in , ,

(video) Novitec a pregătit un program de tuning interesant pentru Tesla Model S

Atelierul german de tuning Novitec se ocupă şi de modificarea electromobilelor Tesla! Da, compania are deja disponibile nişte soluţii aftermarket pentru crossoverul Model X, iar acum prezintă un program de modernizare a sedanului Tesla Model S din gama anului 2017.

Modelul Tesla Model S a primit un şir de componente unice pentru decorul exterior şi interior, dar şi câteva modificări la capitolul tehnic!

La exterior Tesla Model S primeşte noi elemente făcute din fibră de carbon. Printre acestea se numără un splitter frontal, praguri laterale, un spoiler pe uşa portbagajului şi un difuzor spate.

Vezi şi: (video) Interpretul will.i.am are cel mai neobişnuit sedan Tesla Model S

Nemţii de la Novitec au menţionat că forma şi construcţia noilor componente au fost dezvoltate în urma testelor dintr-un tunel aerodinamic. Chiar dacă nu au schimbat spectaculos designul exterior al maşinii, elementele contribuie activ la îmbunătăţirea caracteristicilor sale.

“Cireaşa de pe tort” din acest program de tuning poate fi numită setul de jante. Acestea se numesc NV2, sunt forjate, măsoară câte 21 de inci şi sunt făcute special de Vossen pentru Tesla Model S. Clienţii pot comanda una din cele 72 de nuanţe şi culori în care pot fi vopsite, care pot fi mate sau lucioase.

Vezi şi: (foto) Un american i-a făcut „root” unei Tesla Model S şi acum o vinde

Mai mult, un sedan Tesla Model S by Novitec poate beneficia de o suspensie nouă datorită căreia garda la sol a maşinii poate fi modificată.

Există două opțiuni: maşinile fără suspensie pneumatică pot opta pentru o suspensie cu nişte coilovere reglabile electronic, care poate reduce garda la sol cu circa 40 de mm, în timp ce modelele cu suspensie pneumatică pot primi un pachet sport care reduce garda la sol cu aproximativ 23 de mm.

Amortizoarele suspensiei au trei variante de setări: Confort, Obişnuit sau Sport.

Novitec a schimbat şi sistemul de frânare de pe Model S, instalând mecanisme noi cu discuri carbono-ceramice şi cu etriere cu şase pistoane.

Pentru habitaclu s-a pregătit o nouă tapiţerie pentru scaune, inserţii din Alcantara şi din fibră de carbon. Deocamdată nu putem vedea cum stau lucrurile la interior, dar nici suma de bani cerută pentru lucrările făcute.

Vezi şi: (foto) O Tesla Model X care a fost prezentată la festivalul SEMA, scoasă la vânzare pe eBay

GALERIE FOTO: