in , ,

LoveLove COOLCOOL

(video) Premieră europeană: noul Renault Arkana vine pe această piaţă în format hibrid

Este cu adevărat o veste bună şi s-a pus capăt unui zvon: noul Renault Arkana vine în Europa! Automobilul este într-o specificaţie mai apropiată de cea existentă pe piaţa din Coreea de Sud, mai degrabă decât cea care se produce pentru câteva ţări din spaţiul CSI, precum Ucraina sau Federaţia Rusă.

SUV-ul coupe sportiv și dinamic al mărcii Renault vine pe piața europeană echipat din plin cu tehnologie, într-o versiune HYBRID E-TECH și una R.S. Line cu un design și mai dinamic şi distinctiv, pe care-l puteţi admira în galeria foto.

Caracteristici cheie:

 • Odată cu lansarea cu succes în Europa a SUV-ului său coupe Arkana, Renault a reinventat codurile convenționale ale pieței pentru a deveni primul producător auto de serie care oferă clientului de pe continent un SUV în stil coupe, până acum un profil exclusiv pentru mărcile premium. Această nouă ofertă completează celelalte modele din gama compactă (Megane, Kadjar și Scenic) și urmărește creșterea excepțională care caracterizează piața SUV-urilor la nivel mondial.
 • Noul Renault Arkana este conceput pentru a satisface așteptările foarte diverse ale piețelor internaționale și ilustrează abordarea globală a Groupe Renault. Caracteristicile tehnice sunt adaptate fiecărei piețe. În Europa, noul Arkana se construiește pe platforma modulară a Alianței CMF-B, care a fost integrată și pe ultimele generații de Clio și Captur.
 • La fel ca Renault Samsung Motors XM3, noul Renault Arkana va fi fabricat la uzina din Busan, Coreea de Sud, și va intra pe piață în prima jumătate a anului 2021!
 • Informaţie oficială – în Republica Moldova va veni din a doua jumătate a lui 2021!
All new 2021 Renault Arkana EU spec 40
 • Noul Arkana se mândrește cu un aspect hibrid exclusiv. Cu o gardă la sol pronunțată (186 mm), o linie mediană amplă pronunţată, Arkana își găsește cu ușurință locul în lumea SUV-urilor. Scuturile față și spate și protecțiile pasajelor de roată îi îmbunătățesc aspectul de SUV, în timp ce linia descendentă a plafonului și a geamurilor creează împreună un design curbat agil și zvelt către geamurile din spate și conferă un aspect și mai dinamic mașinii, un design care surprinde și el caracteristicile stilului coupe.
 • Farurile full-LED au semnătura luminoasă în forma literei C, specifică modelelor Renault, și exemplifică designul elegant și dinamic al noului Arkana. Partea din spate a mașinii afișează, de asemenea, semnătura luminoasă în forma literei C, cu o linie care se extinde pe întreaga lățime a hayonului, subliniind liniile întinse, dar elegante, și aspectul distinctiv al noului Arkana.
 • Profilul noului Arkana este una dintre caracteristicile sale cele mai evidente. Conturul unic de SUV în stil coupe al mașinii este recunoscut instantaneu, combinând eleganţa cu rezistența și capacitatea de reacție. Echipată cu roți mari cu un diametru de 690 mm, mașina măsoară 4.568 mm în lungime, 1.571 mm în înălțime și are un ampatament de 2.720 mm.
 • Noul Renault Arkana are o capacitate de încărcare generoasă, cu un portbagaj de 513 litri (438 litri pentru versiunea E-TECH Hybrid). De asemenea, are o podea înaltă care poate fi coborâtă pentru a crește capacitatea de încărcare sau ridicată pentru a transporta bagaje mai grele. În această configurație, bancheta pasagerilor poate fi pliată 2/3-1/3 pentru a obține o podea plană.
 • Noul Arkana va fi lansat în șapte culori ale caroseriei: Opaque White, Pearl White, Metal Black, Metallic Grey, Zanzibar Blue, Fire Red și Valencia Orange (exclusiv pentru versiunea R.S. Line). Un plafon negru opțional va îmbunătăți și mai mult aspectul dinamic al mașinii și vor fi disponibile trei tipuri de jante de 17 şi 18 inci.
All new 2021 Renault Arkana EU spec 22
 • Noul Arkana este cel de-al treilea model din gama Renault (după Clio și Megane) care propune noul design R.S. Line sub forma unei combinații între eleganță și sportivitate. Se inspiră din ADN-ul Renault Sport și din emblematicul model Megane R.S.
 • Designul și mai îndrăzneț al mașinii este scos în evidență de culoarea Orange Valencia, unică pentru această versiune, și de fundalul intens creat de piese din metal vopsite în negru și închise la culoare care înfrumusețează caroseria, inclusiv linia aerodinamică inspirată din Formula 1. Bara de protecție are inserții roșii și roți Shadow-Tinted, caracteristici unice ale gamei.
 • Un logo R.S. Line a fost adăugat pe aripi, iar în partea din spate are o țeavă dublă de evacuare cromată și un scut mai închis la culoare, specifice acestei versiuni R.S. Line.
 • Un pachet de culori opționale va îmbunătăți aspectul noului Arkana R.S. Line: bara de protecție față și spate și banda de protecție exterioară a pragurilor vor fi vopsite în culoarea caroseriei, cu plafon negru și spoiler negru lucios.
 • Habitaclul versiunii R.S. Line se remarcă printr-un interior special, cu o planșă de bord și cu finisaj carbon al portierelor interioare, o linie roșie care traversează bordul în partea superioară și un plafon negru. Cusăturile roșii, elegante și sportive, înfrumusețează volanul din piele, tapițeria mixtă din piele/ imitaţie de piele întoarsă și panourile portierelor, în timp ce o dungă de culoare roșie scoate în evidență culoarea centurilor de siguranță.
 • În completarea pachetului vin setul de pedale din aluminiu, schimbătorul electronic al cutiei de viteze – e-shifter (cu motorizarea E-TECH Hybrid) și logourile R.S. Line.
 • Echiparea R.S. Line va fi disponibilă pe noul motor E-TECH Hybrid al modelului Arkana, atât în combinaţie cu motorul pe benzină TCe 140, cât și cu viitorul motor TCe 160.
All new 2021 Renault Arkana EU spec 2
 • Noul Arkana are un panou de bord digital, cu un ecran color de 4.2, 7.0 sau 10.2 inci (în funcție de versiuni), oferind o experiență de conducere personalizată și intuitivă. În plus, are un ecran central de 7 sau 9.3 inci, prin urmare modelul se remarcă printr-una dintre cele mai mari suprafețe de afișare din categoria sa.
 • Consola centrală oferă un spațiu generos de depozitare, are un sistem de încărcare wireless pentru smartphone-uri și posibilitate de depozitare laterală. De asemenea, dispune de o frână electrică de parcare automată, cu opțiunea de Auto hold, disponibilă de la primul nivel de echipare. Echipările superioare sunt prevăzute cu un ecran tactil mare și vertical, de 9.3 inci pentru un habitaclu de ultimă generație (celelalte echipări fiind prevăzute cu ecran orizontal de 7 inci).
 • Versiunea E-TECH Hybrid a noului Arkana poate oferi schimbătorul de viteze electronic (e-shifter – fără cablu de transmisie mecanică) care se găsește pe versiunile superioare ale noului Espace și Captur.
 • Arhitectura elegantă a panoului de bord se potrivește cu exteriorul noului Arkana și se impune prin caracteristici complet ergonomice și moderne. Partea superioară este acoperită cu un finisaj din spumă moale și fiecare nivel de echipare are propriul său design.
 • Încă de la primul nivel de echipare, mânerele ușilor și deflectoarele sistemului de climatizare sunt prevăzute cu elemente cromate, în timp ce schimbătorul cutiei de viteze este din piele. La al doilea nivel de echipare, volanul este din piele, bordul și suportul pentru pahare prezintă inserții cromate, iar partea superioară a portierelor este acoperită cu un finisaj din spumă moale.
 • Pe lângă încărcarea wireless, noul Renault Arkana are și patru porturi USB (două în față, două în spate) pentru conectarea dispozitivelor electronice. Buzunarul fiecărei portiere este suficient de încăpător încât să poată depozita sticle de 1.5 litri.
 • Șoferii se pot bucura de o poziție ridicată a scaunelor pentru un confort și o ergonomie îmbunătățite. Pasagerii de pe bancheta din spate se pot bucura de o cotieră centrală lată (detașabilă) și de aeratoarele reglabile pe panoul din spate al consolei centrale
 • Anumite versiuni ale noului Renault Arkana pot fi echipate cu o trapă pentru un habitaclu mai luminos.
 • Diverse versiuni de tapițerie înfrumusețează interiorul noului Renault Arkana. Primul nivel de echipare oferă tapițerie din material textil, în timp ce scaunele nivelului superior de echipare sunt îmbrăcate în TEP și material textil (opțional în piele). Versiunea R.S. Line dispune de tapițerie mixtă cu finisaj de piele / imitație de piele întoarsă.
 • Noul Arkana oferă un nivel fără precedent de spațiu pentru un model coupe, în special în spate, cu 211 mm de spațiu pentru genunchi – cel mai mare din categoria sa. Spațiul pentru picioare de 305 mm este, de asemenea, un punct de reper pe piață.
All new 2021 Renault Arkana EU spec 5
 • Mergând pe urmele modelelor Clio, Captur și Megane, Renault utilizează aceeași strategie pentru noul Arkana și integrează tehnologia sa hibridă inovatoare E-TECH. Motorul complet hibrid poate fi găsit deja pe modelul Clio E-TECH Hybrid și asigură faptul că vehiculul pornește întotdeauna in modul electric, oferind o plăcere mai mare în toate condițiile de conducere, cu o accelerație clară și imediată. Motorul are, de asemenea, o eficiență energetică excelentă, datorită cutiei sale de viteze inovatoare multimodală, a sistemului său de frânare cu recuperarea energiei și a sistemului puternic de încărcare automată a bateriei.
 • Tehnologia E-TECH Hybrid poate acoperi până la 80% din timpul de conducere în oraș exclusiv cu energie electrică, reducând emisiile de CO2 și consumul de combustibil cu până la 40% față de un motor termic. Șoferii pot utiliza setările MULTI-SENSE pentru a selecta un mod de conducere specific: My Sense pentru deplasări zilnice, Eco pentru un consum chiar mai mic de combustibil și Sport pentru a combina puterea motoarelor.
  • Setările MULTI-SENSE pot fi accesate cu ușurință din noua interfață a sistemului multimedia Renault EASY LINK sau de pe o tastatură specială pe ecranul central. O singură atingere va deschide fereastra MULTISENSE și va permite șoferilor să își schimbe preferințele, inclusiv opt opțiuni de iluminare ambientală.
  • În funcție de modul selectat, șoferii pot afișa un widget personalizabil pe ecranul planșei de bord, cum ar fi consumul în modul Eco sau potențiometrele de putere și cuplu în modul Sport.
 • Motorul E-TECH Hybrid al noului Arkana este ideal pentru toate tipurile de deplasări și utilizări, asigurând o versatilitate optimă. Este la fel de potrivit atât pentru șoferii care doresc un mod de conducere electric pentru o eficiență sporită a consumului de combustibil, cât și pentru șoferii cu mulți kilometri parcurși care anterior preferau motoarele diesel, dar care acum vor să obțină un consum mai mic, păstrându-și în același timp obiceiurile de conducere.
 • Motorul E-TECH Hybrid va fi disponibil pe toate versiunile noului Arkana în 2021, inclusiv pe R.S. Line. Șoferii vor beneficia de un design dinamic și sofisticat combinat cu o tehnologie care garantează consumul de combustibil și versatilitatea optimă.
  • Motorul revoluționar E-TECH Hybrid este la fel de relevant pe cât de original și exclusiv și a făcut obiectul a peste 150 de brevete. Se bazează pe ceea ce este cunoscut sub numele de „arhitectură în serie paralelă” pentru a oferi cea mai largă gamă de combinații între motoare și cele mai reduse  emisii de CO2 în timpul deplasării. Acesta cuprinde cel mai recent motor aspirat cu o capacitate cilindrică de 1.6 litri și în patru cilindri, proiectat de Alianță, care a fost adaptat tehnologiei hibride și dispune de un filtru de particule pentru a reduce noxele poluante, două motoare electrice și o transmisie inovatoare multi-mod fără cutie de ambreiaj. Combinația inovatoare dintre motoarele electrice și cutia de viteze dogbox optimizează și facilitează schimbarea vitezelor, iar arhitectura – care este rodul muncii echipei Renault DP World F1 – aduce o eficiență energetică sporită.
  • Încorporând modurile de gestionare a energiei dezvoltate de echipa de experți Renault F1, tehnologia E-TECH Hybrid permite vehiculului să pornească exclusiv cu acționare electrică. Ca și în cazul unui vehicul electric, bateria se reîncarcă în timpul decelerării și frânării și poate fi încărcată și prin intermediul motorului termic, utilizând excesul de energie rezultat din ardere care nu contribuie la deplasare atunci când motorul este la turații optime. Această tehnologie garantează silenționzitatea motorului și confortul la volan, reducând în același timp risipa de energie.
 • Noul Arkana va fi echipat cu un motor aspirat TCe cu o capacitate cilindrică de 1.3 litri, în patru cilindri, cu injecție directă, disponibil pe toate nivelurile de echipare, un motor eficient din punct de vedere al consumului de combustibil și robust. Combinat cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj EDC, acesta va fi disponibil mai întâi în versiunea de 140 CP, apoi ca versiune de 160 CP. Noul Arkana are, de asemenea, o caracteristică unică, nouă, sub capotă, un motor TCe micro-hibrid cu o capacitate cilindrică de 1.3 litri, cu un sistem suplimentar de alternator-starter asociat cu o baterie litiu-ion de 12V aflată sub scaunul pasagerului.
  • Această tehnologie îmbunătățește funcția Stop & Start și permite regenerarea energiei în timpul decelerării. De asemenea, asistă motorul în cele mai mari faze de consum de combustibil, la pornire sau la accelerare. Reduce consumul de combustibil și emisiile de CO2 și asigură o repornire mai lină a motorului și un confort mai mare la conducere.
  • Motorul aspirat TCe 140 cu o capacitate cilindrică de 1.3 litri eliberează un cuplu de 260 Nm disponibil de la 1.600 rpm și asigură combinația perfectă între consumul de combustibil, manevrabilitate și confort la volan.
All new 2021 Renault Arkana EU spec 1

Noul Arkana dispune de sisteme de asistență pentru șofer de ultimă generație pentru o experienţă de condus mai sigură și fără stres, inclusiv Asistență la deplasarea pe autostradă & Ambuteiaje (Highway & Traffic Jam Companion). Aceste sisteme avansate de asistență a șoferului sunt disponibile în trei versiuni – Deplasare, Parcare și Siguranță – și împreună formează sistemul Renault EASY DRIVE.

 • Asistență la deplasarea pe autostradă & Ambuteiaje (Highway & Traffic Jam Companion) – Highway & Traffic Jam Companion combină controlul de viteză adaptiv (cu Stop & Go) și asistența la centrarea pe bandă, care funcționează chiar și pe drumuri curbate până la un anumit nivel. Controlează viteza mașinii de la 0 la 160 km/h și menține distanța de siguranță între vehicule. Este deosebit de util în condiții de trafic intens; oprește și repornește automat mașina după trei secunde fără nicio acțiune din partea șoferului. Highway & Traffic Jam Companion oferă o autonomie de nivelul doi, îmbunătățind semnificativ confortul șoferilor, care își pot ține în același timp mâinile pe volan și ochii la drum.
 • Controlul adaptiv al vitezei de croazieră (cu Stop & Go) – Controlul vitezei de croazieră (Adaptive Cruise Control) vine ca o funcție adaptivă standard sau opțională, în funcție de versiuni. Este disponibil între 0 și 170 km/h și menține automat o distanță minimă de siguranță între vehicule. Dacă mașina este blocată într-un ambuteiaj și trebuie să se oprească, sistemul oprește în siguranță motorul și îl repornește după trei secunde, dacă traficul se reia. După trei secunde, șoferii trebuie să apese fie un buton de pe volan, fie să folosească pedala de accelerație.
 • Comutare automată între faza lungă și faza de întâlnire – Cu ajutorul camerei frontale, sistemul trece automat de la faza lungă la cea de întâlnire, pe baza intensității luminii exterioare și a traficului pentru a înlesni condusul pe timp de noapte, chiar și atunci când lumina este redusă.
 • Frânare automată de urgență (Active Emergency Braking) – Sistemul activ de frânare de urgență detectează bicicliștii și pietonii și optimizează siguranța prin avertizarea șoferilor cu privire la orice situație periculoasă. De asemenea, poate activa frânarea dacă șoferul nu reacționează. Este activat întotdeauna, zi și noapte.
 • Avertizare unghi mort (Blind spot warning) – Acest dispozitiv cu o nouă tehnologie de senzori radar detectează cu precizie orice vehicul aflat în lateralul sau în spatele mașinii, pe care șoferul nu îl poate vedea, în toate condițiile meteorologice. Șoferii sunt avertizați de o posibilă coliziune la schimbarea benzii și dacă sunt depășiți de un vehicul care depășește viteza.
 • Recunoașterea semnelor de circulație cu avertizare în caz de depășire a vitezei (Traffic sign recognition with excess speed warning) – Acest sistem folosește camera frontală pentru a informa automat șoferii cu privire la limitele de viteză existente și poate adapta viteza.
 • Sistem de avertizare părăsire bandă de rulare și de menținere pe bandă (Lane departure warning and lane guard system) – Acest sistem dual se activează la viteze mai mari de 70 km/h. Avertizează șoferii înainte de a regla traiectoria vehiculului, dacă acesta este pe cale să se deplaseze neintenționat în afara benzii fără a semnaliza.
 • Cameră de 360 de grade – Alte patru camere pot fi adăugate camerei de marșarier, oferind o vedere panoramică asupra vehiculului și proiectând o singură imagine cu toate obstacolele din jurul său. Camera de 360 de grade este ușor de utilizat și se activează automat atunci când mașina intră în marșarier. Sistemul afișează două imagini: vizualizare din față sau din spate, în funcție de treapta selectată și poate alege între o vizualizare la 360 de grade sau un zoom pe camera din partea pasagerului.
 • Avertizare trafic spate (Rear Cross Traffic) – Acest sistem de asistență utilizează senzori radar pentru a informa șoferul cu privire la orice vehicul care se apropie din spate atunci când acesta iese în marșarier dintr-un loc de parcare.
 • Senzori de parcare față, spate și lateral (Front, rear and side parking sensors) – Șoferii sunt ghidați de 12 senzori cu ultrasunete în timpul manevrelor de parcare, avertizându-i cu privire la orice obstacol sau obiect.
 • Asistență parcare (Easy Park Assist) – Easy Park Assist (pentru parcare paralelă, oblică sau verticală) facilitează manevrele la intrarea sau ieșirea dintr-un loc de parcare. Senzorii controlează direcția în timp ce șoferii controlează pedalele și transmisia.
All new 2021 Renault Arkana EU spec 3
 • Datorită ecosistemului Renault EASY CONNECT, noul Arkana face parte dintr-un univers conectat de servicii accesibile prin intermediul aplicației MY Renault și a noului sistem multimedia Renault EASY LINK. Dispune de conectivitate 4G continuă și de servicii suplimentare oferite de parteneri precum Google (căutare de adrese) și TomTom (informații despre trafic și zone de pericol în timp real). De la controlul la distanță al vehiculului până la informații despre trafic în timp real, inclusiv navigație tip door-to-door, cu informații despre destinație trimise către mașină, locația vehiculului și (în curând) controlul de la distanță al ușii, toate sistemele urmăresc să ofere o experiență conectată, atât în interiorul vehiculului, cât și în exterior, prin intermediul smartphone-ului. Sistemul multimedia Renault EASY LINK și diagrama de funcționare la bord oferă, de asemenea, actualizări automate și regulate datorită tehnologiei „Over the Air”.
 • Sistemul multimedia Renault EASY LINK este disponibil în trei configurații, toate compatibile cu Android Auto și Apple CarPlay:
  • cu ecran de 7 inci;
  • cu ecran de 7 inci și navigaţie prin satelit încorporată;
  • cu ecran de 9.3 inci și navigaţie prin satelit încorporată.
 • Sistemul multimedia Renault EASY LINK se bazează pe codurile și utilizările smartphone-urilor pentru a crea o interfață practică, ergonomică. Utilizatorii pot crea profiluri și personaliza anumite ecrane folosind widgeturi, ceea ce le permite tuturor să acceseze direct funcțiile lor preferate.

Amintim că noul Renault Arkana va fi lansat în Europa în prima jumătate a anului 2021! Mai multe detalii despre model poţi vedea în această broşură electronică.

GALERIE FOTO: