in , ,

(video) Premieră: Ford GT Heritage Edition 2021 – tribut adus câştigătorului cursei Daytona 24h din 1966

Ford GT este singurul supercar american care a câştigat cursa de anduranţă de 24 de ore de la Le Mans. Cu această mândrie luată în considerare, Ford Performance merge mai departe în 2021 şi dezvăluie două noi îmbunătățiri pentru modelul GT de nouă generaţie.

A fost anunţată prima ediție Heritage Edition, inspirată de prima victorie de anduranță a modelului GT40 MK II original la cursa Daytona 24 Hour Continental din 1966, plus un nou pachet Studio Collection care oferă și mai multă exclusivitate și îmbunătățiri de design.

Caracteristici Ford GT Heritage Edition 2021:

  • Cea mai recentă ediție Heritage Edition este un omagiu adus câștigătorului turneului Daytona 24 Hour Continental din 1966, unde Ford a obținut prima sa victorie într-o cursă de 24 de ore, imagini din care sunt recreate în filmul Ford v Ferrari din 2019 sau Le Mans ’66, așa cum este cunoscut în Europa. Citeşte recenzia noastră despre el.
  • Această ediție de maşini este prima care dispune de o livrea faimoasă pentru o cursă, alta decât cele pregătite pentru a comemora victoria de la Le Mans.
  • Inspirat de exteriorul îndrăzneț în alb, negru și roșu al mașinii de curse Ford GT40 MK II, premiată în 1966, noul Ford GT Heritage Edition 2021 are vopsea exterioară Frozen White cu o capotă din fibră de carbon cu textură expusă la vedere, adăugând un contrast puternic.
  • Accente asimetrice în Race Red pe faţă şi marginea acoperişului, pe uşa şoferului şi sub aripa din spate adaugă imagini distincte, în timp ce fibra de carbon expusă formează grafica 98 şi arată cât de uşor este corpul supercarului.
  • Grafica Ford unică pe panourile inferioare din spate, plus jantele din aluminiu forjat Heritage Gold de 20 inci, asociate cu etriere de frână Brembo acoperite cu lac roşu, completează această nouă livrea exterioară.
  • În habitaclu, interiorul centrat pe şofer are câteva caracteristici unice, inclusiv o planşă de bord, tavan şi volan, toate îmbrăcate în Alcantara de culoare neagră, în timp ce padelele anodizate de comutare manuală a treptelor, din spatele volanului, dar şi scaunele de performanţă tapiţate cu Alcantara, sunt de culoare roşie pentru a reda un contrast.
  • Pentru clienții care caută un aspect și mai îndrăzneț, un Heritage Upgrade Package include jante din carbon de 20 de inci cu un unic accent interior vopsit în roşu lucios, în timp ce etrierele de frână monobloc sunt finisate cu lac negru și detaliate cu litere Brembo roşii. În interior, nişte inserţii “98” oferă un contrast subtil pe panourile interioare din fibră de carbon a uşilor.
Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Caracteristici Ford GT Studio Collection:

  • Ford Performance introduce în premieră Ford GT Studio Collection. Acest pachet grafic nou, cu culori personalizabile, evidențiază elemente cheie de styling, inclusiv prizele de răcire funcționale care ajută maşina să livreze toată puterea în timpul celor mai intense și de înaltă temperatură sesiuni pe circuite.
  • Pachetul unic de grafică exterioară s-a născut dintr-o colaborare între Ford Performance și producătorul Ford GT – Multimatic. Acesta reflectă implicarea lui Garen Nicoghosian, designer-şef Multimatic, care a lucrat la programul Ford GT de la geneza sa.
  • Doar 40 de mașini din gama anilor 2021 şi 2022 urmează să primească pachetul Studio Collection. Corpul și grafica pot fi personalizate cu șapte culori standard sau personalizate în continuare cu o paletă extinsă care oferă combinații de culori fără limită pentru o exclusivitate și mai mare.

Livrările modelului Ford GT din gama anului 2021 vor începe de la începutul anului 2021, producția lui Ford GT încheindu-se în 2022.

GALERIE FOTO: