in , ,

(video) O Tesla Model S a fost avariată fiind în regim autopilot

În statul american Utah, un automobil Tesla Model S a fost avariat fiind în regim Autopilot şi fără vreun conducător în spatele volanului. Constructorul de maşini a reacţionat în acest caz şi i-a rugat pe proprietari să fie mai atenţi, deoarece maşina nu poate vedea TOATE obstacolele de pe drum.

Proprietarul maşinii, Jared Overton, a povestit canalului de televiziune KSL News că şi-a găsit maşina la sfârşitul lunii aprilie sub o remorcă de pe marginea drumului. Ca rezultat, a fost spart parbrizul şi zgâriat acoperişul.

Citeşte şi: (foto/video) A fost Tesla, nu-i Tesla! Primul Model S din Moldova a fost accidentat

Bărbatul a dat asigurări că şi-a parcat maşina la marginea străzii pentru câteva minute, iar când s-a întors înapoi a văzut priveliştea îngrozitoare şi nu a putut înţelege cum s-a întâmplat totul.

Proprietarul maşinii nu a lăsat mâinile în jos şi s-a adresat companiei producătoare. Tesla a studiat jurnalul de bord al maşinii şi toate operaţiunile făcute înainte de incident.

Astfel, motivul accidentului a fost activarea sistemului Summon (folosit pentru ca maşina să intre şi să iasă automat din garaj), la numai trei secunde de la ieşirea şoferului din maşină.

Vezi şi: (video) Tesla Model S se poate parca singură, folosind doar un Apple Watch

Bărbatul a mai povestit că niciodată nu a folosit această funcţie, şi nici măcar nu a auzit vreo lovitură după ce a părăsit maşina.

În acelaşi timp, cei de la Tesla au spus că în regimul Summon, automobilul se poate deplasa singur cu o viteză maximă de 1.7 km/h, de aceea proprietarul nu a putut observa cum maşina se mişcă.

Mai mult, Tesla a menţionat că funcţia Summon este încă în regim de testare şi în paşaportul tehnic (electronic) al maşinii este indicat şi recomandat controlul maşinii de sine stătător în astfel de regim. Maşina poate fi oprită când iese sau intră în garaj cu ajutorul unui breloc, aplicaţiei mobile sau apăsării pe orice mâner al uşilor.

Nu în ultimul rând, producătorul a mai atras atenţia asupra faptului că maşina, în regim Autopilot, nu poate observa în toate cazurile obiectele subţiri (de exemplu bicicletele), dar şi obiecte care pot fi atârnate deasupra maşinii sau cele care se află mai jos de panoul de bord (asta deoarece, deocamdată, camerele şi senzorii “văd” prin parbriz).

Vezi şi: (video) Știai ce se întâmplă cu o Tesla după ce este implicată într-un accident rutier?

Sursa: The Verge

Iti place articolul?