in , ,

(video) Noul VW ID.4 deja se produce, iar premiera-i va avea loc peste câteva zile! Vezi cum arată la interior

Primul SUV electric VW, pe bază de platformă MEB, va fi prezentat spre sfârşit de septembrie, practic la o lună distanţă de premiera noului Skoda Enyaq iV. Producţia sa a demarat încă din august la fabrica din Zwickau, acolo unde deja se produce noul ID.3!

În fază de pre-producție, noul ID.4 a început deja să fie asamblat şi la uzina Anting din China, în timp ce la fabrica americană din Chattanooga procesul va demara abia din 2022.

Primele livrări de ID.4 vor începe până la sfârşitul anului curent!

ID.4 se bazează pe platforma modulară MEB a Volkswagen Group. Aceasta este o platformă care maximizează oportunitățile oferite de e-mobilitate. Cu un coeficient aerodinamic de 0,28 și un sistem scalabil de baterii, ID.4 poate acoperi o rază de peste 500 km (în ciclu WLTP).

Cel mai important factor pentru aceste cifre bune este forma de bază curgătoare a caroseriei vehiculului și a habitaclului, care este tras în mod semnificativ spre spate. Acest lucru este completat de multe detalii executate cu precizie. De exemplu, corpurile stopurilor, împreună cu un spoiler de acoperiș mare, vor asigura fluxuri de aer curat separate.

SUV-ul va fi lansat inițial cu tracțiune spate (cu un singur motor pe osia spate), în timp ce o versiune electrică cu tracțiune integrală va fi adăugată la o dată ulterioară. Bateria de înaltă tensiune este poziționată într-o carcasă de sub maşină, una cu un design sandwich, pentru a crea un centru de greutate optim, scăzut în ceea ce privește dinamica de conducere, împreună cu o distribuție extrem de echilibrată a sarcinii pe osii.

Mânerele portierelor sunt realizate în culoarea caroseriei şi îi vor fi retractabile electric. Șoferul și pasagerii îl vor putea accesa prin deschideri mari ale ușilor și vor beneficia de o poziție înaltă pe scaune, în timp ce bancheta din spate oferă la fel de mult spațiu ca un SUV cu motor cu combustie dintr-un segment mai superior.

De asemenea, în ID.4 va fi ușor de încărcat o mulțime de bagaje, doar volumul portbagajului constituind 543 de litri.

Vehiculul oferă, de asemenea, o mulțime de spațiu interior, iar proporțiile puternice conferă un aspect ultra-modern exteriorului. Ca şi toate celelalte modelele bazate pe noua arhitectură MEB, noul ID.4 va fi foarte spațios datorită tehnologiei sale compacte de propulsie. Cabina SUV-ului cu emisii zero este clar structurată și digitalizată în mod constant, funcţionalităţile realizându-se în mare parte prin intermediul suprafețelor tactile și al controlului vocal intuitiv.

Designul interior al modelului ID.4 subliniază un amplu simț al spațiului: similar cu designul exterior, pare să curgă și să fie ușor, concentrându-se pe esențial. Panoul de bord pare să plutească, deoarece nu este legat de consola centrală, care a fost proiectată ca o componentă independentă.

Un acoperiș panoramic mare, înclinat, din sticlă (opțional) oferă o vedere nerestricționată a cerului. Pe măsură ce întunericul se lasă afară, iluminarea ambientală poate fi reglată în cadrul spectrului de 30 de culori pentru a stabili repere izbitoare în interiorul vehiculului.

VW ID.4 exterior interior teaser 10

ID. Light este o caracteristică nouă în toate modelele VW ID şi reprezintă o bandă luminoasă sub parbriz. Acesta sprijină şoferul într-o serie de situații cu efecte de iluminare intuitive în diferite culori.

Ca rezultat, ID. Light semnalează șoferului când unitatea de propulsie este activă şi când maşina a fost blocată sau deblocată. În plus, mai accentuează informațiile emise de sistemele de asistență și navigație, dar și semnalizează solicitările de frânare și apelurile telefonice primite. Iar în combinație cu sistemul de navigație, ID. Light ajută la ghidarea fără probleme a șoferilor prin trafic: clipind, astfel recomandă schimbarea benzii de circulație și poate avertiza, de asemenea, conducătorul auto dacă maşina intră pe o bandă greșită.

Scaunele din față din ID.4 sunt sportive și confortabile în același timp. În modelul de ediţie limitată ID.4 1ST Max, care îşi va face debutul său în Germania, la momentul lansării pe piață, acestea vor purta sigiliul de aprobare a Campaniei germane pentru un spate mai sănătos (AGR). Acestea vin cu o serie de opțiuni pentru reglare electrică, în timp ce suporturile lor lombare pneumatice au o funcție de masaj încorporată.

Materialele subliniază caracterul lounge-ului confortabil. Cele două modele viitoare ID.4 de ediție limitată vor veni cu huse de scaun realizate din materiale fără piele animală. Ele sunt realizate dintr-o combinație de piele artificială și ArtVelours – o microfibră care constă într-o proporţie de aproximativ 20 din sticle PET reciclate.

Interiorul modelelor ID.4 1ST și ID.4 1ST Max în ediție limitată este dominat de culori calme și sofisticate, numite Platinum Grey și Florence Brown. Volanul, coloana de direcție, carcasele monitoarelor și panourile de control de pe portiere vin în culoarea Piano Black sau Electric White. Culoarea strălucitoare stabilește un punct culminant futurist în interiorul vehiculului și subliniază designul său clar.

Premiera noului VW ID.4 va avea loc în zilele de 23-24 septembrie 2020.

În SUA, Volkswagen of America va lansa un sistem de rezervări începând cu 23 septembrie. Odată ce un utilizator și-a construit vehiculul, își va putea asigura locul în rând cu o plată rambursabilă în valoare de doar 100 de dolari. Pe măsură ce începe producția vehiculului, titularii rezervărilor vor fi invitați să-şi confirme configurația lor, dar şi comanda finală, cu un depozit suplimentar de 400 de dolari.