in , ,

COOLCOOL

(video) Premieră în SUA: Noul Ford Bronco Sport

Modelul Ford Bronco s-a relansat într-o nouă generaţie, însă pe piaţă va fi disponibil şi într-o variantă nouă – Bronco Sport – una mai favorabilă de utilizat pe drumuri bune, deşi poate demonstra performanţe excelente şi în off-road.

Deşi au o denumire comună şi ar părea că este o simplă variaţie, modelul se deosebește radical la mai multe capitole de obişnuitul Bronco, dar trăsăturile stilistice exterioare sunt în mare parte comune.

Caracteristicile cheie ale modelului:

 • Spre deosebire de şasiul tip cadru pe care l-a primit noul Bronco, Bronco Sport are unul modernizat, cu poziţionare transversală a motorului, similar cu cel instalat pe noile modele Kuga/Escape și Focus. Având o lungime de 4.386 mm, ampatamentul îi măsoară 2.670 mm, cu 40 mm mai mic decât cel al Kuga.
 • Garda la sol a maşinii constituie 198 mm, deși indicatorul maşinii în echipare de top limitată First Edition, care vine cu roţi mari şi anvelope cu un diametru de 29 inci, este de 223 mm.
 • Motorul de bază al noului Bronco Sport este un benzinar turbo de 1.5 litri (183 CP/259 Nm), deși unul de 2.0 litri şi la fel cu patru cilindri (248 CP/373 Nm), este oferit ca alternativă opţională (standard doar pe modelele Ford Bronco Sport Badlands şi First Edition).
 • Ambele motoare sunt cuplate fără alternativă la o cutie de viteze automată în opt trepte (au padele în spatele volanului doar maşinile în echipări Badlands şi First Edition). Tracţiunea este la fel, fără alternativă, una integrală cu un ambreiaj pentru conectarea punţii din spate.
 • Maşina va fi disponibilă în nivele de echipare: standard, Big Bend, Outer Banks, Badlands şi First Edition.
 • Modelele Badlands și First Edition vin standard cu un sistem 4×4 avansat, cu conectare a punţii spate printr-un ambreiaj dublu, unde există şi un diferenţial blocabil pentru a permite o performanță mai mare în afara drumului, prin care practic tot cuplul rezervat pentru puntea din spate poate fi transferat virtual la oricare dintre roțile locale.
 • Suspensia lui Bronco Sport este făcută pentru deplasări şi pe teren accidentat, fiind completată de tehnologiile Ford. Sistemul Terrain Management cu până la șapte moduri G.O.A.T. ajută șoferii să “treacă peste orice tip de teren” și în diferite condiții. Modurile standard includ Normal, Eco, Sport, Slippery & Sand; Modurile Mud/Ruts și Rock Crawl sunt disponibile pentru maşinile în echipări Badlands și First Edition.
 • Toate modelele dispun de o suspensie frontală și posterioară independentă, proiectată și testată în condiții de performanță în medii solicitante din America de Nord. Suspensia este optimizată pentru a ajuta șoferii să mențină cu încredere calmul vehiculului, în timp ce se ocupă agresiv de teren accidentat. Pe maşinile în echipări Badlands și First Edition, sistemul include nişte elemente frontale unic reglate, cu reculuri hidraulice, pentru a oferi o mai liniștită, mai puțin zdruncinat experiență în off-road. În plus, amortizoarele de şoc monotub de pe puntea din spate, cu un diametru de 46 mm, sunt printre cele mai mari din clasă, contribuind la îmbunătățirea răspunsului și la un confort mai mare în afara drumurilor bune, în timp ce arcurile mai moi și barele anti ruliu oferă o articulare mai mare peste obstacole.
 • Tehnologia Trail Control sporește priceperea maşinii în off-road. Caracteristica disponibilă permite includerea unui setup similar cruise controlului, pentru ca maşina să poată controla singură acceleraţia şi frânarea într-un interval de viteze de până la 32 km/h pentru deplasarea înainte şi de până la 10 km/h pentru deplasarea în marşarier, permițându-i conducătorul să rămână concentrat doar pe navigare.
 • Pentru aventurierii care se ocupă de teren accidentat și stâncos, designul SUV-ului include unghiuri necesare pentru atac, rampă şi degajare. O cameră frontală în segment, cu spălător pentru lentilă, servește drept observator și ajută la o vizibilitate mai bună a traseului din față, afișând imagini video pe monitorul central din habitaclu.
 • În modul Rock Crawl, sistemul de asistenţă a servodirecţiei electronice este calibrat în mod unic pentru a oferi un control mai precis și pentru a ajuta la reducerea perturbării volanului în timpul manevrelor cu viteză redusă pe teren stâncos.
 • Capacitatea în off-road este întărită în continuare prin patru plăci de protecţie din oţel, plus cârlige de remorcare față montate pe cadru, care pot rezista individual la sarcini statice de până la 100% din greutatea brută a vehiculului. Maşinile în echipări Badlands și First Edition pot parcurge fără probleme vaduri de apă cu o înălţime de până la 600 mm.
All new 2021 Ford Bronco Sport 2
 • Interiorul a împrumutat o mulțime de detalii de la modelele conexe Kuga/Escape, iar asta înseamnă că, spre deosebire de un Bronco obişnuit, elementele din habitaclu pot fi supuse defecţiunilor dacă intră în contact cu apa şi niciun fel de găuri de drenaj nu se găsesc acolo.
 • În spatele volanului se află un panou de bord cu ceasuri analogice, despărțite de un opţional monitor color de 6.5 inci, iar pe centrul bordului poate fi integrat un ecran tactil de 8 inci pe care va rula sistemul multimedia SYNC 3.
 • Maşina a primit o serie de soluții convenabile, care pot fi utile în călătorii lungi cu familia: în echipări scumpe, cabina are o întreagă gamă de suporturi, cârlige și compartimente pentru lucruri mărunte, inclusiv buzunare cu fermoare în spatele scaunelor față și compartimente sub pernele scaunelor.
 • Podeaua portbagajului, dar şi spătarele scaunelor spate, sunt acoperite cu un strat de cauciuc foarte util. Tot în portbagaj se găseşte şi un deschizător de sticle de bere, de exemplu.
 • Pentru model vor fi disponibile peste 100 de accesorii oficiale pentru o personalizare şi mai mare, dar şi o suită modernă de sisteme de asistență pentru şoferi.
All new 2021 Ford Bronco Sport 27

În America, Ford a deschis deja cărţile de precomandă pentru noul Bronco Sport, fiind necesar de achitat un depozit de 100 de dolari pentru înregistrare în coadă. Prețul de start pentru modelul cu trei uşi este de 26.660 de dolari. Livrările de mașini de serie sunt programate să înceapă din toamna anului curent.

Micro site dedicat noului Bronco Sport // Pagina lui Ford Bronco Sport pe site-ul oficial

Evenimentul de prezentare în reluare:

Detalii tehnice suplimentare:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO: