in , ,

(video) Poate cel mai scump accident de pe Nurburgring: Un Koenigsegg One:1 a fost avariat grav

Un accident grav s-a întâmplat ieri pe circuitul Nurburgring. Întâmplarea i-a costat scump pe cei de la Koenigsegg şi asta pentru că a fost parţial distrus exemplarul de teste One:1, singura maşină de acest gen rămasă în dotarea companiei.

https://youtu.be/RZWEBAHREa8

Anterior, Koenigsegg a declarat că în scurt timp are să stabilească un record de timp pe circuitul german, însă nu a fost să fie. Se pare că şoferul din spatele volanului a pierdut controlul hipercarului şi acesta zburat peste parapetul metalic.

Vezi şi: Un Koenigsegg unic, folosit la teste şi care a stabilit numeroase recorduri, scos la vânzare

Construcţia uşoară, dar şi rigidă a caroseriei l-a salvat pe şofer, chiar dacă în urma unui scurt circuit partea posterioară a maşinii a luat foc.

Reprezentanţii companiei suedeze au emis un comunicat şi au declarat că pilotul a fost transportat la spital pentru ca să-i fie acordat primul ajutor medical, însă în scurt timp acesta a fost trimis acasă.

Totodată aceştia spun că accidentul demonstrează cât de greu este să conduci un asemenea automobil performant. Fiind întrebaţi în comentarii de internauţi dacă maşina va fi reconstruită, Koenigsegg a răspuns afirmativ.

Amintim că un Koenigsegg One:1 este propulsat de un V8 de 5.0 litri care generează 1360 de cai putere şi 1371 Nm de cuplu.

Sursa foto: Motor1, Autoevolution

Iti place articolul?