in , ,

LoveLove COOLCOOL

(video) Noul Yaris Cross – primul model Toyota cu sistem S-VSC care virează automat pentru a compensa impactul vântului lateral

Toyota lansează de astăzi în vânzare, în reţeaua dealerilor săi din Japonia, noul Yaris Cross. Modelul va fi disponibil în Europa abia din 2021.

Analizând preţurile din ţara soarelui-răsare vă putem spune că este practic al doilea cel mai accesibil automobil Toyota din gama actuală după Corolla, fiind mai ieftin decât C-HR.

Toyota Yaris Cross JP spec start sales 81

Amintim că noul Yaris Cross este un concurent direct al unor modele precum Nissan Juke sau Honda HR-V, iar în gama mărcii va fi situat sub modelul C-HR. Se bazează pe platforma GA-B, creată în cadrul arhitecturii modulare a TNGA, iar ampatamentul (2.560 mm) este similar cu al lui Yaris.

În Japonia, Yaris Cross este oferit cu două propulsoare la alegere. Cel de bază este un benzinar natural aspirat de 1.5 litri şi cu trei cilindri (120 CP/145 Nm), care funcționează în pereche cu un variator Direct Shift. Un astfel de Yaris poate avea atât tracţiune față, cât și tracțiune integrală (cu ambreiaj pentru conectarea punţii spate). În primul caz suspensia spate este semi-dependentă, iar în al doilea una independentă cu câte două braţe.

A doua unitate de propulsie este hibridă şi cuprinde acelaşi benzinar (doar că deforţat până la 91 CP şi 120 Nm), iar în tandem cu acesta funcţionează un motor electric (cu 80 CP şi 141 Nm), dar şi un variator electromecanic. Puterea cumulată este de 116 CP.

Această combinaţie de agregate răspunde de rotaţia roţilor de pe puntea din faţă, asta pentru că un sistem de tracţiune 4×4 nu există. Însă clienţii pot opta pentru sistemul opţional E-Four (electric 4WD), în premieră pentru un model compact Toyota. În acest caz, pe osia posterioară este instalat încă un motor electric separat cu 5,3 CP și 52 Nm. Acesta vine să sporească aderenţa şi să ajute roţile faţă numai la pornirea de pe loc şi la viteză de mişcare mică.

Versiunile maşinii cu tracţiune 4×4 au moduri speciale de rulare prin intermediul Multi-terrain Select: Mud&Sand şi Rock&Dirt pe cele cu motoare pe benzină (premieră pentru SUV compact), ori Snow şi Trail pe cele hibride. De asemenea, dispun de asistent la coborârea în pantă, o altă premieră pentru un SUV compact Toyota.

Printre dotările opţionale se numără printre altele un scaun al şoferului reglabil electric, o priză de uz casnic de 1.500 de wați (În Japonia – 100V), head-up display, cruise control adaptiv şi în premieră pentru o maşină Toyota un avansat sistem de stabilitate numit S-VSC, care în mod automat face maşina să vireze pentru a compensa impactul vântului lateral puternic, detectat în cazul condusului pe autostrăzi. Această funcție împiedică vehiculul să părăsească banda de rulare pentru a susține conducerea în siguranță.

Încă o premieră pentru un SUV compact Toyota este sistemul Secondary Collision Brake. Atunci când un airbag SRS este declanșat, senzorul airbag-ului detectând o coliziune, această funcție ameliorează consecinţele prin controlul automat al frânelor și luminilor de frână și încetinirea vehiculului pentru a preveni o coliziune secundară.

Ca și în cazul lui Yaris, noul Yaris Cross este echipat cu Toyota Teammate (Advanced Park), o funcție avansată de susținere a conducerii, care controlează, de asemenea, accelerația și frânarea, împreună cu direcția (premieră pentru un SUV Toyota).

Parcarea poate fi realizată prin simpla operare a levierului cutiei de viteze în conformitate cu instrucțiunile. Atunci când se detectează obstacole sau alte impedimente, sistemul alertează conducătorul auto cu avertismente sonore și aplică frânele pentru a-l ajuta la evitarea coliziunilor minore prin utilizarea camerelor și senzorilor cu ultrasunete, pentru a monitoriza vecinătatea mașinii. În plus, prin setarea locului de parcare în avans, sistemul poate parca maşina, de asemenea, în locuri fără marcaje albe.

Toyota Yaris Cross JP spec start sales 50

Noul Yaris Cross are o cabină dedicată pentru până la cinci pasageri și un portbagaj cu un volum de 390 de litri. În premieră pentru un SUV compact, bancheta posterioară îi este împărţită în trei secțiuni într-o proporție de 40:20:40.

În plus, în portbagaj, panoul podelei este despărţit în două secțiuni cu un raport 40:60, care pot fi aranjate sau eliminate separat, pentru a organiza un compartiment pe două niveluri dintr-o parte, iar din cealaltă pentru a utiliza întreaga înălțime a portbagajului. Uşa portbagajului este operabilă electric, iar o mişcare cu piciorul sub bara de protecţie poate deschide/închide uşa fără contact, ceea ce este o altă premieră pentru un SUV compact Toyota.

Prețurile de start pentru Yaris Cross pornesc în Japonia de la 17.000 de dolari pentru modelul cu motor pe benzină şi de la 21.600 de dolari pentru modelul hibrid. Costul sistemului 4×4 este de 2.200 de dolari pentru toate versiunile disponibile, fără excepţie. În statul asiatic targetul lunar de vânzări anunţat este de 4.100 de maşini.

În plus, clienţii din Japonia au acces din uzină la nişte kituri de tuning de marcă. În timp ce primele două oferite de Modellista îl fac un SUV deosebit de sportiv, echipamentele de la GR îl fac să arate ca o maşină de raliuri, mai ales cu apărătoarele de noroi roşii.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO: