in , ,

(video) Premieră în Rusia: Popularul KIA Rio a fost actualizat

KIA Motors Rusia introduce sedanul actualizat Rio, care este puţin diferit faţă de cel în specificaţie occidentală. Acest model de 4 ani la rând se clasează cu încredere pe locul 1 în popularitate în rândul tuturor modelelor de origine străină de pe piața rusă. În plus, a devenit deja cea mai recunoscută mașină din segment.

De la introducerea modelului Rio, clienții ruși au achiziționat deja aproximativ 900.000 de astfel de vehicule! Apropo, anume acest automobil este disponibil şi la dealerul oficial KIA în Republica Moldova, astfel încât putem spune că este aşteptat şi la noi în ţară.

Caracteristici cheie:

 • KIA Rio păstrează o valoare excelentă pentru banii săi, atrage cu disponibilitatea de conținut și servicii, dar şi prin fiabilitate. În același timp, mașina oferă unul dintre cele mai înalte niveluri de echipamente din segment, caracteristici bune dinamice și de funcționare, un grad ridicat de confort. Acum, Rio se concentrează pe un public și mai larg – se adresează tinerilor care își aleg prima mașină și șoferilor experimentați care apreciază fiabilitatea și confortul și sunt deja familiarizați cu marca KIA și cu calitatea înaltă a produselor sale.
 • Designerul Oleg Son, cunoscut pentru proiectele sale progresive pentru brandurile europene de automobile, a dezvoltat aspectul restructuratului Rio. Modelul și-a păstrat caracteristicile sale de bază și inconfundabil de recunoscute, dar designul său a devenit mai dinamic și mai clar. În același timp, fiecare element are funcționalitate maximă. Datorită noii forme a barelor de protecție Rio a devenit cu 20 mm mai lung, restul dimensiunilor nu s-au schimbat, precum este şi garda la sol de 160 mm – luând în considerare, de asemenea, specificul drumurilor din Rusia.
 • Gama de motoare include unităţi testate în timp și bine recomandate, din familia Kappa, de 1.4 litri (100 CP/132 Nm) și din familia Gamma de 1.6 litri (123 CP/156 Nm). Ambele motoare au un sistem distribuit de injecție cu combustibil, sunt echipate cu un sistem de distribuție variabilă și sunt adaptate să funcționeze pe benzină cu cifră octanică A92. Ambele motoare pot fi combinate atât cu o transmisie manuală cu şase trepte, cât și cu una automată hidromecanică în şase rapoarte.
 • KIA Rio este perfect pregătit pentru utilizare în condițiile locale ale Rusiei, de la căldura din sud la frigul din nord. În cooperare cu sediul KIA din Rusia, construcţia sedanului oferă o serie de soluții care vizează în mod specific adaptarea la condițiile din Rusia.
 • Rio facelift va continua să aibă o gardă la sol de 160 mm, indiferent de echipare se instalează apărătoare de noroi frontale, iar partea de sub maşină, dar şi caroseria, sunt tratate cu un strat special anti-coroziune.
 • Modelul dispune acum de un acumulator cu capacitate crescută la 60 Ah şi o durată de viață extinsă este prevăzută pentru lămpile farurilor principale.
 • Conducte suplimentare ale sistemului de încălzire și ventilație sunt prevăzute pentru pasagerii din al doilea rând.
 • Un upgrade imperceptibil, dar important a fost realizat cu sistemul de spălare a parbrizului. Capacitatea rezervorului de lichid de spălare a devenit chiar mai mare (5.3 în loc de 4.6 litri). În același timp, în timpul pulverizării lichidului de spălare, sistemul de ventilație trece automat la modul de reciclare a aerului, care protejează împotriva pătrunderii mirosului străin din cabină. De notat aici că pulverizatoarele pot fi şi încălzite, precum şi parbrizul, volanul, scaunele interioare şi oglinzile laterale retrovizoare, dotări pe care nu toate maşinile din acest segment de preţ le pot avea!
 • În comparație cu predecesorul său, izolarea fonică a devenit, de asemenea, mai bună. Construcţia silentblocurilor de la suspensie a fost ușor modificată, au fost adăugate elemente textile în arcadele roților spate, iar suprafața stratului de absorbție a sunetului din portbagaj a fost mărită. Ca urmare, a fost posibil să se reducă nivelul de zgomot de şoc cu 1 dB și cel de înaltă frecvență provenit de la drum cu 0.7 dB.
 • Noul Rio facelift a devenit mai modern în ceea ce privește tehnologiile și echipamentele. Pentru prima dată se vor oferi pe el faruri LED, care sunt o opţiune sau se găsesc în echipări de top. În același timp, KIA se concentrează pe nevoile diferiților clienți, iar în funcție de echipament modelul mai poate fi dotat standard cu faruri cu halogen, dar şi faruri cu lentile pe bază de halogen.
 • Pentru prima dată pentru acest model va fi oferit (într-un număr de echipări) posibilitatea de pornire de la distanță a motorului cu un buton de pe cheia breloc, de la o distanță de până la 50 metri. Motorul pornit de la distanță funcționează timp de 10 minute, adică poate încălzi habitaclul înainte de călătorie, dar exclude funcționarea îndelungată și cheltuielile excesive de combustibil. Când motorul este pornit de la distanță, controlul climei și funcțiile de încălzire care au fost activate în momentul opririi sunt activate automat. Această caracteristică de memorie este, de asemenea, disponibilă pentru Rio pentru prima dată.
 • Oglinzile exterioare dispun de o unitate electrică de control separată pentru rabatarea lor.
 • Dacă Rio este echipat cu un panou de bord Supervision, conducătorul auto poate opta acum pentru un ecran central (diagonală 4.2 inci), care afișează date de bază cu privire la setările mașinii și din calculatorul de bord, în una din trei teme de culoare disponibile.
 • Echipamentele sistemului multimedia Rio actualizat AV de 8.0 inci au deschis utilizatorilor posibilitatea de a-şi conecta wireless telefoanele cu interfeţele Apple CarPlay si Android Auto – aceasta opțiune a unui sistem media obișnuit este oferită pentru prima dată.
 • Iar în noul sistem de navigaţie, prevăzut în echiparea Premium, ca și în modelele KIA din segmentul superior, șoferul poate alege 6 teme de sunet de fundal, iar designul ecranului este oferit într-o soluție de culori luminoase. De asemenea, acceptă acum dispozitivele mobile multi-conectate sub protocolul Bluetooth și permite setarea unor profiluri de utilizator, păstrându-le în același timp în memorie.
 • Modelul actualizat va fi oferit clienților într-un set mai larg de echipări decât înainte: în şase nivele Clasic, Confort, Luxe, Stil, Prestige și Premium, dar şi în 10 specificaţii.
 • Deja în setul de bază al nivelului Classic (cu un motor de 1.4 litri și transmisie mecanică) sunt incluse: oglinzi exterioare şi mânere ale uşilor vopsite în culoarea caroseriei, în timp ce oglinzile sunt acţionate electric și încălzite; aer condiționat; coloană de direcție reglabilă pe înălțime; scaun al şoferului reglabil pe înălțime; geamuri frontale acţionate electric; o pregătire audio cu patru difuzoare; tapiţerie textilă din material modern şi rezistent.
 • Securitatea este, de asemenea, asigurată la un nivel înalt. Toate maşinile sunt echipate cu airbag-uri frontale, lumini de zi și sisteme precum ABS, ESC, VSM, asistent la pornirea în pantă, sistem de avertizare în caz de frânare de urgenţă şi sistem de control a presiunii în anvelope, toate standard, alături de un sistem ERA-GLONASS de apel la urgenţă.

Rio Classic este dotat cu jante de 15 inci din oțel și cu capace decorative, iar anvelopele măsoară 185/65. Dispune şi de o roată temporară de rezervă. Preţul de start va fi de 814.900 de ruble (9.122 euro) în Rusia sau chiar mai ieftin (de la 733.410 ruble (8.210 euro) în perioada de precomandă până la 30 septembrie, reducerea fiind asigurată de programul guvernamental de credite auto preferențiale), în timp ce vânzările vor demara local din 1 octombrie 2020. În echipare maximă Premium va costa de la 1.169.900 de ruble (13.100 euro).

Modelul prefacelift are în ţara noastră un preţ de start oficial de 10.190 euro.

GALERIE FOTO:
(surse: KIA / Autoreview)

Iti place articolul?