in ,

(video) Pe ultima sută de metri! BMW dezvăluie detalii despre noul coupe M850i xDrive

Noul BMW Seria 8 Coupe se pregăteşte intens pentru debut. Cele mai recente teste dinamice efectuate în Ţara Galilor cu noul automobil sport de lux, demonstrează nu numai interacţiunea armonioasă dintre motor şi trenul de rulare, dar şi agilitate şi performanţele sportive remarcabile.

Noul Seria 8 se bucură de un debut special, ca dovadă a orientării deosebit de sportive. Modelul este deja prezent pe circuite din luna ianuarie, sub forma lui BMW M8 GTE, cu mult înainte de modelul de stradă, pregătit de lansare în a doua parte a acestui an.

În etapa finală a procesului de dezvoltare a producţiei de serie, noul BMW Seria 8 Coupe prezintă întregul spectru al potenţialului său dinamic. Testele actuale din Ţara Galilor sunt dedicate în întregime coordonării finale a tuturor sistemelor de propulsie şi suspensie, accentul fiind pus pe BMW M850i xDrive Coupe, o maşină care întruchipează, într-o manieră foarte intensă, caracteristicile de performanţă ale noului automobil sport de lux.

Motorul V8 complet modernizat, tehnologia inteligentă de tracţiune integrală de ultimă generaţie, diferenţialul blocant activ de pe puntea spate, suspensie M adaptivă Professional cu stabilizare activă a ruliului şi direcţia activă integral formează un pachet perfect armonizat pentru sportivitatea fascinantă şi confort suprem.

Vezi şi: (video) BMW începe campania de promovare a noului coupe Seria 8 pe un circuit italian

BMW Seria 8 Coupe teste Tara Galilor 17

Motorul cu opt cilindri, prezentat pentru prima dată la BMW M850i xDrive Coupe, vine cu perfromanţe crescute semnificativ, un cuplu maxim impresionant de 750 Nm şi un sunet pe măsură. Pe de altă parte, în modurile Sport sau Sport + al funcţiei Driving Experience Control, atât livrarea puterii, cât şi acustica motorului devin semnificativ mai dinamice.

De asemenea, funcţia amortizoarelor controlate electronic, sistemul de control al stabilităţii DSC (Dynamic Stability Control) şi sistemul de tracţiune integrală sunt adaptate cu precizie pentru modul de condus selectat. Reglajul orientat spre o tracţiune spate al noului sistem BMW xDrive este perceptibil în fiecare mod de condus, în timp ce conducătorii foarte ambiţioşi beneficiază de diferenţialul blocant activ în transmisia punţii spate, ceea ce asigură tracţiune maximă în momentul accelerării la ieşirea din viraje.

“Lucrul care impresionează întotdeauna când testezi noul BMW Seria 8 Coupe este adaptabilitatea acestuia. Atunci când conducătorul îşi exprimă dorinţele în ceea ce priveşte confortul şi sportivitatea prin utilizarea pedalei de acceleraţie sau prin apăsarea unui buton, automobilul se adaptează imediat la fiecare setare”, a spus Markus Flasch, project manager BMW Seria 8.

BMW Seria 8 Coupe teste Tara Galilor 15

Centrul de greutate redus şi valorile ridicate de rigiditate pentru caroserie şi suspensie formează baza noilor caracteristici de manevrabilitate dinamică ale BMW Seria 8 Coupe. În cazul modelului BMW M850i xDrive Coupe, atât agilitatea, cât şi comportamentul exact al direcţiei sunt susţinute suplimentar de direcţia activă integral (disponibilă standard) şi de stabilitatea activă a ruliului.

În plus, amortizoarele controlate electronic sunt capabile să asigure stabilitate maximă a roţilor în orice moment, astfel încât contactul cu şoseaua să fie garantat chiar şi pe tronsoane scurte de suprafaţă neuniformă.

“Noul BMW Seria 8 Coupe va fi disponibil exclusiv cu anvelope mixte. Acest lucru ne-a oferit posibilitatea ca, prin coordonarea sistemelor de control al suspensiilor, să exploatăm potenţialul roţilor spate mai late pentru a obţine caracteristici de manevrabilitate deosebit de sportive.

De asemenea, valorile mai mari de înclinare ale tuturor roţilor şi caracteristicile elastocinetice reglate în mod special conduc la realizarea unor viteze de virare extrem de ridicate înainte de intervenţia electronicii. Aşa că cei care doresc pot conduce şi pe circuit cu DSC activ”, a menţionat Jos Van As, director de aplicare a suspensiei.

BMW Seria 8 Coupe teste Tara Galilor 1

Fiind întruchiparea unei furnizări sportive şi superioare a puterii, noul motor V8 contribuie decisiv şi la caracteristicile de performanţă ale BMW M850i xDrive Coupe. În timp ce are aceeaşi masă ca motorul predecesor(?), noul propulsor mobilizează o putere care a crescut cu 68 CP, până la 530 CP! Cuplul maxim a crescut cu 100 Nm până la 750 Nm şi este disponibil de la 1.800 rpm.

Puterea motorului cu opt cilindri este transferată prin intermediul transmisiei Steptronic sport, cu opt trepte, care a fost dezvoltată suplimentar şi care este caracterizată prin rapoarte extinse şi timpi de schimbare reduşi suplimentar.

“Noul motor V8 oferă exact echilibrul corect între performanţă şi emoţie, ceea ce scoate BMW Seria 8 Coupe în evidenţă. Mai presus de orice, motorul cu opt cilindri se armonizează perfect cu transmisia Steptronic dezvoltată suplimentar în momentul acceleraţiei dinamice.

În acelaşi timp, dezvoltarea acustică a sistemului de evacuare sport reflectă în mod autentic livrarea puterii automobilului. Iar datorită sistemului BMW xDrive şi a blocării active a punţii spate, motorul transferă întotdeauna puterea cu precizie acolo unde poate fi cel mai bine transformată în dinamică”, a adăugat Christian Billig, director pentru integrarea trenului de rulare.

Cu testele din Ţara Galilor, dezvoltatorii finalizează programul excepţional de divers şi intens pentru dezvoltarea de serie a noului BMW Seria 8 Coupe, care va fi disponibil la vânzare în cea de-a doua jumătate a anului 2018.

BMW Seria 8 Coupe teste Tara Galilor 33

Vezi şi: (foto) Un moldovean a încercat să ţină pasul cu un prototip al noului BMW Seria 8 Coupe pe autobahn

În baza celor mai noi informaţii, aflăm că premiera mondială a noului BMW Seria 8 Coupe va avea loc în ziua de vineri, 15 iunie 2018, înainte de startul cursei de 24 de ore de la Le Mans! În cadrul competiţiei sportive va participa în premieră noul BMW M8 GTE.

buton subscribe

GALERIE FOTO: