in , ,

(video) Polonezii de la auto-Dynamics i-au făcut unui client un GLE Coupe cu 806 CP. Ce viteză maximă atinge

Noul Mercedes-Benz GLE Coupe urmează a fi lansat în anii care vin, însă modelul de primă generaţie, rămâne şi va continua să rămână actual. Cel puţin asta cred polonezii de la atelierul de tuning auto-Dynamics, care au realizat o maşină specială pentru un client cu buzunare largi.

Vezi şi: (foto) 840 de CP dintr-un Mercedes-AMG GLE 63 Coupe? Nimic mai simplu pentru Mansory

Aşadar, specialiştii atelierului au luat un Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe (în caroserie C292) şi în primul rând l-au modificat la capitol tehnic. Standard, sub capota unei astfel de maşini se află un V8 twin-turbo de 5.5 litri, care produce 585 CP şi 760 Nm.

Mai nou însă, generează 806 CP şi 1.181 de Nm, cifre care îi permit să facă 0-100 de km/h în doar 3.25 secunde, iar limitatorul de viteză a fost scos pentru a se putea accelera până la maxim 336 de km/h!

S-a datorat această mărire a performanţelor unei serii de componente noi instalate, printre care: eşapament sport cu supape active Capristo, sistem de evacuare fără sudură de la Supersprint, filtre de aer sport de la BMC, noi turbo compresoare de la THE TURBO ENGINEER, set de bujii de la Weistec, chip tuning de la auto-Dynamics şi multe altele.

Cutia de viteze AMG Speedshift Plus cu şapte trepte de asemenea a fost modificată pentru a rezista puterii mari.

Toate acestea au fost împachetate frumos sub o caroserie cu forme noi, datorită unui kit exterior Inferno, livrat de ruşii de la TopCar. Acesta se combină frumos cu un set de jante forjate ML-R1 marca Vossen, de 23 de inci, care sunt acoperite cu anvelope Continental SportContact6 (295/35/23 pe faţă și 335/30/23 pe spate).

Mecanismele de frânare AMG au fost la fel modificate pentru o siguranţă sporită la frânare de la viteze mari, iar garda la sol poate fi mărită sau micşorată datorită unui sistem special făcut de Brabus pentru suspensia pneumatică a acestui SUV.

Care este acum preţul unei astfel de GLE Coupe rămâne un mister, însă la o sumă mai mică de 200.000 de euro nici să nu vă aşteptaţi. Totuşi, cât de bine îi sună motorul prin eşapament…

Vezi şi: (foto) Maşina care costă peste 100.000 de euro şi care a făcut furori pe drumurile din Anenii Noi

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?