in , ,

(video) Premieră la Goodwood: Eagle Squadron Mustang GT

Compania Ford a adus la Festivalul de Viteză de la Goodwood o versiune specială a modelului Ford Mustang. Aceasta a fost lansată în cinstea escadrilei “Vultur” a Forţelor Regale Aeriene a Marii Britanii (RAF) care în acest an împlineşte 100 de ani de la fondare.

Escadrila “Vultur” era formată dintr-un grup de piloți voluntari americani care au zburat în misiuni de luptă alături de Forțele Aeriene Regale, de pe aeroporturile britanice din apropiere de Goodwood, înainte de participarea SUA în cel de-al Doilea Război Mondial.

Vezi acum: (video) Goodwood Festival of Speed 2018 este LIVE şi pe AutoBlog.MD / Toate noutăţile de la Festivalul de Viteză de la Goodwood vor apărea AICI.

https://youtu.be/aQRBbSh2Ums

Muscle car-ul este construit într-un singur exemplar. Acesta a fost făcut de experţii subdiviziunii Ford Performance şi a atelierului de tuning RTR Vehicles. Sub capotă a fost instalat un motor V8 de 5.0 litri cu un compresor, modificat de atelierul Roush să producă 710 CP şi 827 de Nm. Agregatul este cuplat la o cutie de viteze manuală Tremec cu şase trepte.

Pe lângă modificările de sub capotă, automobilul sport a primit un kit exterior aerodinamic realizat de RTR Vehicles şi o suspensie reglabilă Tactical Performance. Livreaua este realizată în stilul avioanelor de vânătoare din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Jantele forjate din două piese RTR Aero 7 sunt acoperite cu anvelope Nitto NT555 cu mărimi de 285/30 ZR20 în faţă şi 305/30 ZR20 în spate.

După Festivalul de Viteză de la Goodwood, automobilul va fi trimis în SUA şi acolo va fi vândut în cadrul unei licitaţii. Banii încasaţi vor fi transferaţi în conturile organizaţiei internaţionale Experimental Aircraft Association şi vor fi folosiţi pentru diverse programe de studii pentru tineri.

În aceste zile la Goodwood FOS, maşina va fi condusă pe traseul în rampă de campionul la drift Vaughn Gittin Jr. Pe scaunul din dreapta şoferului se va afla veteranul Forţelor Regale Aeriene a Marii Britanii Paul Miller, a cărui tată a fost membru al escadrilei “Vultur” în anii 1941-1942.

Mai mult, în cadrul aceluiași eveniment, Ford a adus legendarul Mustang Bullitt, modelul original care a fost condus de Steve McQueen în filmul clasic. Alături de acesta va putea fi văzut exemplarul original Dodge Charger care era folosit de personajele negative din film.

Totodată, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la difuzarea peliculei legendare, Ford a făcut o versiune specială Bullitt pe baza celui mai nou model Mustang. Maşina a fost prezentată în ianuarie la Salonul Auto de la Detroit, însă acum la Goodwood poate fi văzută în premieră europeană în acţiune şi tot cu această ocazie a fost lansat startul vânzărilor sale pe teritoriul european.

Vezi şi: (video) Detroit 2018: Premieră mondială – Noul Ford Mustang Bullitt

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?