in , ,

(video) Porsche arată cum funcţionează sistemul său de parcare automată, disponibil şi pe noul Cayenne

A conduce un Porsche este o experiență, iar a-l parca este o alta, fie că există cineva în spatele volanului sau nu. Compania germană prezintă un tutorial, folosind un exemplar al noului Cayenne Turbo, pentru a ne arăta câteva metode de parcare a maşinii, dar şi câteva sisteme de asistenţă la parcare.

Unele spațiile de parcare sunt atât de înguste încât trebuie să fii un contorsionist pentru a ieși din mașină, în altele contează fiecare milimetru, şi mai există unele cu limite terifiant de strâmte, marcate cu nenumărate urme de metal răzuit și reziduuri de vopsea. În toate cazurile, noul Porsche Cayenne se poate strecura cu o eleganţă deosebita. Totul este posibil prin Remote Park Assist, o dotare comodă şi înalt tehnologizată.

Remote Park Assist se bazează pe sisteme inteligente de asistență cum ar fi căutarea unui loc de parcare la faţa locului, o caracteristică care detectează și evidențiază locuri de parcare potrivite atunci când maşina este condusă cu viteză redusă şi s-a trecut de acel loc scanat. Pentru al ocupa, tot ce trebuie să facă șoferul este să oprească maşina fără a deconecta motorul și să activeze funcţia Remote Park Assist.

porsche cayenne parking

Indiferent dacă spațiul de parcare este situat pe partea stângă sau dreaptă a străzii sau dintr-o clădire, fie că este un loc paralel de parcare sau în unghi drept și dacă pentru acesta din urmă mașina are nevoie de parcare cu faţa sau cu spatele – totul se realizează cu o simplă atingere cu degetul, asta deoarece sistemul poate fi ușor controlat şi cu ajutorul unui smartphone. Conducătorul trebuie să apese și să ţină apăsat butonul OK din aplicație până când autovehiculul termină automat manevrele necesare parcării.

Mașina poate asta automat chiar şi când trebuie să intre în nişte garaje înguste. Trucul inteligent de aici este că șoferul nu trebuie nici măcar să fie în spatele volanului. El poate ieși în prealabil și doar să privească cum totul se face mai bine decât ar fi făcut manual.

Vezi şi: (video) Premieră mondială: Noul Porsche Cayenne E-Hybrid. Iată cât costă modelul în Moldova

Porsche Cayenne parking 1

Alte lucruri care contribuie la procesul de parcare perfectă sunt senzorii Magic trick și camerele video surround care oferă toate informaţiile necesare. Poate suna simplu, dar sistemul este unul complex: patru procesoare de înaltă tehnologie din unitatea centrală de control a asistenței șoferului (CDAC) coordonează 20 de unități de comandă suplimentare! Acestea evaluează date din 12 senzori ultrasonici în timp real.

Remote Park Assist cu Surround View utilizează patru camere individuale pentru a forma o vedere la 360 ​​de grade, care ajută la parcare și manevrare. Maşina se deplasează în interiorul acestei ambianțe digitale – cu un nivel optim de precauție, precizie și siguranță.

De asemenea, dacă sistemul Remote Park Assist detectează un pieton, o bordură mare sau un stâlp lângă vehicul, sistemul întrerupe parcarea sau face o ajustare automată pentru a evita o coliziune sau o deteriorare a caroseriei sau a aceloraşi jante. În mod natural, procesul de parcare poate fi oprit în orice moment prin telecomandă.

Remote Park Assist mai funcţionează şi cu un sistem de frânare automată, care intervine automat dacă la deplasarea în marşarier este detectat un obstacol care trece perpendicular.

Vezi şi: (video) Test Drive: Noul Porsche Cayenne S – Premieră

Porsche Cayenne parking 2

Vezi şi: (video) Noul Porsche Cayenne Turbo poate atinge o viteză maximă mai mare decât Bentley Bentayga sau Lamborghini Urus

buton subscribe