in , , ,

(video) Oficial! Noul rege pe Nurburgring este noul Lamborghini Aventador SVJ

Noul Lamborghini Aventador SVJ, care va fi dezvăluit mai târziu în această vară, a înregistrat un nou record de timp printre mașinile de producție în serie pe circuitul german Nurburgring Nordschleife.

Supercarul a făcut un tur în 6 minute şi 44.97 de secunde, punând astfel punct unei serii de teasere video.

Exemplarul camuflat Aventador SVJ, folosit pentru atingerea performanţei, a fost condus de pilotul de teste Marco Mapelli, cu ajutorul căruia a fost stabilit anterior un alt timp record cu Lamborghini Huracan Performante. Pregătirile intensive au avut loc sub supravegherea echipei de cercetare şi dezvoltare a producătorului, alături de tehnicieni de la Pirelli. Recordul de timp a fost înregistrat în timpul unei sesiuni exclusive, în care pe circuit nu se afla nimeni.

Modelul Aventador SVJ produce mai mulţi CP cu al său motor V12 şi este făcut cu materialele ușoare care contribuie la cel mai bun raport greutate-putere de numai 1.98 kg/ CP. Mai dispune de sistemul aerodinamic ALA 2.0, brevetat de Lamborghini, care îi asigură cea mai bună manevrabilitate şi forţă de apăsare, precum și noi caracteristici aerodinamice specifice modelului SVJ.

Dezvoltarea lui Aventador SVJ a fost complet reorganizată pentru a-i îmbunătăți sistemul de tracțiune integrală, sistemul cu roţi directoare spate şi ESC-ul. Servodirecţia a fost reflată mai fin decât pe Aventador LP750-4 SV. De asemenea, supercarul va fi oferit standard cu un nou set de anvelope Pirelli P Zero Corsa special dezvoltate. Opţional clienţii vor putea opta pentru anvelopele folosite pentru stabilirea recordului – Pirelli P Zero Trofeo R.

Noul Lamborghini Aventador SVJ va fi dezvăluit în premieră mondială la Monterey Car Week, în California, la sfârşitul lunii august.

Amintim că recordul anterior a fost deţinut de modelul Porsche 911 GT2 RS – 6 minute şi 47.3 secunde.

Iti place articolul?