in , , ,

(video) Premieră la Goodwood: Noul Maserati Levante GTS şi actualizări pentru Ghibli și Quattroporte

Maserati a ales a 25-a ediţie a Goodwood Festival of Speed pentru premiera mondială a noului SUV sport Levante GTS. Modelul cu motor V8 este o versiune înrudită cu vârful de gamă Levante Trofeo, care la fel, astăzi în Marea Britanie, îşi face debutul european astăzi la cel mai prestigios eveniment de cultură auto din lume.

Vezi acum: (video) Goodwood Festival of Speed 2018 este LIVE şi pe AutoBlog.MD

Toate noutăţile de la Festivalul de Viteză de la Goodwood vor apărea AICI.

Noul Levante GTS cu motor V8 twin-turbo păstrează arhitectura V900 a unității de 3.8 litri, montată pe în modelul Quattroporte GTS, dar a fost reproiectată pentru a funcționa împreună cu sistemul Q4 Intelligent All-Wheel Drive și a fost replanat să livreze 550 CP la 6,250 rpm și un cuplu de vârf de 730 Nm între 2.500 și 5.000 rpm. La fel ca şi celelalte motoare pe benzină a Maserati, acest V8 este asamblat de Ferrari în Maranello.

Datorită raportului de greutate/putere remarcabil de 3.9 kg/CP, Levante GTS are nevoie de doar 4.2 secunde pentru a atinge viteza de 100 de km/h, în timp ce viteza maximă este de 292 km/h.

Spre deosebire de Trofeo, un sistem de launch control şi un regim de rulare Corsa nu este disponibil pe modelul GTS. Suspensia pneumatică are alte setări şi este mai moale pe noul model.

Designul exterior inconfundabil al lui Levante a atins un nou nivel de sportivitate în versiunea Trofeo, iar noul GTS a adoptat o temă asemănătoare similară, care se concentrează pe nişte bare de protecţie reproiectate, oferind o prezență sportivă și sofisticată.

Designerii de interior au venit cu idei elegante pentru a crea un mediu distinct în cabina lui Levante GTS, oferind standard o tapiţerie Full Premium sau opţional piele naturală Pieno Fiore, alături de pedale sport și un sistem audio Harman Kardon cu 14 difuzoare.

Alături de noile modele cu motoare V8, gama Levante a moștenit noi dotări cum ar fi: farurile Adaptive Full LED Matrix ca opțiune și standard funcția Integrated Vehicle Control (IVC), disponibilă deja pe sedanurile Ghibli și Quattroporte. În loc să corecteze pur și simplu instabilitatea vehiculului, funcția IVC ajută la prevenirea acesteia, oferind o siguranță sporită activă, o dinamică îmbunătățită a conducerii și o performanță și mai interesantă.

Paralel, Maserati a anunţat şi alte modificări pentru primul său SUV şi cele două sedanuri. Toate versiunile Ghibli, Quattroporte și Levante au adoptat levierul reproiectat al cutiei de viteze, introdus anterior pe Levante Trofeo, cu un model de schimbare mai intuitiv, o deplasare mai scurtă și o funcționare îmbunătățită. Șoferul are acum opțiunea de a folosi cutia de viteze ZF cu opt trepte în modul automat sau manual, pur și simplu prin deplasarea manetei de la dreapta la stânga, în timp ce un nou buton “P” stabilește cu ușurință transmisia în modul de parcare.

Sistemul infotainment MTC+ pentru toate cele trei modele a fost îmbunătățit cu o grafică actualizată și o ergonomie îmbunătățită a sistemului de control al climatizării. În interiorul lor somptuos, Maserati introduce pentru prima dată pielea Pieno Fiore cu granulație integrală, care este incomparabilă cu orice alt material din industria automobilelor pentru simțul său natural, moale și caracterul unic pe care îl atinge de-a lungul anilor.

Pieno Fiore este standard în Levante Trofeo și disponibil ca opțiune pentru toate versiunile Levante, Ghibli și Quattroporte, în trei culori, cu cusături specifice pe scaune și cusături duble pe panourile ușilor. Maserati oferă, de asemenea, două finisaje noi de înaltă calitate pentru Ghibli și Quattroporte și trei pentru Levante.

Paleta de culori pentru exterior de asemenea a fost actualizată pentru gama de modele a anului 2019. Există o plată de zece culori pentru Quattroporte și câte 11 pentru fiecare dintre modelele Ghibli și Levante. Două noi culori aplicabile în trei straturi sunt acum disponibile: Rosso Potente și Blu Nobile. Centrul de design Maserati a creat, de asemenea, o grilă frontală specifică și praguri laterale exclusive pentru Quattroporte GTS GranSport.

În colecția largă de jante din aliaj, special concepute pentru fiecare model Maserati, există cinci modele noi în catalogul MY19 în dimensiuni de 20 și 21 de inci, două pentru fiecare dintre modelele Levante și Quattroporte și una pentru modelul Ghibli. Modelul de jantă forjată din aluminiu Orione, de 22 de inci, cea mai mare dimensiune creată vreodată de Maserati, este disponibil exclusiv pentru noile Levante GTS și Trofeo.

În ceea ce privește pachetul Nerissimo introdus recent, acesta a fost actualizat pentru gama de modele a anului 2019. Acum este disponibil într-o variaţie mai largă de culori specifice modelului, combinând elementele negre cu farurile LED fumurii, stopurile şi terminaţiile eşapamentului, cu inserţii cromate de culoare neagră şi finisaje întunecate pe jante.

Maserati este un partener important al Goodwood FOS. În acţiune vom vedea vineri, sâmbătă şi duminică modelul super sport MC12 GT1 Centenario, alături de MC12 Versione Corse.

https://www.youtube.com/watch?v=yQcO3IAuPg0

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?