in , ,

(video) Nvidia a făcut un super computer pentru mașinile cu autopilot de nivel 5. Iată ce dimensiuni are

Renumitul producător american de plăci grafice și procesoare, compania Nvidia, a creat un super computer care va fi utilizat pe mașini cu sisteme de pilotare automată de nivelul cinci. Noutatea se numește Drive PX Pegasus.

Automobilele cu autopilot de nivel 5 nu vor avea nevoie de intervenţia omului, volan, pedale sau oglinzi retrovizoare pentru a rula.

Buna funcţionare a acestui calculator este asigurată de o pereche de cipuri Xavier de ultimă generaţie, dezvoltate de Nvidia. În ceea ce privește dimensiunile, dispozitivul este identic cu o plăcuţă de înmatriculare a mașinii!

Nvidia l-a setat pentru a prelucra foarte rapid şi eficient informații pe care le primește de la camere, radare, lidare și senzori ultrasonici.

Vezi şi: (video) Volvo face echipă cu Nvidia pentru a dezvolta maşini cu autopilot de nivel 4

Nvidia a remarcat că performanța lui Drive PX Pegasus depășește 320 trilioane de operațiuni pe secundă, de zece ori mai mult față de computerul precedent creat pentru maşini cu autopilot – Drive PX 2.

În dezvoltarea proiectului, Nvidia a fost asistată de 225 de parteneri, dintre care 25 sunt implicați în dezvoltarea sistemelor autonome de gestionare a vehiculelor.

Nvidia va începe să furnizeze Drive PX Pegasus partenerilor săi din industria auto  în a doua jumătate a anului 2018.

What do you think?