in , ,

(video) Premieră la Pebble Beach: Noul Ferrari 488 Pista Spider

Premieră neaşteptată la Pebble Beach. Ferrari a prezentat un nou model Special Series, noul Ferrari 488 Pista Spider, în cadrul faimosului Concurs de Eleganţă care are loc în aceste ore în California.

Noul Ferrari 488 Pista Spider a devenit şi cea de-a 50-a decapotabilă care poartă logoul căluţului cabrat şi premiera sa în SUA este una naturală, deoarece începând cu anii 1950 clienţii nord americani au început să iubească maşinile performante fără acoperiş ale mărcii.

Here it is – Ferrari 488 Pista Spider #pistaaperta #ferraripista488 #ferraripistaaperta #casaenzoferrari #casaenzoferrari #enzoferrari #ferrariclassiche #ferrari250gto #250gto #gto #concoursdelegance #pebblebeach #gooding #goodingandcompany #montereycarweek #auction #mecum #mecumauction #supercar #classicdriver #488pistaspider #pistaspider #ferrari488pistaspider

O postare distribuită de Heinz Swoboda (@heinz.swoboda) pe

Noul Ferrari, un urmaş ideologic al modelului 458 Speciale Aperta, reprezintă pentru companie o realizare fără precedent, asta pentru că are un raport greutate-putere de 1.92 kg/CP. Acest rezultat a putut fi atins datorită instalării celui mai performant motor V8 făcut vreodată de Ferrari, care a fost numit şi cel mai bun pentru al treilea an consecutiv.

Unitatea de 3.902 cm3, ca şi pe modelul coupe, produce 720 de CP şi 770 Nm de cuplu. Acceleraţia 0-100 de km/h o face în 2.85 secunde, de la 0-200 de km/h în 8.0 secunde, iar cu acoperişul de tip “hard top” inclus poate atinge la fel o viteză maximă de 340 de km/h!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

S-a reuşit păstrarea unor performanţe de top, chiar dacă modelul Spider este mai greu cu aproximativ 91 de kilograme decât coupeul (1.371 de kg).

Frânarea de la o viteză de 200 de km/h este realizată, potrivit producătorului, în 116 metri (122 metri – 458 Speciale Aperta), iar un tur pe circuitul Fiorano îl parcurge în 81.5 secunde (83.5 secunde).

Ca și în cazul coupe-ului, decapotabila va avea o bandă contrastantă, în imagini una de culoare albastră, care se va întinde pe corpul său din faţă şi până în spate, pentru a imita un flux de aer. Unde mai pui că maşina arată astfel chiar mai frumos, alături de nişte jante noi din aliaj de 20 de inci, care au câte 10 spiţe aranjate sub forma unei stele. Opţional se oferă nişte jante din fibră de carbon care sunt cu 20% mai uşoare.

Noul Ferrari 488 Pista Spider nu va fi construit în vreo ediţie limitată şi evident va costa mai mult decât un coupe.

Vezi şi: (video) Versiune specială exclusivă Piloti Ferrari pentru noul 488 Pista. Doar pentru clienţii piloţi

Specificaţii complete:

ferrari 488 pista spider specs

buton subscribe

GALERIE FOTO: