in , , ,

(video) Premieră de la Mercedes-Benz. Primele modele plug-in diesel hybrid apar pe piaţă din vara lui 2018

Chiar dacă Salonul Auto de la Geneva s-a încheiat acum câteva săptămâni, am decis să ne reîntoarcem cu gândul la el pentru a vă relata detalii despre alte două premiere mondiale pe care le-am trecut temporar cu vederea din lipsă de detalii.

Acum însă, Mercedes-Benz a furnizat o porţie amplă de informaţii despre primele sale autoturisme plug-in diesel hybrid!

La fel ca noul S 560 e, primele modele plug-in diesel hybrid “C 300 de” şi “E 300 de” vor utiliza a treia generaţie a unităţii de propulsie hibride, cu o cutie de viteze automată 9G-TRONIC.

Mercedes-Benz va împerechea pentru prima dată un motor diesel de ultimă generație cu un sistem hibrid care poate fi încărcat de la exterior. Combinația dintre noul motor diesel cu patru cilindri OM 654 (debut în 2016 pe noul E 220 d, 195 CP/400 Nm) și cea mai nouă generație a unităţii de propulsie hibride, promite să sporească experiența mobilității fără emisii, oferind în același timp un condus plăcut şi liniştit.

Consumul de motorină în regim mixt va fi mai mic de 5 litri/100 de km parcurşi!

Vezi şi: (video) Test Drive: Mercedes-Benz E-Class E220d W213

Ultimul ansamblu de componente (convertizorul de cuplu, ambreiajul, în mare parte motorul electric dezvoltat cu Bosch) livrează suplimentar alţi 122 de CP şi 440 Nm. Cuplul maxim însă va fi limitat la 700 Nm, disponibili de la 1.400 rpm. Viteza maximă în regim de rulare fără emisii va fi de 140 de km/h.

Autonomia de până la 50 de km pentru deplasare în regim complet electric va fi asigurată de un nou set de acumulatori litiu-ion, produs de către Daimler Deutsche ACCUMOTIVE. Capacitatea totală îi este de 13.5 kWh şi în loc de celule din litiu-fier-fosfat (LiFePo) se folosesc unele din litiu-nichel-mangan-cobalt (Li-NMC), care au făcut posibilă creșterea capacității celulare de la 22 la 37 Ah fără un impact asupra dimensiunilor.

Noul încărcător de la bord dublează rata de încărcare de la 3.6 kW la 7.2 kW. Astfel, o baterie descărcată poate fi complet reîncărcată în două ore de la o cutie de perete care se poate instala acasă, în garaj sau la oficiu, ori în aproximativ șapte ore de la o priză convențională de uz casnic.

A treia generaţie a unităţii de propulsie hibride este direct conectată la datele sistemului de navigaţie, dar şi la sistemul electronic prin care se transmit informaţii de la camere, senzori şi radare de pe maşină (sistem numit ECO Assist). Acest lucru permite crearea unor recomandări, planificări de folosire în condiţii optime a energiei electrice stocate sau detectarea porțiunilor de drum în care aceasta poate fi recuperată cel mai eficient.

În funcție de preferinţele șoferului, pot fi preselectate patru moduri de funcționare a unităţii de propulsie hibride:

  • HYBRID: setare implicită; toate funcțiile, precum condusul în regim electric, stimularea și recuperarea energiei, sunt disponibile și utilizate în funcție de situația de deplasare și de profilul traseului.
  • E-MODE: conducere în regim exclusiv electric, de exemplu în centrul orașului. Pedala acceleratorului îl va avertiza printr-o vibraţie pe cel din spatele volanului despre punctul de presiune la care motorul cu ardere internă este pornit (dacă pedala se apasă mai tare peste o limită prestabilită).
  • E-SAVE: Bateria încărcată este ținută în rezervă pentru a permite ulterior conducerea în mod electric.
  • CHARGE: Bateria se încarcă în timpul condusului.

În plus față de o experiență de conducere superlativă noile modele vor oferi un plus de confort. Sistemul electric de înaltă tensiune furnizează energie nu numai componentelor sistemului de propulsie, ci și compresorului electric de agent frigorific sau dispozitivul de încălzire de înaltă tensiune. Ambele permit controlul climatizării în habitaclu înainte de a intra în acesta, nu numai în timpul verii, ci și în timpul iernii.

https://www.youtube.com/watch?v=KwJP7WPURO0

Vezi şi: (video) Premieră mondială: Mercedes-Benz C-Class Sedan & Estate facelift

https://www.youtube.com/watch?v=Yroa4r2zX4M

Livrarea primelor modele noi către clienţi este programată spre sfârșitul verii anului 2018. În prezent, compania face pregătiri sistematice pentru producția acestora în serie.

De asemenea, va fi pusă în vânzare o nouă generaţie a Mercedes-Benz wallbox (încărcare de până la 22 kW), care va asigura o alimentare mai uşoară cu energie şi va oferi în același timp o serie de funcții suplimentare prin intermediul unei noi aplicații mobile Wallbox Web App.

Clienții vor putea alege între trei versiuni: Wallbox-ul de bază, Wallbox Advanced și Wallbox Twin pentru încărcarea a două vehicule în același timp (fiecare cu o rată de 11 kW).