in , ,

(video) Pininfarina Battista – cel mai rapid şi cel mai puternic automobil italian vine în martie la Geneva

Compania Automobili Pininfarina a anunţat astăzi numele primului automobil din portofoliul său de vehicule electrice de lux – Pininfarina Battista! Numit după Battista ‘Pinin’ Farina, fondatorul atelierului de caroserii Carrozzeria Pininfarina pe care l-a deschis în 1930, hipercarul electric va fi proiectat și construit manual într-un număr foarte limitat la Pininfarina SpA, sub supravegherea lui Paulo Pininfarina, nepotul lui Battista și actualul președinte Pininfarina SpA.

“Acesta este cu adevărat un vis devenit realitate. Bunicul meu avea întotdeauna viziunea că într-o zi ar exista o gamă autonomă de mașini de marcă Pininfarina. Acest hipercar va livra performanţe de top, inovație tehnologică și, desigur, un stil elegant. În viziunea mea, pur și simplu a trebuit să îl numim Battista. Visul său devine realitate astăzi, în timp ce legăm trecutul nostru glorios cu viitorul motorizării”.

Având scopul de a fi primul hipercar electric de lux pe plan mondial, printr-un nivel extrem de tehnologie și design funcțional care se află sub exteriorul din fibră de carbon a lui Battista, va fi susţinută livrarea unor performanțe uluitoare pentru o mașină stradală.

Din informaţii oficiale aflăm că mai multe motoare electrice vor asigura livrarea a peste 1.900 de CP şi a unui cuplu maxim de 2.300 de Nm, iar în performanţe dinamice asta s-ar traduce printr-o acceleraţie de pe loc şi până la 100 de km/h în mai puţin de două secunde, mai repede decât o poate face un monopost de Formula 1!

Viteza maximă poate depăşi bariera de 400 de km/h, în timp ce autonomia declarată va putea depăşi 480 de kilometri într-un regim de rulare cu o anumită viteză.

Pininfarina Battista va exista într-un număr limitat de doar 150 de exemplare, 50 dedicate SUA, alte 50 Europei şi alte 50 vor fi împărţite între Orientul Mijlociu şi Asia. Clienţii vor avea acces la ele spre sfârşitul anului 2020. Preţul estimativ va varia între 2-2.5 milioane de dolari.

Automobili Pininfarina a făcut o serie de anunțuri în ultimele săptămâni, care stau la baza ambițiilor sale de a deveni cel mai inovativ, durabil și dorit brand exclusiv, producător de maşini electrice de lux, începând cu anul 2020.

  • O investiție de 20 de milioane de euro într-un nou parteneriat cu Pininfarina SpA, care stă la baza proiectării, dezvoltării și producției lui Pininfarina Battista și viitoarea gamă de automobile Automobili Pininfarina la sediul Pininfarina SpA din Cambiano, lângă Torino;
  • Un parteneriat comercial de mai multe milioane de euro cu Rimac Automobili, cel mai important furnizor de agregate electrice şi baterii pentru brandurile premium și de lux;
  • Angajarea unor experţi cu experiență semnificativă în design, dezvoltare, inginerie și conectivitate de la mărci precum Bugatti, McLaren, Pagani, Porsche și Volvo;

De asemenea, recent s-a aflat că următoarea maşină după acest hipercar va fi un SUV construit pe baza platformei dezvoltate de compania americană Rivian, care a prezentat acum câteva zile la Los Angeles prototipul unui SUV şi a unui pick-up electric. Partenerul tehnologic al proiectuluim numit deocamdată PF1, va fi Rimac. Informaţiile preliminare ne spun despre o unitate de propulsie electrică cu un total de 1.100 de CP şi un sistem electric de 800 V la bordul modelului.

Vezi şi: (video) Automobili Pininfarina va prezenta la Pebble Beach hipercarul viitorului