in , ,

(video) Premieră în Japonia: A doua generaţie Subaru Levorg şi Levorg STI Sport

Noua generaţie Subaru Levorg a devenit model de serie, după ce prototipul modelului a fost prezentat acum aproximativ un an, iar prototipul versiunii STI Sport în ianuarie 2020.

Amintim că modelul a fost lansat în 2014, prima generație Levorg fiind un break construit pe baza modelului Impreza, destinat în primul rând piețelor din Japonia și Europa.

Caracteristici cheie:

 • După ce actuala generaţie Impreza a făcut deja transferul pe platforma modulară SGP acum câţiva ani în premieră, acum a venit timpul lui Levorg.
 • În continuare, cele două automobile se deosebesc din punct de vedere al designului, deşi au la bază una şi aceeaşi arhitectură.
 • Subaru spune că modelul este primul din gama sa care poartă noul limbaj stilistic numit Bolder, caracterizat prin elemente mai clare și mai impunătoare.
 • Măsoară 4.755 (+65) x 1.795 (+15) x 1.500 (+15) x 2.670 (+20) mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament respectiv. Garda la sol îi este de 145 mm.
 • Arhitectura șasiului nu s-a schimbat fundamental: puntea din față conţine elemente de suspensie de tip MacPherson, iar cea posterioară nişte braţe duble poziţionate transversal. Este anunţată şi prezenţa unui amplificator electric de frână, pe toate roţile fiind folosite mecanisme ventilate cu discuri.
 • Levorg devine primul model Subaru dotat cu un nou motor boxer turbo de 1.8 litri şi cu patru cilindri (177 CP/300 Nm), cu numele de cod CB18, cu sistem de injecție directă a combustibilului, un diametru al cilindrilor de 80.6 mm și o cursă a pistonului de 88 mm.
 • Cutia de viteze este de fapt un variator Lineartronic cu un mod de comutare manuală a treptelor (are opt trepte virtuale), iar sistemul de tracţiune este standard 4×4, cu conectarea punţii spate printr-un ambreiaj! Un sistem SI-Drive găsit chiar de pe modelul de bază conţine două moduri de rulare cu setări specifice pentru diverse componente de sub capotă şi ale şasiului.
All new 2020 Subaru Levorg STI Sport jp spec 33
 • Concomitent cu maşina de bază a fost lansată şi cea în versiune STI Sport. După cum v-am spus şi anterior este primul model Subaru cu amortizoare adaptive controlate electronic, care au mai multe moduri de funcţionare ce variază în duritate.
 • În plus, pe Levorg STI Sport a debutat un sistem Drive Mode Select, analogic celui menţionat mai sus, doar că permite alegerea unui mod din cinci, fiecare cu setări diferite pentru motor, variator, suspensie, direcţie şi tracţiune.
 • Modelul se va deosebi de un Levorg obişnuit şi printr-un kit exterior uşor diferit (mai mult cu inserţii negre decât cromate), alte tipuri de jante şi un interior cu accente, dar şi tapiţerii în stil sport.
 • În habitaclu, noul Levorg are un bord modern compus dintr-un monitor vertical de 11.6 inci, pe care rulează sistemul multimedia Starlink şi prin intermediul căruia se controlează şi climatizarea, printre alte setări. Totuşi, pe marginile acestuia au fost păstrate câteva comenzi fizice cheie.
 • Încă o noutate introdusă pe Levorg, în premieră pentru Subaru, este un panou de bord digital cu o diagonală de 12.3 inci! Acesta este oferit standard, chiar din nivel de echipare de bază, şi include mai multe moduri de afişare a informaţiilor, inclusiv unul cu harta de navigaţie.
 • Subaru spune că habitaclul a devenit mai spaţios ca urmare a dimensiunilor crescute ale maşinii. Scaunele din spate dispun acum de încălzire, pe lângă cele faţă, iar din nivel de echipare de bază bancheta posterioară este împărţită în trei părţi.
 • Hayonul este acţionat electric şi poate fi deschis nu numai cu un picior mişcat sub bara de protecţie. O alternativă este atingerea de exemplu cu cotul a emblemei Subaru, având cheia în buzunar, pentru ca uşa să se deschidă automat. Volumul portbagajului este de 492 litri, iar un compartiment de sub podea oferă alţi 69 de litri şi chiar este echipat cu cârlige separate pentru pachete.
 • Evident că noul Levorg nu putea fi lipsit în 2020 de echipamente orientate spre siguranţa şi asistenţa celor de la bord. Pe automobil s-a instalat o nouă generaţie a complexului de firmă EyeSight. Acesta este disponibil standard din echipare de bază şi este utilizat de maşină pentru sistemele de frânare automată şi de menţinere în bandă. Noua generaţie EyeSight dispune de o cameră stereo cu un unghi mai mare de vizualizare şi câte un radar în fiecare din cele patru colţuri ale caroseriei.
 • Opţional însă este disponibil sistemul avansat EyeSight X. Acesta aduce deja pe noul Levorg un cruise control adaptiv, conectat la sistemul de navigaţie şi la sistemul local numit Michibiki. Astfel, EyeSight X poate şti din timp cât de mari sunt curbele (unghiul lor) şi care este relieful traseului pentru a seta automat viteza de circulaţie corespunzătoare.
 • Sistemul mai permite, pe autostradă de exemplu, ca şoferul să ia pentru o perioadă scurtă de timp mâinile de pe volan, iar în caz că acesta nu le va pune la loc (din motive de sănătate de exemplu), automobilul va include o alertă sonoră şi afişaje roşii pe bord, după care în ultimă instanţă va conecta semnalizatoarele de avarie şi va reduce viteza până la oprirea completă.

Dealerii japonezi au început de astăzi să înregistreze comenzi preliminare. Startul vânzărilor locale este programat pentru octombrie şi un preţ de start va fi anunţat mai aproape de această dată. În 2021 va debuta cel mai probabil şi modelul în specificaţie europeană.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO: