in , ,

COOLCOOL OMGOMG

(video) Oferta zilei: O pereche de DeLorean DMC-12 care au stat într-un garaj practic 40 de ani

O ofertă de vânzare interesantă a două exemplare DeLorean DMC-12 a apărut pe Facebook. Pentru automobile se caută un singur proprietar, asta după ce au stat practic 40 de ani nemişcate într-un garaj!

În anunţ se menţionează că automobilele au coduri VIN succesive şi au stat într-un garaj din California din 1981. Un exemplar are un parcurs de 2.612 km, iar al doilea doar 22,5 km, deşi este parțial dezasamblat.

Judecând după fotografiile disponibile, cel puțin nu funcționează un amortizor al uşii cu deschidere verticală din partea şoferului (o problemă cunoscută la aceste maşini). Ambele au şi roţile dezumflate din cauza statului pe loc atât de mult timp.

Vânzătorul estimează ambele automobile la 50.000 dolari și le vinde doar în pereche. Nu se cunoaşte de ce au stat atât de mult timp în acea încăpere și de ce au un kilometraj infim.

Amintim că DeLorean DMC-12 a fost o mașină emblematică, produsă între anii 1981 și 1983, în mai puţin de 9.000 de exemplare. Mașina s-a remarcat prin designul său futurist, proiectat de celebrul designer italian Giorgetto Giugiaro. Corpul maşinii îi este confecţionat dintr-o carcasă de bare din oţel și panouri exterioare din fibră de sticlă, acestea din urmă fiind acoperite cu plăci din oţel inoxidabil polişat.

Modelul şi-a câștigat statutul de cult după lansarea trilogiei Back to the Future, unde a fost folosită ca mașină a timpului. Cu toate acestea, până la premiera primului film în 1985, producătorul a intrat deja în faliment.

Printre posibilele motive ale eşecului s-ar fi numărat calitatea proastă a construcției, un număr mare de returnări şi costul destul de ridicat. O imagine negativă asupra firmei a adus şi un dosar fabricat împotriva lui John DeLorean în octombrie 1982, fiind acuzat de trafic de droguri, deşi ulterior a fost găsit nevinovat.

Sub “capota” (de fapt este în spatele cabinei) lui DMC-12 a fost instalat un V6 natural aspirat de 2.85 litri (132 CP/207 Nm), cuplat la o cutie de viteze manuală sau opţional la una automată cu trei rapoarte (tracţiune spate). Având o greutate de doar 1.233 kg, poate face 0-100 km/h în tocmai 10.5 secunde, iar viteza maximă ajunge la 177 km/h.

Anterior a apărut o astfel de veste:

Iti place articolul?

-1 points
Upvote Downvote