in , ,

(video) Novitec a făcut noul Maserati Levante mai rapid decât un Porsche Cayenne GTS

Atelierul Novitec prezintă un program de tuning destul de atrăgător pentru proprietarii de modele Maserati Levante. SUV-ul italian a fost botezat Esteso şi primeşte nu doar un surplus de putere, ci şi un body kit impunător.

Specialiştii atelierului sunt gata să mărească puterea a două propulsoare care se pot afla sub capota acestei maşini. Un turbodiesel de 3.0 litri care produce standard 275 CP va pune la dispoziţie după modificări 322 CP şi 680 Nm de cuplu.

Mai interesant însă este transformarea motorului V6 twin-turbo pe benzină de 430 CP. Acesta mai nou generează 494 CP şi un cuplu maxim de 660 Nm. Cu noi forţe, maşina accelerează până la 100 de km/h în 4.8 secunde, iar viteza maximă ajunge la 272 km/h.

Novitec Maserati Levante Esteso 0

Pentru comparaţie, caracteristicile dinamice sunt mai bune decât cele ale unui Porsche Cayenne GTS, care cu pachet Sport Chrono, care accelerează în 5.1 secunde până la 100 de km/h şi atinge o viteză maximă de 262 km/h.

Pentru a accentua caracterul unei maşini sportive Novitec pune la dispoziţie şi un eşapament cu funcţie Active Sound System, care îi măreşte sunetul când este selectat regimul Sport.

Novitec Maserati Levante Esteso 11

Trecând spre exterior, un Maserati Levante Esteso are un kit exterior aerodinamic foarte mare, care a făcut maşina vizual mai scundă, dar şi în realitate mai lată. Datorită noilor bosaje SUV-ul creşte în lăţime până la 209 mm!

Novitec Maserati Levante Esteso 4

Întreaga caroserie este vopsită într-o culoare albastră mată şi se combină de minune cu elemente din fibră de carbon. Jantele exclusive măsoară 22 de inci, iar datorită unui modul special suspensia pneumatică poate coborî maşina cu până la 25 de mm.

În habitaclu se anunţă că domină Alcantara, iar pielea poate avea orice culoare dorită de client.

Deocamdată nu se cunoaşte cam cât ar costa proiectul de tuning.