in , ,

(video) Patru întreceri cu Alpina B7 Bi-Turbo. Vezi ce poate sedanul cu 608 CP pe linie dreaptă

În fiecare an în Germania, la începutul „sezonului de primăvară pentru maşinile exotice”, are loc un eveniment dedicat automobilelor de performanţă, numit Spring Event. Sute de oameni se adună pentru a vedea pentru prima dată în viaţa lor maşini noi sau unele modificate, în mare parte adunându-se partipanţi tradiţionali.

Pe lângă o expoziţie pe un teritoriu închis, există şi un concurs în care doritorii îşi pot „tortura” maşinile în competiţii de tip drag racing.

alpina drag

În sezonul actual a ieşit în evidenţă un sedan Alpina B7 Bi-Turbo xDrive de culoare verde, care s-a jucat în mod surprinzător cu toţi concurenţii la fel cum face o pisică cu un şoarece.

Maşina care are o greutate ce depăşeşte două tone, dar care poate face 0-100 de km/h sub patru secunde a reuşit să bată modele ca: Audi RS3 Sportback (400 CP), Mercedes-AMG C 63 S Sedan (510 CP), Audi RS6 Avant (560 CP) şi Mercedes-AMG E 63 S W212 (585 CP).

Niciun rival nu a „îndrăznit” să depăşească modelul modificat de tunerul german pentru ca să producă 608 CP şi 800 Nm de cuplu. Regele pistei l-a făcut pe proprietar să se simtă un campion şi acesta din urmă la sigur nu a regretat că şi-a luat o astfel de maşină.

Iată cum s-a întâmplat totul:

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

buton subscribe