in , ,

(video) Premieră la Pebble Beach: Noul BMW Z4 M40i First Edition

BMW a dezvăluit automobilul care îşi propune să redefinească, încă o dată, segmentul roadster. Noul BMW Z4 Roadster (G29) a fost prezentat la Pebble Beach Golf Links, în apropiere de Monterey, California, acolo unde se va desfăşura peste câteva ore celebrul Concours d’Elegance.

Noua generaţie a roadsterului îşi marchează premiera mondială în exact aceeaşi locaţie, care anul trecut a fost scena primei prezentări în public a lui BMW Concept Z4.

Cu proporţii dinamice, design plin de emoţie şi sportivitate fascinantă, modelul decapotabil cu două locuri va duce conceptul clasic de roadster în lumea de astăzi şi de mâine. La Pebble Beach, constructorul premium din Munchen prezintă publicului varianta exclusivă BMW Z4 M40i First Edition (deocamdată nu se cunoaşte la câte exemplare este limitată ediţia).

Ediţia specială limitată a roadsterului inspiră nu doar prin agilitate, precizie şi caracteristicile de comportament dinamic care sunt atât de specifice modelelor BMW M Performance, ci şi prin designul rafinat şi sofisticat, precum şi culoarea Frozen Orange metalizat a caroseriei.

O simplă privire asupra proporţiilor noului BMW Z4 nu lasă nici o îndoială cu privire la potenţialul său dinamic. Poziţia centrală a scaunului conducătorului, centrul de greutate coborât, distribuţia perfect echilibrată 50:50 a sarcinii pe punţi, ecartamentele late şi ampatamentul compact formează premisele ideale pentru manevrabilitate agilă şi plăcere intensă a condusului.

BMW Z4 M40i First Edition îndeplineşte aceste aşteptări sub toate aspectele şi datorită motorului cu şase cilindri dispuşi în linie, ce dezvoltă 340 CP, suspensiei sport cu amortizoare controlate electronic, sistemului de frânare M Sport şi diferenţialului M Sport controlat electronic din sistemul de tracţiune pe puntea din spate.

Automobilul BMW M Performance sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 4.6 secunde!

Faruri aliniate vertical, grila BMW a radiatorului cu design tip plasă, capota care se extinde peste roţi precum la automobilele sport, air breathers mari în pasajele roţilor frontale şi spoiler distinctiv integrat în capota spate – toate acestea contribuie la aspectul caracteristic al noului BMW Z4.

Şi designul interiorului pune accent pe sportivitatea puristă a noului BMW Z4. Designului cockpit-ului orientat spre conducător este subliniat de liniile dinamice orientate spre înainte. În acelaşi mod, aranjamentul clar al tuturor elementelor de control îmbunătăţeşte accentul pus pe experienţa condusului în interiorul noului BMW Z4.

Mai mult, pentru un start perfect într-o nouă eră a roadsterelor, noul BMW Z4 M40i First Edition oferă dotări specifice de design şi echipamente care adaugă accente exclusive atitudinii sportive a automobilului. Culoarea expresivă metalizată Frozen Orange pentru caroserie este combinată cu un soft top operat electric în nuanţă antracit cu efect argintiu, inserţii BMW Individual High Gloss Shadow Line, capace de culoare neagră pentru oglinzile retrovizoare şi jante de 19 inci din aliaj uşor, cu design double spoke bicolor.

Interiorul modelului Edition dispune de tapiţerie cu piele Vernasca de culoare neagră cu cusături contrastante, scaune reglabile electric cu funcţie de memorie, lumină ambientală opţional şi sistem audio Harman Kardon Surround.

Farurile LED adaptive cu funcţie matrix pentru faza lungă, BMW Head-Up Display disponibile în premieră la un roadster şi BMW Live Cockpit Professional care oferă cea mai nouă tehnologie de conectare, subliniază statutul avansat pe care conceptul de automobil sport cu două locuri şi tradiţie bogată l-a atins prin noul BMW Z4.

Premiera mondială a BMW Z4 M40i First Edition de la Pebble Beach oferă o avanpremieră exclusivă şi fascinantă a viitorului debut pe şosele a noii generaţii a roadster-ului german.

La 19 septembrie 2018, BMW va anunţa toate detaliile privind variantele de motorizare suplimentare, inovaţiile tehnice şi diversele dotări cu echipamente ale modelului cu două locuri. Aceasta va fi urmată la scurt timp de premiera noului BMW Z4 la Mondial de l’Automobile (Salonul Auto de la Paris, 4-14 octombrie 2018).

Lansarea pe piaţă la nivel mondial va începe în primăvara anului 2019.

GALERIE FOTO:
(Sursă imagini comparative şi imagini de la Pebble Beach: BMW Blog)

Iti place articolul?