in , , ,

(video) Pentru iubitorii de clasică. Vezi cum a fost transformat un MINI original într-o maşină modernă

Compania britanică David Brown Automotive, specializată pe restaurarea modelelor clasice de automobile dar cu folosirea unor componente moderne, a prezentat un model MINI original care a fost “resuscitat” frumos.

Compacta britanică a suferit schimbări serioase la capitolul tehnic, însă designul autentic de altă dată şi l-a păstrat şi asta îi oferă o atracţie deosebită.

https://youtu.be/wRo4S7nOubc

La exterior, maşina numită MINI Remastered se deosebeşte de cea originală prin blocuri optice cu LED-uri, o grilă a radiatorului şi oglinzi retrovizoare modificate, dar şi prin alte mărunţişuri care sunt noi.

Toate acestea nu au modificat nici într-un fel dimensiunile maşinii, încă un criteriu menit să păstreze caracterul original al maşinii.

https://www.youtube.com/watch?v=WHLPX4zkOwM

În habitaclu se ascund mai multe modificări. De exemplu, ceasul de bord care indică viteza are un mic ecran poziţionat pe centru, iar pe consola centrală a apărut un sistem multimedia modern care suportă Apple CarPlay sau Android Auto. Diferite sunt şi gurile de aerisire a sistemului de climatizare, dar şi setul de butoane care activează diverse funcţii.

Interiorul mai iese în evidenţă şi prin volanul clasic care are o margine din lemn natural, tapiţeria din piele, un suport pentru pahare şi câteva difuzoare de dimensiuni mari ale sistemului audio.

MINI Remastered mai are şi un sistem de acces fără cheie, buton pentru pornirea motorului, sistem de climatizare şi parbriz încălzit.

Pentru modelul restaurat a fost folosit un propulsor original, dar modificat, care are un volum de 1.275 cm3, cuplat la o transmisie mecanică cu patru trepte. Puterea agregatului cu patru cilindri se ridică la 80 de cai. Astfel, acceleraţia de la 0-100 km/h durează 11.7 secunde, iar viteza maximă este egală cu 145 km/h.

Printre alte noutăţi pe care le-a primit originalul MINI se numără o suspensie şi mecanisme de frânare îmbunătăţite. În loc de tamburi sunt instalate discuri, iar servodirecţia este electrică.

Cei de la David Brown Automotive au menţionat că pentru construcţia unei astfel de maşini sunt necesare 1.000 de ore de muncă manuală. Comenzile vor începe să fie primite în acest an.

Clienţii care vor opta pentru o astfel de maşină vor putea alege varianta coloră a exteriorului şi interiorului, dar şi alte dotări opţionale. Anual vor fi făcute între 50 şi 100 de maşini.

Detalii referitoare la preţul unui exemplar nu se cunosc, însă neoficial se consideră că un MINI Remastered va costa între 50 şi 70 de mii de lire sterline.