in , ,

(video) Pentru că BMW nu a făcut un M3 “F81” Touring, un bărbat şi l-a făcut singur. Vezi rezultatul

Pentru că BMW nu a lansat niciodată modelul M3 într-o caroserie break, un bărbat din Olanda a decis să facă o astfel de maşină cu propriile forţe. Rezultatul a devenit unic şi atât de popular în reţeaua virtuală, încât la sigur a fost văzut şi de reprezentanţi ai conducerii mărcii bavareze.

https://youtu.be/xZfDiopyoOo

Automobilul este înmatriculat în Marea Britanie, are volan pe partea dreaptă şi a primit denumirea neoficială BMW M3 Touring cu un cod de generaţie “F81” care de fapt nu există în realitate. Acesta a apărut prin transformarea radicală a unui 320d Touring obişnuit.

În primul rând, a înlocuit motorul original cu un benzinar S55 folosit de actualele M3/M4, care este o unitate turbo cu şase cilindri în linie şi cu un volum de 3.0 litri, ce produce standard 431 CP şi 550 Nm. A conectat la el nişte sisteme de admisie de la compania Eventuri, după care a aplicat un program Stage 2 turbo upgrade şi a resetat unitatea de control electronică.

Drept rezultat, la capitol tehnic, propulsorul produce cu 100 de CP mai mulţi, iar peformanţele dinamice ar fi mai bune chiar decât cele ale noului BMW M3 CS.

https://youtu.be/nASPObUbt0A

Printre alte dotări pe care le are se numără un kit exterior aerodinamic, care de regulă se găseşte pe modelele M3/M4 Competition Package, o capotă din fibră de carbon de la modelul M4 GTS, un acoperiș din fibră de carbon, un eșapament M Performance, suspensie de la KW și un set de jante personalizate de la 6Sixty Design.

În habitaclu s-au schimbat scaunele, volanul şi chiar panoul de bord cu unul original preluat de la BMW M3. Mai există şi un ecran informativ instalat în locul unui deflector al sistemului de climatizare.

Rezultatul final este un impresionant – o mașină pe care majoritatea pasionaților BMW le-ar plăcea să o aibă în garaje.

Vezi şi: (video) Test Drive: BMW M3 Competition Package

BMW M3 F81 Touring 0 BMW M3 F81 Touring 1 BMW M3 F81 Touring 2 BMW M3 F81 Touring 3 BMW M3 F81 Touring 4 BMW M3 F81 Touring 5 BMW M3 F81 Touring 6

buton subscribe