in , ,

(video) Premieră în Coreea de Sud: Noul sedan premium Genesis G90 facelift

Noul flagship al brandului Genesis, modelul G90 facelift, a fost prezentat astăzi în cadrul unui eveniment special organizat la hotelul Shilla din Seul. Automobilul, care este o definiţie clară a ceea ce înseamnă termenul “facelift” (vezi cum arăta anterior), va înlocui pe piaţa locală modelul EQ900.

La începutul anului 2019 sedanul va intra şi pe alte pieţe, iar pe lângă el, strategia mărcii mai prevede lansarea a trei SUV-uri până în anul 2021!

“Suntem mândri și entuziasmați să introducem noul G90 cu design actualizat, la originea Genesis. G90 nu este doar nava-amiral a mărcii, ci și un automobil care reprezintă vârful de gamă a industriei constructoare de maşini din Coreea de Sud, și va continua să-și păstreze identitatea de brand la nivel mondial”, a declarat Manfred Fitzgerald, vicepreședinte executiv și director general al mărcii Genesis.

https://www.youtube.com/watch?v=MQ17K6jrDXU

Modelul G90 încorporează schimbări de design noi la nivel de mașină, la exterior și interior, mărind și mai mult prezența sa ca sedan emblematic al mărcii prin tematica arhitecturii orizontale (Horizontal Architecture). În faţă și în spate, stilul noului model G90 prezintă evoluţia limbajului de design Athletic Elegance a mărcii.

În partea frontală tronează grila pentagon Crest Grille, iar pe flancuri se regăsesc nişte blocuri optice absolut noi cu patru elemente LED principale. Pe de altă parte, în partea posterioară, stopurile simbolizează aripile logoului Genesis, care se întind de la un colţ la altul. Plăcuța de înmatriculare este plasată cât mai jos posibil, accentuând în continuare o poziție joasă și largă.

Automobilul are acum o lungime totală de 5.205 mm, o lăţime de 1.915 mm, o înălţime de 1.495 de mm şi un ampatament care măsoară 3.160 de mm. Ecartamentul faţă este cu doar un mm mai mare decât cel spate: 1.640 vs 1.639 mm.

G-Matrix, un alt semn distinctiv al designului revoluţionar Genesis, inspirat de lumina care este reflectă de un diamant iluminat, este aplicată în faruri şi stopuri pentru a sublinia proporțiile rafinate și arhitectura echilibrată.

Pentru prima dată, amprenta G-Matrix se aplică şi pe roţile opţionale cu jante de 19 inci, care au și tehnologie de absorbție a sunetului pentru a reduce considerabil zgomotul pneurilor.

“G90 este expresia finală a brandului Genesis. Înainte ca prima schiță să fie desenată, echipa mea de designeri s-a gândit cu atenție cum să-și dezvolte stilul și să creeze ceva și mai elegant și armonios. Când am abordat provocarea de a reinventa G90, vârful de gamă al Genesis, am decis să începem să proiectăm blocurile optice mai degrabă decât formele şi unghiurile maşinii”, a menţionat Luc Donckerwolke, vicepreședinte executiv și designer-şef al Hyundai Motor Group.

Designul interior este dominat de un flux armonios de suprafețe orizontale, incluzând o structură paralelă care include un panou de control al sistemului de climatizare și un altul pentru sistemul audio, care au fost reduse în dimensiuni pentru a maximiza simplitatea și crearea unei experiențe mai intuitive a utilizatorului.

Genesis G90 facelift va putea fi comandat în una din cele nouă culori pentru caroserie: Marble White, Platinum Silver, Graceful Gray, Carbon Metal, Umber Brown, Royal Blue şi Titanium Black, alături de două noi – Porto Red şi Gold Coast Silver. De asemenea, au apărut două noi culori bi-ton şi combinaţii decorative: Brown şi Brown/Blue.

Pentru habitaclu, clienţii vor putea alege noi culori pentru pielea de tip Nappa, dar şi diverse tipuri de lemn natural.

Modelul G90 introduce primele tehnologii multiple pentru brandul Genesis, după cum se potrivește unei nave amiral. Este primul vehicul Genesis care oferă actualizări wireless pentru hărți și software. Sistemul de navigație este afişat pe un ecran color tactil de 12.3 inci, redimensionat pentru a încorpora o interfață grafică nouă, pe care utilizatorii o pot manipula prin diverse comenzi de zoom de exemplu. Ferestrele divizate de pe acest ecran sunt evidenţiate cu accente de culoarea cuprului.

Sistemul multimedia este compatibil cu interfeţele Kakao I, Apple CarPlay, Android Auto și Mirror Link. De asemenea, un serviciu inteligent de gestionare a mașinii personalizează experiența de conducere utilizând date pentru a analiza modul de conducere și informează șoferul printr-o notificare pe telefon cu privire la întreținerea necesară și uzura unei anumite componente.

Mediul interior este mult mai liniștit, datorită sistemului Active Noise Cancellation (ANC), care reduce zgomotul, vibrațiile și alte sunete incomode folosind o tehnologie audio specială. Suspensia adaptivă minimizează vibrațiile în timp real, iar cu ale sale amortizoare controlate electronic gestionează fără probleme și cu precizie mișcările corpului pe întregul interval de viteză, cu compromisuri minime pentru confortul la plimbare.

Mai mult, Genesis G90 facelift ştie să prevină automat pătrunderea aerului de la exterior în habitaclu şi ajustează un mod de recirculare al acestuia atunci când, de exemplu, este sesizat un mediu poluat sau se intră într-un tunel.

Siguranța nu este o opțiune pe modelul G90, care oferă un nivel de neegalat al sistemelor de siguranță activă și pasivă. Printre acestea se numără:

  • Lane Follow Assist (LFA) – un asistent care monitorizează atenţia şoferului şi în cazul în care acesta o pierde de la drum, şi maşina începe să iasă din bandă, preia controlul volanului în mod automat pentru a o centra înapoi pe bandă;vă ajută să vă
  • Sistemul de asistență pentru evitarea coliziunilor din spate (RCCA) utilizează un radar pentru a detecta și a preveni impactul cu obstacole care se deplasează perpedincular când maşina rulează în marşarier;
  • Asistența de prevenire a coliziunii (FCA) poate detecta acum biciclişti și vehiculele care se apropie din sensul opus al drumului;
  • Asistentul de ieșire în condiții de siguranță (SEA) alertează șoferul și pasagerii cu alerte și ferestre pop-up când un obiect se apropie de o ușă a maşinii, care este pe cale de a fi deschisă;
  • etc.

G90 include de asemenea standard 10 airbag-uri, inclusiv un airbag pentru genunchii pasagerului din dreapta şoferului!

La capitol tehnic nu există modificări. Sub capotă se va putea instala un V6 de 3.8 litri care produce 315 CP sau un V8 de 5.0 litri cu 425 de CP, ambele natural aspirate, alături de un V6 twin-turbo de 3.3 litri cu 370 de CP la activ. Toate agregatele sunt cuplate la cutii automate cu opt trepte.

Maşinile cu motoare V6 vor putea fi comandate cu tracţiune spate sau una integrală, în timp ce sedanul cu V8 nu va avea altă opţiune decât un sistem de tracţiune integrală.

Vânzările în Coreea de Sud a noului G90 facelift vor începe peste câteva zile. Automobilele cu motoare V6 sunt disponibile în trei nivele de echipare: Luxury, Premium Luxury sau Prestige, în timp ce modelul cu V8 vine standard în nivel de echipare Prestige. Preţurile încep de la aproximativ 63.000 de dolari, iar modelul de top are un preţ de start de circa 105.000 de dolari.

Vezi un concurent al noului Genesis G90 facelift: (video) Premieră în Coreea de Sud: KIA a prezentat cel mai luxos şi cel mai puternic model pe care îl are

GALERIE FOTO: