in , ,

(video) O maşină de vis! Se împlinesc 20 de ani de la momentul lansării iconicului BMW Z8

Repede mai trece timpul! Se împlinesc 20 de ani de la momentul lansării lui BMW Z8, un roadster simbol modern care i-a impresionat profund pe iubitorii de decapotabile şi pe care am avut ocazia să-l vedem şi noi faţă-n-faţă în muzeul mărcii.

Caroseria lui BMW Z8 are o lungime de 4.4 metri, a fost proiectată de faimosul designer Henrik Fisker şi continuă tradiţia legendarului BMW 507 din 1956, creat de Albrecht von Goertz (1914-2006).

“Dacă ar trebui să proiectez BMW 507 acum, ar fi ca BMW Z8”, a comentat von Goertz în 2003.

Fidel filosofiei roadsterelor de succes ale mărcii, BMW Z8 avea o capotă faţă foarte lungă, o poziţie de condus aproape de puntea spate şi o linie a umerilor coborâtă.

Sub numele de cod BMW Z07, lumea a cunoscut pentru prima dată BMW Z8 sub forma unui concept prezentat la Salonul Auto de la Tokyo, în 1997.

BMW Z8 20 years heritage 0

Abia la ediţia din 1999 a Salonului Auto de la Frankfurt (deschisă de la 14 septembrie) avea să vină momentul în care BMW prezenta şi versiunea de producţie.

Finalul secolului XX avea să aducă lansarea pe piaţa mondială, iar modelul a fost comercializat timp de trei ani, perioadă în care au fost produse 5.703 unităţi. Toate acestea au fost fabricate manual de către specialiştii uzinei din München (Germania).

Printre caracteristicile sale principale s-a remarcat şasiul cu numeroase componente din aluminiu. Distribuţia atentă a masei de 50:50 între puntea faţă şi cea spate, precum şi utilizarea motorului BMW M S62 de la BMW M5 (E39), i-au conferit lui BMW Z8 o dinamică extraordinară.

Propulsorul aspirat natural avea un bloc motor în configuraţie V8, cu o capacitate de 4.9 litri, ce dezvolta 400 CP, susţinut de o transmisie manuală cu şase trepte. La acea vreme, acesta era cel mai puternic motor de serie pe care BMW îl avea în portofoliu şi, desigur, BMW Z8 îl merita cu prisosinţă.

Toată puterea era transferată către puntea spate şi a fost gestionată de Dynamic Stability Control (DSC / controlul dinamic al stabilităţii) şi un diferenţial autoblocant. Mai mult, BMW Z8 a fost primul automobil european care a oferit standard anvelope Run Flat pe jante de 18 inci şi avea senzori de control a presiunii în pneuri, o tehnologie inovatoare pentru acel moment.

BMW Z8 poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 4.7 secunde, iar viteza-i maximă este limitată electronic la 250 km/h.

bmw z8 engine

BMW Z8 a fost un model cu adevărat exclusiv şi unic, iar marca a dorit ca achiziţia sa să fie o experienţă la înălţimea automobilului. Brandul a oferit clienţilor acestui roadster posibilitatea de a merge la fabrica din München şi de a asista la ultimele etape ale asamblării automobilului cumpărat.

În plus, atunci când se înmânau cheile, acestea erau însoţite de o carte realizată manual, care includea fotografii ale procesului de producţie al acelui automobil, precum şi mostre reale ale vopselei şi tapiţeriei.

Nivelul de exclusivitate al lui BMW Z8 a fost de aşa natură, încât a devenit una dintre maşinile celui mai faimos agent secret din toate timpurile. BMW Z8 a fost partenerul lui James Bond, cu care a debutat în filmul “The World Is Not Enough”, în 1999.

În plus, sportivitatea ridicată şi tehnologia de avangardă au făcut ca BMW Z8 să fie Safety Car în sezonul 2002 al Campionatului Mondial de motociclism – MotoGP!

bmw z8 007 the world is not enough 5

Un total de 5.703 de unități BMW Z8 au fost fabricate între anii 2000 și 2003 la o unitate de producție dedicată special pentru acest vehicul la uzina BMW din München.

Astăzi, esenţa roadsterelor BMW continuă cu actuala generaţie BMW Z4. Designul acestei decapotabile cu două locuri evocă proporţiile pe care BMW 315/1 le-a lansat în 1934 şi care au continuat cu clasice emblematice precum BMW 328 Roadster (1937), BMW 507 (1956) sau BMW Z1 din anii ’80-’90.

Titlul de automobil iconic îi este asigurat în prezent şi de faptul că nu s-a devalorizat, comparativ cu alte modele BMW, ci din contra, a crescut în preţ. Pe piaţa celor rulate şi în stare excelentă, preţul poate depăşi 200.000 de euro!