in , ,

(video) Noul VW Caddy California se prezintă ca o soluţie ideală pentru călătorii de odihnă în cuplu

Volkswagen produce deja case pe roţi precum T6.1 California și Grand California pe bază de Crafter, însă acum în această linie de modele de agrement se alătură un frate mai mic – Caddy California.

Maşina se adresează celor care doresc să-şi petreacă timpul departe de civilizație, inclusiv peste noapte, dar în același timp vor să fie păstrate avantajele unui vehicul compact.

Noutatea a înlocuit modelul de agrement disponibil anterior – Caddy Beach. Din punct de vedere al designului exterior nu se deosebeşte cu nimic faţă de a cincea generație dezvăluită mai devreme în acest an. Toate diferenţele se ascund mai degrabă la interior.

Cea mai importantă dotare este un pat rabatabil care are o saltea de calitate bazată pe arcuri Belleville. Dimensiunea în stare deschisă este de 1.980 x 1.070 mm, astfel încât în interiorul lui Caddy California se pot odihni cu uşurinţă doi oameni, iar se doreşte poate încăpea şi un copil.

Patul este situat deasupra compartimentului pentru bagaje. În același timp, scaunele din spate nu fac parte din el acum, astfel încât întregul mecanism poate fi complet demontat dacă este necesar, fără a pierde numărul de locuri. Și dacă, dimpotrivă, este necesar să se pună la culcare mai mulți călători, apoi la patul din interiorul mașinii se poate adăuga un compartiment de dormit pentru încă două persoane (detalii despre cum arată acesta nu sunt la moment).

În noul Caddy California se poate dormi şi sub cerul înstelat datorită unui acoperiș panoramic opțional. Și pentru a nu se pierde nimic în întuneric, deasupra patului sunt instalate mai multe corpuri LED cu luminozitate reglabilă.

Dezvoltatorii, de asemenea, au avut grijă de gătit. Mașina oferă o mini-bucătărie opțională. Se ascunde sub pat și se poate scoate înafara maşinii dacă este deschis hayonul. Bucătăria este formată din două compartimente retractabile, partea superioară având un mini aragaj cu un panou de protecţie împotriva vântului. În partea de jos se află un sertar pentru tacâmuri, precum și un loc pentru a stoca diverse provizii de bucătărie și alimente.

Noul Caddy California va fi disponibil în două versiuni de lungime: 4.501 și 4.853 mm. Clienții le vor putea alege cu motoare turbo diesel cu 75 sau 122 CP. Tracţiunea poate fi pe puntea din faţă sau integrală.

În Europa, noul Volkswagen Caddy California va fi disponibil la sfârșitul anului curent. Versiunea cu ampatament alungit va fi lansată în 2021. Nişte preţuri deocamdată nu se comunică.

GALERIE FOTO: