in

(video) Parlamentul Republicii Moldova își prezintă una dintre cele mai speciale mașini din dotare

După cum v-am anunţat în acest weekend, astăzi, în incinta Parlamentului Republicii Moldova, se pot admira două maşini cu adevărat exclusive. Este vorba despre un exemplar ZIL-41047 și un GAZ-14 Ciaika.

Automobilele au fost aduse cândva de la Moscova şi au servit drept transport pentru primii preşedinţi ai Republicii Moldova, Mircea Snegur şi Petru Lucinschi.

Aflați dar de la Alexandru Vrînceanu, care toată viața a lucrat șofer, iar de 20 de ani angajat la Parlament, cum e să conduci o astfel de limuzină ca ZIL-41047:

Cum este să conduci o mașină de epocă și de ce te simți în ea ca pe vapor, aflați de la Alexandru Vrînceanu, care toată viața a lucrat șofer, iar de 20 de ani este șofer în Parlament. Este șoferul care a condus ani în șir mașina ZIL 41047 din garajul Parlamentului, ultimul automobil sovietic produs fără limite de buget și tehnologii și cea mai lungă limuzină din lume la acea vreme. Două mașini de epocă, din colecția Parlamentului, sunt expuse publicului pe parcursul întregii zile, în fața Parlamentului. Grăbiți-vă să le admirați!

Posted by Parlamentul Republicii Moldova on Tuesday, May 23, 2017

Vezi şi: (video) Două limuzine sovietice din garajul Parlamentului au fost expuse la un muzeu din Chişinău

Grăbiți-vă să le admirați pe viu!