in , ,

(video) O adolescentă de 16 ani, la volanul unui nou Porsche 718 Spyder, a stabilit un record în slalom

Filiala nord-americană Porsche Cars, în sprijinul lui Chloe Chambers, este mândră să anunțe despre un nou record Guinness pentru cel mai rapid slalom făcut cu un automobil.

Tânăra în vârstă de 16 ani a realizat cursa în 47,45 secunde încă în ziua de vineri, 21 august, stabilind un nou ritm de referință într-un exercițiu care testează atât șoferul, cât și vehiculul.

Ea a putut realiza această performanţă în spatele volanului unui Porsche 718 Spyder de ultimă generaţie, care a fost complet stoc, chiar până la anvelopele sale. Chambers, care are șapte ani de experiență în curse, concurează în prezent în mai multe serii de karting.

“Se pare ușor, dar într-adevăr nu este aşa – pentru a plonja printre 50 de conuri cât mai repede posibil, încercând de a bate un timp record și știind că după unul singur atins începe numărătoarea din nou – am simțit cu siguranță o presiune. Dar am adunat toate forţele în ultima încercare, iar mașina a lucrat frumos, astfel încât am găsit aderenţa de care am avut nevoie. Mulțumesc familiei mele și Porsche pentru că m-ați susținut și ați crezut în mine”, a declarat Chambers.

Pentru că experiența ei de curse este cea mai mare parte în karting, tânăra a trebuit să se adapteze rapid cu conducerea unei mașini. Cu toate acestea, a prosperat cu provocarea, câștigând rapid încredere și găsind echilibrul corect după câteva zeci de încercări, optând pentru un 718 Spyder echipat cu o cutie de viteze manuală. Într-un final a bătut un record stabilit în China în 2018.

Recordul a fost doborât în luna august sub supravegherea unui arbitru de la Guinness World Records pe un itinerar certificat independent şi măsurat de un inspector. Traseul a fost amenajat pe o pistă de aeroport (aeroportul din Solberg, lângă New York City), fiind format din 51 de conuri aranjate la distanţe egale unul de celălalt, de 15.24 metri. Cronometrarea înregistrării a fost efectuată de Racelogic.

Recordul pentru cel mai rapid slalom din lume, măsurat prin cel mai rapid timp de parcurgere printre 50 de conuri aranjate la 15.05 metri distanță fiecare, necesită un șofer precis cu o mașină precisă. Recordul anterior a fost de 48.11 secunde pentru a acoperi distanța de 762 metri.

Vezi şi: