in , , ,

(video) Pilotul F1 Fernando Alonso, la un pas de o tragedie. Accident spectaculos în prima cursă din sezon

Spaniolul Fernando Alonso a scăpat nevătămat, duminică, după un accident teribil la Melbourne, în prima cursă de Formula 1 a anului. Marele Premiu al Australiei a fost oprit cu steagul roşu, în turul 18, după o coliziune puternică între monopostul McLaren-Honda pilotat Alonso, care rula cu 310 km/h, şi maşina Haas a mexicanului Esteban Gutierrez, accident soldat din fericire numai cu avarii.

Potrivit Digisport, Gutierrez a frânat mai devreme înaintea unui viraj, iar Alonso a lovit cu roata dreapta faţă maşina din faţa lui. Monopostul McLaren a ricoşat în zidul de beton din stânga pistei, apoi a fost proiectat  în partea opusă, lovind marginea din dreapta a circuitului după ce s-a rotit de două ori în aer.

Maşina spaniolului a fost distrusă aproape în totalitate, însă Alonso a ieşti singur din ea, şchiopătând uşor.

După accident, safety car-ul a ieşti pe pistă, apoi comisarii FIA au decis întreruperea cursei. Piloţii au mers la boxe, în aşteptarea unui nou start. Lider în momentul opririi era Sebastian Vettel (Ferrari).

Spaniolul s-a lovit violent de Esteban Gutierrez și și-a făcut mașina praf, dar a putut vorbi după șocul produs de impactul cu unul dintre parapeții de beton.

FOTO: digisport.ro
FOTO: digisport.ro

“Sigur că sunt decepționat pentru că n-am putut termina cursa și n-am luat puncte. De asemenea, am distrus complet un motor, pagubele sunt imense, vom folosi al doilea motor la cursa următoare. Dar, recunosc, sunt și foarte fericit că pot să stau acum aici și pot să vă vorbesc.”,a spus pilotul McLaren, la încheierea cursei de la Antipozi.

El a încercat să explice incidentul care a avut loc în turul 18, la o viteză de 310 km/h: “La peste 300 km/h te joci cu viața și dacă lovești unul dintre acele ziduri, ai probleme serioase. Dar gata, acum mergem mai departe. E greu de spus ce s-a întâmplat. Pur și simplu n-am văzut că virajul e așa aproape, mi-am pierdut referințele și am frânat prea târziu. E bine că amândoi suntem ok. Mă dor mai ales genunchii, la viteza aia se mișcă totul în mașină.”

Esteban Gutierrez s-a dus imediat după impact spre maşina lui Alonso, pentru a vedea ce se întâmplă cu pilotul spaniol: “Primul lucru a fost să merg să văd ce e cu Fernando. Am fost foarte speriat când am văzut cum arăta mașina lui. M-am liniștit când l-am văzut ieșind pe picioare din ea.”

Citeşte şi: (video) Mercedes a început cu dreptul. Nico Rosberg a câştigat prima etapă de Formula 1 din 2016