in , ,

(video) Polestar 1 a ieşit la teste pe pământ suedez. Vezi cum e accelerat până la 220 km/h pe asfalt umed

Procesul de testare și evaluare a prototipului de verificare Polestar 1 (VP) continuă în perioada de pregătire a producției în masă, care va demara de la mijlocul anului 2019. În plus față de testele de impact, evaluările aerodinamice și testarea pe șosea, capitolele esenţiale la care se atrage atenţia cel mai mult sunt dinamica șasiului și experiența șoferului.

Vezi şi: (video) Crash test cu un prototip Polestar 1. Vezi ce a rămas din caroseria-i din fibră de carbon

Pentru Polestar, performanța este mult mai mult decât accelerație. Felul în care Polestar 1 se simte când este condus, este, de asemenea esențial, potrivit lui Thomas Ingenlath, CEO al Polestar. Sensibilitatea direcţiei și calibrarea sistemului de vectorizare a cuplului au avut prioritate în ultimele teste, validând șasiul și tuning-ul suspensiei, procese efectuate pe autoturismele prototip mai devreme în 2018.

În prezent, cu Polestar 1 se fac teste pe poligonul Hällered Proving Ground, care le aparţine celor de la Volvo, acolo unde pe asfalt umed maşina este accelerată până la viteze de 220 de km/h.

Șoferul de teste principal al companiei Polestar, Joakim Rydholm, a comentat:

“Ori de câte ori conduceți Polestar 1, trebuie să simțiți imediat că vă aflați în control și că mașina este gata să răspundă la comanda dvs., indiferent de ce doriți să faceți. Acesta este un GT care trebuie să fie ușor de manevrat și confortabil în utilizarea de zi cu zi, cu sistemul său de hibrid și silențios de propulsie, dar și gata de a-și arăta performanțele palpabile de 600 CP și 1.000 de Nm, ori de câte ori cel din spatele volanului îşi doreşte”.

Faza următoare a procesului de realizare a automobilului, care începe din primele zile ale lui 2019, include primele mașini construite în centrul de producție Polestar, care urmează să fie finalizat în Chengdu, China. Aceasta va fi seria de prototipuri finale înainte ca mașinile de pre-producție să fie construite conform specificațiilor finale și standardelor de calitate.

Vezi şi: Beijing 2018: A fost anunţat preţul de start final pentru Polestar 1, inclusiv în Europa

Iti place articolul?