in , ,

(video) Premieră la Pebble Beach: Mercedes-AMG Vision EQ Silver Arrow Showcar – trecutul văzut în viitor

Încă o premieră la Pebble Beach, California. Mercedes-Benz a dezvăluit showcar-ul Vision EQ Silver Arrow în timpul Monterey Car Week, care se desfășoară în perioada 18-26 august 2018. Evenimentul atrage pasionații de mașini și colecționari din întreaga lume.

Vehiculul cu un singur loc este, de asemenea, un omagiu pentru succesul record înregistrat de modelul W125 Rekordwagen din anul 1937. Finisat în culoarea alubeam silver, acesta amintește de istoricile “Silver Arrows” care, din motive de greutate, nu aveau un strat de vopsea albă. Interiorul este dominat de materiale tradiționale, de înaltă calitate, cum ar fi piele naturală, aluminiu lustruit și lemn de nuc solid. Cockpitul digital, în același timp, arată direct în viitor: include un ecran panoramic curbat cu proiecție în spate, precum și un ecran tactil integrat în volan.

“Cu peste 80 de ani în urmă, maşinile istorice Silver Arrows au demonstrat că Mercedes-Benz a fost un pionier atunci când a ajuns să dezvolte viteza datorită, printre altele, datorită formelor acestora. Vision EQ Silver Arrow se bazează pe această moștenire, destinată accelerării și plăcerii de a conduce, încorporează luxul progresiv și oferă o perspectivă asupra viitorului nostru design. În consecință, show-car-ul conduce idiomul de design al noului nostru produs EQ și tehnologia brandului la nivel de top”, a declarat, Gorden Wagener, designerul-şef Daimler AG.

Marca EQ este modelată de estetica avangardei, distinctă a limbajului Progressive Luxury. Aceasta se datorează combinării unei frumuseți necunoscută anterior, combinării elementelor digitale și a celor analogice, precum și îmbinării fără întreruperi a designului fizic și intuitiv.

Exteriorul: siluetă sport

Cu forme clar definite, limbajul de design al Vision EQ Silver Arrow este o întruchipare specifică a filozofiei Sensual Purity. Silueta simplificată a vehiculului cu o lungime de aproximativ 5.3 metri și cu un ampatament de aproximativ un metru îl face superficial de subțire, dar senzual.

Structura caroseriei este realizată din fibră de carbon. Straturile multiple de vopsea în nuanţa argintie alubeam silver redau un efect ca cel al unui metal lichid turnat pe deasupra. Acest concept reprezintă poluri opuse de design: “cald” și “rece”. Componentele de fixare funcționale din fibră de carbon, cum ar fi separatorul frontal, ilustrează aspectul rece și rațional al acestei filozofii. Același lucru este valabil și pentru carcasa frontală concepută ca afișaj, precum și pentru banda continuă de iluminare din față. Pragurile laterale au, de asemenea, o bandă de iluminare, iar caracterele EQ de dimensiuni mari, încadrate după roţile din faţă, sunt iluminate în albastru, așa cum este caracteristică mărcii.

Alte puncte de atracție includ cabina pilotului, care poate fi pliată înainte, și roțile parțial libere cu mai multe spiţe. Capacele cu puncte de prindere care nu se rotesc și ornamentele parțiale pe roți sunt alte caracteristici elegante și inovatoare. Cele 168 spițe per jantă sunt realizate din aluminiu ușor și sunt vopsite în culoarea rose gold, așa cum este tipic pentru EQ.

Oferind o tracțiune excepțională și o accelerație corespunzătoare, Vision EQ Silver Arrow are nişte slick-uri care măsoară 255/25 R 24 în față și 305/25 R 26 în spate. Atenția la detalii este redată şi de stelele care au apărut pe benzile de rulare ale anvelopelor, cu ajutorul experţilor de la Pirelli.

Difuzorul spate amintește de maşini din motorsport. Două spoilere spate active, atunci când îşi fac apariţia, acționează ca o frână de aer prin creșterea rezistenței la vânt atunci când se dorește decelerarea rapidă.

Interior: între tradiție și modernitate

Interiorul lui Vision EQ Silver Arrow reprezintă valorile Progressive Luxury. Ideile folosite combină atracția estetică atemporală cu viziunile futuriste.

Atunci când cabina șoferului este deschisă înainte, pentru a uşura accesul, oferă o vedere a interiorului surprinzător de larg. Un contrast îl aduce la viață: pe de o parte, folosește materiale tradiționale, de înaltă calitate. Printre acestea se numără piele naturală de o culoare maro, pe scaun și volan, aluminiu lustruit în interior și lemn de nuc solid întunecat. Acest lucru creează un pod care se leagă cu trecutul, cu mașinile de curse istorice ale epocii Silver Arrow.

Pe de altă parte, soluțiile moderne, de înaltă tehnologie, cum ar fi suprafața mare de proiecție pentru ecranul panoramic și soluțiile inovatoare de utilizare, cum ar fi opțiunea virtual race, reprezintă caracterul tipic vizionar al EQ. Acest contrast este o fuzionare intenționată a trecutului și a viitorului.

Suprafața de ședere și spătarul au o textură neobișnuită, care este aliniată cu conturul scaunului: Stelele au apărut prin intermediul gravării cu laser. Sistemul AIRSCARF de încălzire la nivelul gâtului este integrat în scaun. O centură de siguranță în patru puncte, inspirată din motorsport, ține șoferul în siguranță. Pedalele pot fi adaptate la statura specifică a șoferului, cu un regulator amplasat pe scaun pentru reglarea pedalelor.

Pentru a se potrivi cu vopseaua exterioară alubeam silver, pereții laterali ai interiorului sunt acoperiți cu nuanţa grey suede.

Ecran dublu și virtual racing

Cel care ar conduce un Vision EQ Silver Arrow va fi cuprins de un ecran panoramic mare, pe care este proiectată o imagine 3D a împrejurimilor din spate (un fel de oglindă retrovizoare). Ca un indicator al viitoarelor posibile tehnologii de încărcare integrate în drumuri, o bandă de rulare pe care va fi posibilă încărcarea inductivă este afişată pe ecran.

Cu ajutorul inteligenței artificiale este posibil ca şoferul să participe într-o cursă virtuală împotriva mașinilor de curse istorice sau ale prezentului. Pentru aceasta, o pistă virtuală este suprapusă pe șosea reală de pe ecranul panoramic și șoferul vede adversarul fie în fața sa, fie în spatele său ca o “fantomă”. Funcția de asistență Virtual Race Coach îl va ajuta pe pilot să devină mai bun, oferind instrucțiuni în timpul cursei.

Pe volan există integrat încă un ecran, însă acesta este tactil. Șoferul îl poate folosi pentru a selecta programe cum ar fi Comfort, Sport și Sport +, care oferă diferite caracteristici de conducere. Setările de sunet generat pot fi, de asemenea, configurate aici: opțiunile includ redarea sunetului produs de actualul monopost Silver Arrow din Formula 1 sau a unui motor Mercedes-AMG V8.

Sistem de propulsie fără emisii

Vision EQ Silver Arrow este conceput ca un vehicul electric, care produce în total 750 de CP. Bateria reîncărcabilă subțire, integrată în partea inferioară a caroseriei are o capacitate utilă de aproximativ 80 kWh, lucru care îi permite conceptului să se deplaseze peste 400 de km fără reîncărcare, în conformitate cu standardul WLTP. Sistemele de ventilație laterale ajută la răcirea bateriei.

Sursă de inspiraţie în crearea lui Vision EQ Silver Arrow

Creatorii lui Vision EQ Silver Arrow s-au orientat spre modelul W125 cu 12 cilindri, care a fost construit în 1937 de Mercedes-Benz pe baza mașinii de curse care participa în Grand Prix-uri.

Pentru o nouă caroserie, Mercedes-Benz a fost inspirat în mare măsură de industria aviatică: exemple includ recomandările departamentelor de dezvoltare ale uzinelor de avioane ale lui Ernst Heinkel și Willy Messerschmitt, de a scurta consola frontală și de a o face mai mult rotunjită.

Cu acest Rekordwagen, în ziua de 28 ianuarie 1938, pilotul Rudolf Caracciola a atins atunci viteza de 432.7 km/h pe autobahn-ul A5 între Frankfurt și Darmstadt, pe baza vitezei medii care a dezvoltat-o când a mers într-o direcţie şi s-a întors înapoi. acolo și înapoi. Acest record de viteză pe drumurile publice a fost în vigoare până în noiembrie 2017, atunci când Koenigsegg l-a bătut cu un Agera RS.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?