in , , ,

(video) Premieră: A fost prezentat primul scaun auto pentru copii care are airbag-uri integrate

Compania britanică Maxi Cosi a prezentat sistemul Air Safety Technology, care presupune instalarea a două airbag-uri într-un scaun special în care se transportă copiii în mașină. Un astfel de sistem este utilizat pentru prima dată în această industrie.

FOTO: maxi-cosi.co.uk

Airbag-urile sunt instalate în zona de umăr a scaunului, numit AxissFix Air. Ele sunt umflate datorită unui cartuș cu dioxid de carbon, care se află în spatele scaunului.

Când se întâmplă un accident sistem îl fixează în decurs de 0.015 secunde, iar airbag-urile se umflă în 0.05 secunde.

Cei de la Maxi Cosi au remarcat că datorită tehnologiei Air Safety Technology, forţa asupra gâtul copilului în timpul unei coliziuni este redusă cu 55%.

Vezi şi: (video) Această greşeală o fac cei mai mulţi părinţi şi poate fi fatală pentru copii la o viteză de 50 km/h

Vezi şi: (foto/video) Volvo a prezentat o nouă generaţie de scaune pentru copii

Scaunul cu airbag-uri încorporate este pentru copiii care au o înălțime de 61-105 de cm. Costul unui scaun auto Maxi Cosi AxissFix Air în Marea Britanie este de 550 de lire sterline (617 euro).

FOTO: facebook.com/maxicosi.uk

Amintim că în Republica Moldova, utilizarea unui scaun special pentru transportarea în maşină a copiilor care au o vârstă de până la 12 ani este obligatorie. Părinții care pun în pericol viața copiilor şi nu i-au măsuri pentru protecţia lor riscă o amendă de la 450 la 600 de lei.

Vezi şi: INP aminteşte părinţilor care îşi transportă copiii fără scaune speciale că pot fi amendaţi

What do you think?