in , ,

(video) Premieră mondială: Audi TT Coupe şi TT Roadster facelift

La douăzeci de ani de la lansarea modelului original TT, a sa a treia generație primește o actualizare completă. Automobilul compact vine cu un design exterior mai sportiv și mai rafinat, motoare cu o putere mai mare și o gamă extinsă de echipamente standard.

De exemplu, pe lângă panoul de bord digital Audi virtual cockpit, versiunea de bază va include acum sistemul Audi drive select dynamic handling, un senzor de ploaie și lumină, oglinzi retrovizoare încălzite și un volan multifuncțional “plus”, prin intermediul căruia poate fi controlat în întregime sistemul infotainment și sistemul de control vocal.

De asemenea, standard sunt porturile USB iluminate, precum și conexiunea Bluetooth.

Mai masculin, mai progresiv și mai sportiv decât înainte este designul exterior al noului TT. Partea frontală are o grilă tridimensională Singleframe cu o textură modificată. Prizele de aer laterale largi evidențiază lățimea maşinii chiar și în versiunea de bază. Farurile full LED sau cu tehnologie Matrix LED sunt disponibile opţional, în timp ce standard sunt cu unităţi xenon plus şi cu lumini de zi pe bază de LED-uri

În spate, liniile orizontale subliniază din nou lățimea sa. Bara de protecţie a fost reproiectată. De asemenea, acum nu mai există un capac suplimentar care să acopere buşonul rezervorului de carburant, ci şoferul sau angajatul staţiei PECO poate introduce direct pistolul de alimentare, o caracteristică a unei mașini sport.

Un spoiler acţionat electric îşi face apariţia la viteze de peste 120 de km/h şi se ascunde atunci când viteza este mai mică de 80 de km/h.

Noul pachet exterior S line, proiectat opțional, subliniază caracterul sportiv al modelului Audi TT. Acesta include un splitter frontal în lungime întreagă, prize de aer verticale, o grilă a radiatorului finisată în culoarea titanium black și praguri specifice cu inserții. Se adaugă un difuzor mai larg şi nişte prize de aer verticale, sub stopuri, cu câte trei aripioare orizontale în fiecare.

Audi TT Coupe și TT Roadster au o lungime de 4.19 metri. Ambele variante de caroserie au console scurtate, iar ampatamentul acestora măsoară 2.51 metri. Standard, Audi TT facelift este oferit din uzină cu jante de 17 inci, însă opţional se oferă de 18, 19 şi chiar 20 de inci. Paleta de culori o completează noile nuanţe: cosmos blue, pulse orange şi turbo blue, ultima fiind disponibilă doar cu pachet S line.

Vezi şi: (foto) Audi TT clubsport turbo concept produce 600 de CP dintr-un motor de 2.5 litri

Pentru TT facelift, Audi are pregătită o gamă de motoare alimentate doar cu benzină, în diferite nivele de performanță, asociate fie cu o transmisie manuală cu șase trepte, fie cu o transmisie cu dublu ambreiaj şi cu șapte trepte. În ambele variante de transmisie, treptele se schimbă mult mai rapid. De asemenea, Audi ne spune că propulsoarele sunt dotate cu câte un filtru de particule.

Motorizări

40 TFSI (nou şi de bază) 45 TFSI 45 TFSI quattro
Tipul motorului benzinar cu patru cilindri şi cu sistem de injecţie directă a carburantului benzinar cu patru cilindri şi cu sistem de injecţie directă a carburantului

benzinar cu patru cilindri şi cu sistem de injecţie directă a carburantului

Volum în cm3

1,984 1,984 1,984
Putere maximă 197 CP la 4.300 rpm 245 CP la 5.000

245 CP la 5.000 rpm

Cuplu maxim

320 Nm la 1.500 rpm 370 Nm la 1.600 rpm 370 Nm la 1.600 rpm
Viteză maximă 250/250 km/h
(Roadster: 247/247 km/h)
250 km/h
(Roadster: 250 km/h)

250 km/h
(Roadster: 250 km/h)

Acceleraţie 0-100 de km/h în secunde

6.6/6.6 secunde
(Roadster: 6.9/6.9 secunde)
5.9 secunde
(Roadster: 6.1 secunde)
5.9 secunde
(Roadster: 6.1 secunde)
Tracţiune Faţă Faţă

Integrală quattro

Cutie de viteze

manuală cu şase trepte/
S tronic cu şapte trepte
manuală cu şase trepte/
S tronic cu şapte trepte

S tronic cu şapte trepte

Audi TT facelift este gata să pună la dispoziţie o manevrabilitate mai dinamică și mai precisă. În cazul în care clientul va alege pachetul S line sport sau Audi magnetic ride, maşina va avea o gardă la sol mai mică cu 10 mm. Alte caracteristici ale șasiului includ servodirecție progresivă, suspensie spate multi link și un sistem ESC.

Totodată, Audi spune că sistemul de reglare a cuplului selectat pe roți este activat în viraje rapide și îmbunătățește manevrabilitatea necesară, prin intermediul intervențiilor precise ale frânelor pe roțile neîncărcate din interiorul unei curbe.

Vezi şi: (foto) Premieră: Audi TT şi R8 Performance Parts

Caracterul sportiv al mașinii este, de asemenea, subliniat de interiorul orientat spre sofer, cu liniile sale clare. Panoul de instrumente subțire seamănă cu o aripă de aeronavă, iar deflectoarele rotunde ale sistemului de climatizare, cu nişte comenzi integrate, fac aluzie la motoarele de pe avioanele de tip jet.

Scaunele sport cu tetiere integrate sunt acum disponibile standard. Scaunele sport S (standarde în pachetul sport S line) cu suporturi laterale reglabile pneumatic sunt disponibile opţional. Pentru modelul TT Roadster, Audi oferă opțional un deflector de vânt și deflectoare pentru încălzirea gâtului pasagerilor pentru scaunele sport S. Tapițeria opțională din piele este special pigmentată și inhibă încălzirea de la lumina soarelui.

Volumul portbagajului este de 305 litri pe TT Coupe şi de 280 de litri pe TT Roadster.

Toți indicatorii apar în format digital pe afișajul de 12.3 inci din spatele volanului. Șoferul poate alege între două moduri: în vizualizarea clasică, vitezometrul și turometrul ocupă poziția centrală. În modul “Infotainment”, conținutul, cum ar fi harta de navigație, este mărită. Noul afișaj sportiv este disponibil opțional și oferă informații despre puterea motorului utilizată în prezent, cuplul, forţele g şi altele.

Clienţilor li se mai pune la dispoziţie un sistem audio hi-fi Bang & Olufsen Sound System, cu o putere totală de 680 de waţi, oferită de un amplificator în 14 canale. Habitaclul va fi astfel inundat de difuzoare: în total 12 unităţi, dintre care două vor fi poziţionate central şi alte două vor juca rolul unor subwoofere.

Lista de sisteme de asistență include funcţii precum: asistența laterală la schimbarea benzii de circulație, sistemul de avertizare în cazul ieşirii involuntare de pe banda de circulație, sistemul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere, asistent la parcare cu afișarea împrejurimilor, o cameră video retrovizoare şi altele.

Modelul TT Roadster poate fi comandat cu un acoperiş textil de culoare neagră sau gri. Are o greutate de 39 de kilograme, este realizat din materiale care au caracteristici de izolare fonică îmbunătăţite și nu compromite compartimentul pentru bagaje. Standard are un mecanism electric care îl instalează sau îl rabatează în aproximativ 10 secunde, până la o viteză de 50 de km/h.

Noul Audi TT facelift va ajunge la dealerii germani și va deveni disponibil în alte țări europene din al patrulea trimestru din 2018. Clienții vor putea pre-comanda modelul dorit de la sfârșitul lunii septembrie. Prețurile pentru TT Coupe încep de la aproximativ 35.000 de euro. TT Roadster este disponibil de la aproximativ 37.500 de euro.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?