in ,

(video) Noul Spofec Rolls-Royce Dawn Overdose va sta în garajele a doar opt oameni de pe planetă

Spofec, subdiviziunea companiei Novitec Group, specializată doar pe modificarea mașinilor mărcii britanice Rolls-Royce, a pregătit programul Overdose şi pentru decapotabila luxoasă Dawn. Anterior acestea era disponibil doar pentru coupeul Wraith.

Programul numit Overdose include un kit exterior aerodinamic din fibră de carbon, cu bosaje mărite pentru a adăposti nişte roţi masive cu jante de 22 inci concepute special. Mai mult, au fost necesare intervenţii la suspensia pneumatică pentru a o adapta la aceste roţi.

Aripile mai îndoite au mărit lățimea mașinii cu 13 cm în față, iar noile panouri laterale cu prize de aer au făcut mai netedă tranziția dintre partea din față a mașinii şi cea din spate. Ambele bare de protecție au suferit modificări, iar în partea din spate a mai apărut un mic spoiler din fibră de carbon.

Vezi şi: (video) Premieră mondială: Rolls-Royce Dawn Black Badge

Vezi şi: (foto/video) Decapotabila Rolls-Royce Dawn a fost modificată de Spofec

Sub capota lui Rolls-Royce Dawn există un motor destul de puternic, un V12 turbo de 6.6 litri care produce 571 CP şi 820 Nm, însă cei de la Spofec şi-au zis că este prea puţin. De aceea au mărit cifrele prin diverse manipulări până la  Însă experții 686 CP și 980 Nm.

Acum, accelerația de la 0-100 km/h durează o poate face în 4.6 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Vezi şi: (video) Mansory a început să folosească altfel fibra de carbon. Unul din rezultate e acest Dawn

Specialiştii atelierului Spofec au mai instalat noi mecanisme de frânare carbono-ceramice cu discuri ventilate. Apropo, se menţionează că acestea sunt cu 38 de kg mai ușoare decât cele montate standard, fapt care a permis reducerea greutăţii şi îmbunătăţirea manevrabilităţii.

Şi habitaclul automobilului poate fi modificat la comanda clientului interesat, fiind puse la dispoziţie lucrări de orice complexitate, despre care Spofec nu a dorit să intre în detalii.

Pachetul Overdose pentru Rolls-Royce Dawn va fi unul exclusiv. Atelierul intenționează să-l aplice doar pe opt automobile!

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

 GALERIE FOTO: