in , ,

(video) O coloană uriaşă de camioane a fost formată la Istanbul pentru a stabili un record

În Turcia a fost organizată cea mai mare paradă de camioane din toate timpurile. Organizatorii acestei coloane imense de autovehicule de mare tonaj speră că vor fi înregistraţi în Cartea Recordurilor Guinness.

Aproximativ 3.000 de oameni au participat la parada uriaşă a camioanelor, care au fost adunate la un loc pe una din pistele celui de-al treilea aeroport care se construieşte în Istanbul. În total 1.453 de maşini s-au deplasat cu o viteză constantă şi fără oprire pe o distanţă de 3.2 kilometri.

Camioanele sunt din proprietatea a cinci companii de construcţii, iar însuşi “marşul” a durat o oră şi 47 de minute. Pregătirea pentru acest eveniment a durat şapte ore.

Toate acţiunile au fost făcute sub observaţia unor reprezentanţi ai Cărţii Recordurilor Guinness, care deocamdată încă nu au înregistrat recordul. Performanţa anterioară a fost stabilită în Olanda în anul 2004 cu o coloană de 416 camioane.

Vezi şi: (video) Record mondial. În Olanda s-au strâns la un loc cele mai multe autovehicule electrice

Şeful noului aeroport a precizat că această campanie este dedicată celor 564 de ani de la cucerirea Constantinopolului.

Vezi şi: (video) Parada organizată în China de proprietari Tesla a fost înregistrată în Cartea Recordurilor

Data aleasă pentru organizarea acestei parade nu este întâmplatoare: la 29 mai 1453 sultanul Mehmed al II-lea a cucerit Istanbulul, pe atunci numit Constantinopol. Acest lucru a însemnat distrugerea Imperiului Roman de Răsărit. În lupta pentru oraș a căzut și ultimul împărat bizantin Constantin al XI-lea.

Victoria a asigurat dominația turcilor în bazinul Mediteranean de Est și orașul care a fost cândva inima Imperiului Bizantin a devenit capitala Imperiului Otoman.

Iti place articolul?