in , ,

(video) Premieră: Ediţia limitată Aston Martin DB5 Junior

Aston Martin și Little Car Company anunță noul DB5 Junior, o mașină electrică făcută la scară de două treimi. Dezvoltată în ultimele 15 luni ca o colaborare între cele două companii, automobilul compact se bazează pe scanarea în 3D a unui original Aston Martin DB5 pentru a asigura acuratețea și autenticitatea completă.

Caracteristici cheie:

 • Cu o lungime de aproximativ trei metri și o lățime de 1.1 metri, DB5 Junior este conceput pentru a găzdui cu ușurință un adult și un copil unul lângă altul, pentru a permite diferitelor generații să împărtășească dragostea de a conduce. Șasiul din aluminiu cu o structură tip fagure și caroseria compozită oferă o platformă foarte rigidă, menținând în același timp greutatea totală la aproximativ 270 kg.
 • Alimentat de un grup motopropulsor electric ce livrează 7 CP spre roțile din spate, conducătorii auto vor fi recunoscători şi pentru scaunele integrate de tip “bucket”, care îi vor menţine în perioada de accelerare până la o viteză maximă de aproximativ 50 km/h.
 • Autenticitatea absolută a fost cheia pe tot parcursul dezvoltării vehiculului. De exemplu, DB5 Junior dispune de aceleași iconice insigne ca şi modelul original din 1963. Ca și fratele său mai mare, tabloul de bord este umplut cu instrumente funcționale Smiths, care au fost actualizate inteligent pentru epoca modernă. Indicatorul de combustibil a fost transformat într-un contor al energiei rămase în baterie, în timp ce temperatura uleiului monitorizează acum temperatura motorului electric. În cele din urmă, a fost reprodus același ceas Smiths așa cum se vede în mașina originală din 1960.
 • Un volan perfect la scară de două treimi stă în fața bordului, dar acum este în stil sport, detaşabil, pentru a facilita intrarea și ieșirea mai ușoară a şoferului. Puterea este reglată de pedalele de accelerație și frână din aluminiu. Farurile, stopurile şi claxonul sunt pe deplin funcţionale.
 • În stilul unui DB5 adevărat, mașina la scară vine finisată standard în celebra culoare Silver Birch, cu un interior complet tapiţat cu piele neagră, precum și cu un set de covoraşe. Există chiar și un portbagaj în partea din spate a a maşinii pentru depozitarea unor lucruri la necesitate.
 • Maşina foloseşte o suspensie cu două braţe pe puntea din faţă, la fel ca şi originalul, cu elemente care corespund geometriei originale. Pe puntea din spate există la fel o suspensie făcută asemănător cu cea a modelului de serie, dar şi o tijă Panhard.
 • Puterea este transmisă la sol prin roți cu jante cu spiţe de 10 inci, cu mecanisme de frânare cu discuri ventilate după ele, care sunt completate cu un sistem de frânare regenerativă. Un acumulator detașabil de 1.8 kWh este stocat sub capotă, oferind o autonomie totală cuprinsă între 16 şi 32 km, în funcție de stilul de conducere. Se poate adăuga o a doua baterie, iar fiecare pachet poate fi schimbat în câteva secunde.
 • DB5 Junior are trei moduri de conducere selectabile integrate:
  • Un mod Novice care limitează puterea la 1,36 CP, iar viteza maximă la 19 km/h, pentru șoferii mai puțin experimentați. În acest mod este inclus un comutator care poate dezactiva propulsia electrică de la distanță (până la 30 de metri). Dacă un copil, de exemplu, va părăsi intenţionat această rază, propulsorul electric se va deconecta automat, iar maşina va opri uşor.
  • Un mod Expert este prevăzut pentru şoferii mai experimentaţi, oferindu-le la dispoziţie puterea maximă şi viteza maximă.
  • Modul Race este un “echilibru de performanță” care permite ca acceleraţia şi viteza maximă a vehiculului să fie aliniată cu alte modele produse de Little Car Company pentru concurență pe un teren de joc chiar.
 • Și în cele din urmă, pentru o experienţă de conducere finală, o frână de mână hidraulică în stilul celor văzute pe maşinile de raliuri, este inclusă (la solicitare).
 • Apropo, DB5 Junior va exista şi într-o versiune Vantage, aşa cum exista pe modelul de talie normală şi oferea un plus de performanță. Această maşină dispune de cele trei moduri enunţate mai sus, pe lângă un al patrulea – Vantage – operat de un comutator ascuns care dublează puterea maximă (14 CP) și crește viteza maximă până la o cifră încă neconfirmată. Puterea mai mare este acum livrat spre roți printr-un diferențial cu alunecare limitată (LSD) pentru a îmbunătăți tracțiunea la viteză mare. Performanța este îmbunătățită și mai mult de un corp ușor din fibră de carbon și de un al doilea acumulator, dublând autonomia până la 32-64 km, în funcție de stilul de conducere.

Proprietarii vor fi invitați să-și personalizeze maşinile fie cu o gamă de culori exterioare și interioare reprezentative, fie, poate, din paleta contemporană Aston Martin, pentru a şi le potrivi cu mașina lor de dimensiuni normale. Mașinile vor veni, de asemenea, cu o gamă de accesorii opționale, inclusiv carcase pentru a fi transportate cu avionul, baterii suplimentare, huse, set de instrumente și plăcuțe de înmatriculare personalizate.

Fiecare proprietar de DB5 Junior va primi şi calitatea de membru automat al respectatului Aston Martin Owners Club, iar trei registre complete ale specificațiilor individuale ale tuturor celor doar 1.059 de vehicule vor fi create pentru proveniența și autenticitatea viitoare. O copie va fi păstrată la sediul central al Aston Martin din Gaydon, una la Aston Martin Works în Newport Pagnell (unde modelele DB5 originale au fost construite) și alta la sediul Companiei Little Car.

În plus, toți clienții vor primi gratuit calitatea de membru al The Little Car Club, care le permite să ia parte la evenimente exclusive unde ei, copiii și nepoții lor pot conduce DB5 Junior pe cele mai prestigioase circuite.

O maşină într-o specificaţie dorită poate fi rezervată aici, printr-un depozit rambursabil, pentru a prinde un loc în lista de aşteptare. Prețurile pentru DB5 Junior încep de la 35.000 de lire sterline plus taxele locale, în timp pentru un DB5 Vantage Junior încep de la 45.000 de lire sterline plus taxele locale. Proprietarii de reale modele Aston Martin DB5 îşi vor putea pune numărul de şasiu pe DB5 Junior pentru a se potrivi cu mașina lor full-size.

Producția DB5 Junior va începe în Marea Britanie în 2021, livrările având loc la nivel mondial în următorii doi ani. Toate specificațiile finale vor fi confirmate înainte de începerea producției.

Vezi şi: