in , ,

(video) Porsche Panamera facelift a stabilit un nou timp de tur record pe Nurburgring printre berlinele executive

Porsche se laudă cu o performanţă întoarsă în palmares. Cu câteva zile înainte de premiera modelului actualizat Panamera, cu un exemplar al acestuia (nu se menţionează cu ce versiune) s-a reuşit stabilirea unui nou timp de tur record pe circuitul german Nurburgring.

Într-o mașină de serie ușor camuflată, pilotul de teste Lars Kern (32 de ani) a efectuat un tur complet pe o distanţă de 20.832 kilometri în exact 7:29.81 minute.

În clasamentul oficial al Nürburgring GmbH, performanţa a fost certificată de un notar public ca fiind un nou record în categoria “maşini executive cu patru portiere”.

La o temperatură a aerului de 22 de grade Celsius și la una a carosabilului de 34 de grade Celsius, Lars Kern a început să parcurgă turul în după amiaza zilei de 24 iulie 2020. Automobilul a fost echipat cu un scaun de curse și o cușcă de siguranță detaşabilă ca elemente de protecție suplimentară pentru șofer.

Notarul public a confirmat, de asemenea, statutul de producție în serie a maşinii cu patru portiere. Anvelopa sport de model Michelin Pilot Sport Cup 2, dezvoltată special pentru noul Panamera facelift și folosită pentru înregistrarea timpului de tur record, va fi disponibilă opțional de comandat pe model după lansarea sa pe piaţă.

Timpul de tur record înregistrat subliniază îmbunătățirea completă a modelului de a doua generaţie. În 2016, Lars Kern a finalizat deja circuitul în regiunea Eifel într-un timp de 7:38.46 minute, conducând un Panamera Turbo cu 550 CP, pe atunci distanța obișnuită pentru astfel de încercări fiind de 20.6 kilometri, cu alte cuvinte fără secțiunea de circuit de aproximativ 200 de metri lungime la tribuna numărul 13 (T13).

În conformitate cu noile statute ale Nürburgring GmbH, timpul turului a fost măsurat acum pe întreaga distanță a Nordschleife de 20.832 km. Pentru comparație: Lars Kern și noul Panamera facelift a trecut deja marcajul de 20.6 km după 7:25.04 minute. Prin urmare, combinaţia maşină-pilot a fost mai rapidă cu aproximativ 13 secunde decât acum patru ani.

Premiera noului Porsche Panamera facelift va avea loc în ziua de 26 august 2020. Se menționează la moment că modelul va dispune de o nouă configurație a sistemului electromecanic de stabilizare a ruliului.

Mașina a mai beneficiat de dinamică laterală îmbunătățită și de aderență sporită datorită noilor anvelope sport. Pe lângă puterea crescută a motorului, s-au făcut îmbunătățiri în domeniul stabilității în viraje, al controlului caroseriei și al preciziei direcției.