in , ,

(video) Premieră la Pebble Beach: Infiniti Prototype 10

Compania Infiniti a adus la Pebble Beach, California, conceptul numit Prototype 10. Maşina este un speedster cu un singur loc pentru pasager şi dispune de propulsie electrică. Nu se va transforma în vreun model de serie, însă reprezintă “o manifestare fizică a planurilor creative și ambițioase ale mărcii pentru performanțe electrificate”.

Ca marcă cu inovație tehnologică la bază, electrificarea este un pas natural pentru Infiniti. Începând cu anul 2021, fiecare model nou al mărcii va fi dotat cu tehnologii de propulsie electrificate pentru a le îmbunătăți performanța. Prototype 10 oferă o fereastră în dorința Infiniti de a oferi plăcerea de a conduce, performanța palpitantă și încredere.

Urmând conceptul Prototype 9, dezvăluit pentru prima oară la Pebble Beach Concours d’Elegance din 2017, Infiniti s-a “uitat înapoi ca să meargă înainte” cu Prototype 10. O viziune viitoare realizată de designerii companiei – Prototype 10 – evocă spiritul maşinilor speedster care existau cândva în California.

Acesta este unul dintre primele proiecte realizat sub conducerea lui Karim Habib, noul director executiv al departamentului design (fost designer-şef BMW), și va sugera modul în care echipele de design ale mărcii vor evolua aspectul mașinilor sale de producție. Un proiect care se întinde pe întreg mapamondul, creația Prototype 10 a fost supravegheată de centrul de design Infiniti din Japonia, a fost proiectată digital în Marea Britanie și fabricată manual în San Diego, California.

Noul concept demonstrează o perspectivă de viitor în ceea ce privește estetica sa și este o evoluție naturală a limbajului văzut pentru prima data pe Infiniti Q Inspiration si Prototype 9. Cockpitul cu o formă similară uneia dintr-un monopost, cu un singur loc pentru şofer, este în concordanţă cu abordarea mărcii care este orientată către sofer și indică noile oportunități create pentru Infiniti prin adoptarea de motoare electrice și platforme flexibile pentru autovehicule.

Infiniti Prototype 10 este pus în mişcare de unul sau mai multe motoare electrice, însă detalii se ţin în secret. Mai aflăm că, pe lângă acestea, poate fi instalat un mic propulsor pe benzină care are rolul de a extinde autonomia totală.

Încă un detaliu interesant este că pe lângă habitaclul minimalist cu un scaun sport cu centuri de siguranţă care se prind în patru puncte, cel care ar conduce un asemenea concept va folosi un volan de curse care foloseşte un sistem de control digital Direct Adaptive Steering, care nu implică prezenţa unei coloane de direcţie!

Prototype 10 demonstrează potențiala aplicație pentru viitoarele tehnologii de propulsie a mărcii. Noile modele vor oferi proprietarilor o gamă largă de vehicule electrice cu baterii, paralel vehicule hibride de înaltă performanță și unități de propulsie e-POWER unice, concentrate pe performanță.

Vehiculele electrificate ale Infiniti vor sparge multe dintre barierele percepute de către proprietarii de electromobile. Modelele e-POWER, în special, vor elimina necesitatea unei surse externe de încărcare, oferind “încredere în raza de acțiune” pentru călătorii lungi, oferind în același timp aceeași experiență de conducere de neuitat și revigorantă a unui EV.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?