(video) Noul VW Touareg este gata pentru debut! Tot ce trebuie să ştii despre SUV înainte de premieră

Distribuie:
 • 8
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Compania Volkswagen dezvăluie primele informaţii oficiale despre noua generaţie Touareg, împreună cu un prim teaser video care arată maşina în mişcare, dar şi capabilă de off-road.

VW ne spune că mai multe exemplare, prototipuri pre-serie camuflate, au fost testate recent de mai mulţi jurnalişti de la portaluri cu renume în zona localităţii spaniole Saragossa.

La începutul lunii februarie, producătorul german a prezentat o primă schiță a noului Touareg în care putem observa toate detaliile designului exterior. În același timp, anul trecut, SUV-ul a fost surprins în obiectivele unor fotografi spioni – mașina a fost fotografiată fără camuflaj în timpul filmării materialelor promoționale oficiale.

Acum însă Volkswagen dezvăluie ce dotări va avea maşina, dar nu ne spune prea multe comparativ cu unele teste ale jurnaliştilor. Aflăm deci că sub camuflajul parțial, noul Touareg este destul de recunoscut. În patru luni, această a treia generație va ajunge la dealerii germani.

În provincia spaniolă Aragon, SUV-ul vârf de gamă și-a finalizat ultimele test drive-uri, numite „teste de aprobare” de către ingineri. Împreună cu acestea de aici, maşinile de teste au parcurs un total de peste trei milioane de kilometri pentru a fi pregătite pentru clienţi.

Volkswagen menţionează că noul Touareg are o manevrabilitate excepţională şi va fi uşor de condus ca un Golf. Asta se va datora în primul rând noilor stabilizatori faţă şi spate, care spre deosebire de cei convenționali din oțel, stabilizatorii separați pot fi ajustați activ reducând astfel înclinarea laterală a modelului Touareg la aproape zero.

Pe lângă noul sistem de stabilizare, sistemul de direcție pe puntea spate este de asemenea la bord pentru prima dată (roţi directoare spate). La viteze mai mari, acest lucru conferă lui Touareg o agilitate sporită în curbe și o stabilitate mai direcțională. La viteze mai mici de 37 km/h, roțile din spate se îndreaptă spre o direcție opusă față de roțile din față, ușurând astfel manevrabilitatea.

Faptul că acest lucru reduce raza de cotitură de la 12.20 metri la 11.13 în comparație cu modelul anterior, poate că nu este atât de important în off-road. Dar clienții vor aprecia în curând această inovație în timpul primei vizite cu noul Touareg la o parcare auto.

Noua generaţie Touareg va dispune de mai multe regimuri de rulare, printre care Comfort şi Sport.

Există încă 17 săptămâni până la lansarea pe piață a modelului – timp suficient pentru ultima reglare fină, care, sub soarele de iarnă spaniol, nu se limitează la șasiu și direcție. Gradul ridicat de interconectivitate, mai presus de toate, prezintă în mod constant noi provocări pentru cei care participă la teste și pentru dezvoltatori.

Fiecare schimbare poate avea un impact asupra altor sisteme: unele lucruri pot fi gestionate prin intermediul unei actualizări de software, dar care, la rândul lor, duc la schimbări în altă parte. În acest mod, multe funcții au fost testate și mai multe erori au fost posibil de eliminat.

De exemplu, a durat ceva timp ca dezvoltatorii să programeze noul cockpit digital pentru a-l face perfect intuitiv. Acum funcționează bine: este un centru de control avansat, format din două ecrane de 12 și 15 inci. Acestea oferă toate informațiile importante șoferului, precum și accesul la infotainment, navigație și controlul aerului condiționat. Cele două ecrane sunt integrate în panoul de bord și apar ca o singură suprafață curbată!

Nu în ultimul rând, la interior SUV-ul va abunda în materiale de calitate precum lemnul natural sau aluminiul.

La toate acestea, jurnaliştii de la AutoExpress mai dezvăluie că noul Touareg este construit pe aceeași platformă modulară ca şi Audi Q7, Bentley Bentayaga și Lamborghini Urus. Suspensia va fi una multi-link pe ambele punţi, cu bare anti-ruliu electromecanice care se vor ajusta automat pentru a reduce înclinările în viraje. Opţional va putea fi comandată o suspensie pneumatică.

Modelele oferite la teste au fost cu un V6 turbodiesel de 3.0 litri, care produce 285 CP şi 620 Nm, alături de un benzinar V6 turbo de 3.0 litri cu 340 CP şi 500 Nm. Cutia de viteze va fi una automată cu opt trepte. Tracţiunea – integrală.

Portbagajul va avea un volum standard de 810 litri, comparativ cu 697 câţi sunt la modelul actual. De asemenea va fi capabil să tracteze o remorcă cu o greutate de până la 3.5 tone. Greutatea totală va fi mai mică cu 120 de kg.

Amintim că noul VW Touareg va fi dezvăluit în ziua de 23 martie 2017, în cadrul Salonului Auto de la Beijing. Premiera virtuală ar putea avea loc mai devreme.


Distribuie:
 • 8
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...