in , ,

(video) Premieră în Dubai: Noul hipercar de serie Fenyr SuperSport

Producătorul de maşini sport din Liban, compania W Motors, a prezentat varianta de serie a hipercarului Fenyr SuperSport (conceptul fiind arătat în 2015). Evenimentul a avut loc concomitent cu ocazia deschiderii primului său showroom în oraşul Dubai.

În total vor fi construite 100 de exemplare (câte 25 anual) a modelului numit în cinstea celui mai agresiv lup din mitologia nordică – Fenrir.

Din informaţiile disponibile aflăm că noul hipercar cu tracţiune spate este construit pe baza unui şasiu din aluminiu. Toate panourile care formează caroseria sunt din fibră de carbon, astfel încât greutatea maşinii nu depăşeşte 1.200 de kilograme.

Dimensiunile sale sunt de: 4.684/1.983/1.199/2.625 de mm (lungime, lăţime, înălţime şi ampatament respectiv). Portierele se deschid contra direcţiei de mişcare, o soluţie mai rar întâlnită pe maşinile din această categorie.

Vezi şi: (video) Devel Motors a prezentat în Dubai maşina de serie cu 5007 CP şi un SUV brutal cu şase roţi

Propulsorul este poziţionat în faţa punţii din spate şi este un agregat boxer twin-turbo de 4.0 litri, cu şase cilindri, făcut de Porsche dar modificat de atelierul german RUF. În total produce 900 de cai putere şi 1.200 Nm de cuplu. Acceleraţia de la 0 şi până la 100 de km/h o face în 2.7 secunde, iar viteza maximă este egală cu 400 de km/h.

Cutia de viteze este una robotizată cu şapte trepte şi două ambreiaje. Pe puntea din spate este instalat şi un diferenţial autoblocant. Suspensia este una de tip McPherson în faţă şi una multi-link în spate. Mai sunt prezente nişte bare anti-ruliu şi amortizoare poziţionate orizontal!

Fenyr SuperSport mai are mecanisme de frânare carbono-ceramice cu câte şase pistoane în etrierele din aluminiu, jante forjate din aluminiu de 19 şi 20 de inci, dar şi un eleron spate activ cu trei secţiuni diferite!

În habitaclul acoperit cu Alcantara, fibră de carbon şi piele, se ascund două scaune pentru pasageri, construite pe carcase din fibră de carbon. Sistemul multimedia cu suport Bluetooth şi navigaţie este afişat pe un ecran de 12.3 inci. Panoul de bord este şi el un ecran digital care măsoară 7.8 inci. Pasagerul din dreapta va avea şi el în faţă un ecran compact, soluţie găsită pe unele modele din gama Ferrari.

Printre alte dotări se numără punct de acces LTE Wi-Fi, cameră video spate, sistem de climatizare, sistem audio, etc. Interesant mai este că producătorii au păstrat tradiţionala manetă pentru frâna de mână.

La comandă maşina va putea fi construită cu volan pe partea dreaptă sau pe cea stângă.

https://www.youtube.com/watch?v=fL7DOBLKdb8

Amintim că primul model din gama W Motors, Lykan HyperSport, a debutat în anul 2015. Această maşină este pusă în mişcare de un motor boxer bi-turbo cu şase cilindri şi un volum de 3.7 litri, capabil să producă 791 de CP şi 960 Nm. Cutia de viteze este secvenţială cu şase trepte. Acceleraţia 0-100 de km/h o face în 2.8 secunde iar viteza maximă este egală cu 404 de km/h.

Deocamdată nu s-a anunţat cât costă un Fenyr SuperSport, însă un Lykan Hypersport era evaluat la minim 3.4 milioane de dolari şi a fost făcut în doar şapte exemplare.

De menţionat că un exemplar Lykan HyperSport se află în dotarea poliţiei din oraşul Dubai, iar un altul a fost folosit în filmul Fast & Furious 7.

Vezi şi: Ştiai asta? Costul total al maşinilor şi clădirilor distruse în toate filmele Fast & Furious

GALERIE FOTO: (sursă: autohome.com.cnthenational.ae)