in , ,

(video) Premieră în SUA: Dodge a actualizat modelul Challenger şi lansează versiunea SRT Hellcat Redeye

În loc să lanseze o nouă generaţie, aşa cum au făcut concurenţii, Dodge a îmbunătăţit modelul actual Challenger şi va continua să-l ofere pe piaţă chiar dacă a împlinit 10 ani! Acum, noua versiune de top devine SRT Hellcat Redeye, după ce ultimul exemplar a versiunii Demon a fost vândut acum câteva zile.

https://youtu.be/o9utmZvcdd4

Modelul Challenger SRT Hellcat Redeye este numit de către Dodge cel mai puternic şi mai rapid muscle car de serie al momentului pentru că este o versiune uşor simplificată a modelului SRT Demon.

Sub capotă ascunde un V8 HEMI de 6.2 litri, conectat la cel mai masiv supercharger de pe vreo maşină de serie (2.7 litri), două pompe de combustibil în loc de una, un mecanism de reglare a supapelor modificat, biele mai rezistente şi alte modificări dintr-un total de 25.

Apropo, sistemul de ungere a fost îmbunănătăţit, presiunea de supra alimentare a crescut de la 11.6 la 14.5 psi, iar zona roşie pe turometru a fost mărită de la 6.200 de la 6.500 de rpm.

Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye 2019 24

Drept rezultat, dacă SRT Demon pune la dispoziţie 852 de CP şi 1.044 Nm de cuplu, atunci SRT Hellcat Redeye produce 808 CP şi 958 Nm de cuplu! Cutia de viteze este una automată cu opt trepte şi cu un hidro transformator mai rigid.

Acceleraţia 0-97 de km/h o face în 3.4 secunde, iar viteza maximă se opreşte la 327 de km/h! O distanţă de 402 metri o parcurge în 10.8 secunde.

Dodge nu se sfiește să spună că atunci când maşina rulează cu performanţe maxime, consumul de combustibil este de 5.4 litri pe minut! Astfel, un rezervor plin de carburant se epuizează timp de 11 minute. Totuşi, consumul mixt într-un regim de deplasare obişnuit este demn pentru un astfel de automobil – 10.7 litri/100 km.

Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye 2019 3

Printre alte noutăţi se numără o capotă cu două prize de aer, asemănătoare celei montate pe maşini din secolul trecut, care se va regăsi doar pe versiunile SRT. Apropo, un SRT Hellcat obişnuit a rămas dotat cu acelaşi V8 de 6.2 litri, dar care produce cu 10 CP mai mulţi – 727.

Opţiunea Widebody pentru a face maşina mai lată, atât prin ecartamentul mărit, cât şi prin nişte inserţii suplimentare pe aripi (+89 mm), acum nu este disponibilă doar pe versiunea SRT Hellcat, ci şi pe o maşină cu motor V8 fără superchargher (492 de CP).

Clienţii vor mai putea comanda coupeul actualizat şi cu un motor V8 de 5.7 litri cu 380 de CP, dar şi cu un V6 de 3.6 litri cu 309 CP. În combinaţie cu ultimul agregat poate fi instalată nu numai o tracţiune pe puntea din spate, ci şi una integrală.

Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye 2019 17

Lista de dotări suplimentare cuprinde: transmisie manuală Tremec cu şase trepte, anvelope Pirelli P-Zero cu mărimi de 305/35 şi jante de 20 de inci, spoiler mat pe uşa portbagajului, tapiţerie cu Alcantara la interior, mecanisme de frânare Brembo îmbunătăţite cu câte şase pistoane în faţă, suspensie adaptivă, launch control, funcţie Line Lock care blochează conturul frânelor faţă la burnout-uri, peste 70 de funcţii şi sisteme pentru siguranţă şi asistenţă, etc.

În total, modelul Dodge Challenger pregătit pentru gama anului 2019 va fi disponibil în opt versiuni diferite: SXT, SXT AWD, GT, GT AWD, R/T, R/T Scat Pack, SRT Hellcat şi SRT Hellcat Redeye.

Vânzările modelelor actualizate, inclusiv Redeye, vor demara în SUA din toamna acestui an. Toţi clienţii vor primi drept bonus o zi pe un circuit în compania unor instructori profesionişti. Peste ocean, modelul Dodge Challenger se vinde aproape la fel de bine ca şi Chevrolet Camaro, însă semnificativ mai slab decât Ford Mustang.

buton subscribe

GALERIE VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=uMGLBXcvycE

https://www.youtube.com/watch?v=dX_1l9jJveo

https://www.youtube.com/watch?v=0tGTNcYZwJQ

https://www.youtube.com/watch?v=I-ld7pKrOAU

GALERIE FOTO: