in , ,

(video) Premieră mondială: Cel mai mic SUV Volkswagen – noul T-Cross

Premieră mondială în trei locaţii concomitent, la Amsterdam, Shanghai și Sao Paulo. Volkswagen a prezentat noul său SUV numit T-Cross, primul său SUV de mici dimensiuni, continuând astfel cu hotărâre ofensiva începută în 2015.

Acest model complet nou va fi în curând accesibil şi gata pentru a captiva inimi pe piețele a trei continente, cu o combinație de stil, practicabilitate, flexibilitate, conectivitate, economie și stabilind noi standarde pentru clasa sa în multe privințe.

Un model de crossover urban cum este T-Cross se dovedește a fi un partener ideal în viața de zi cu zi și în afara acesteia.

https://www.youtube.com/watch?v=ebKthRd6FsA

 • Exterior

T-Cross lasă o impresie de durată la prima vedere. Partea frontală izbitoare îi evidențiază apartenența la familia de SUV-uri a VW. T-Cross are o lungime de doar 4.107 mm, cu 54 de milimetri mai mult decât un Polo. Diferența de înălțime este și mai evidentă: T-Cross măsoară 1.558 milimetri în comparație cu 1.446 milimetri ai lui Polo. Ampatamentul de 2.563 milimetri este foarte mare comparativ cu lungimea exterioară, ceea ce mărește spațiul pentru scaune și oferă o senzație de spaţiu. Șoferul și pasagerul din față se află la 597 de milimetri deasupra drumului, în timp ce pasagerii din spate beneficiază de un punct avantajos de 652 milimetri. Cifrele sunt cu 100 de mm mai mari decât cele dintr-un Polo, garantând astfel o bună vizibilitate de pe orice scaun. Lăţimea de 1.750 de mm este similară cu cea a modelului Polo.

T-Cross este incontestabil și imediat recunoscut ca un vehicul complet nou, perfect adaptat unei generații urbane noi. Principalele atracții includ combinația reușită a unui spoiler frontal puternic și a unei grile mari a radiatorului, la capetele exterioare ale cărora farurile sunt integrate. Unitățile luminoase sunt proiectate să fie lungi și plate și să se extindă foarte mult în flancuri. Acest aranjament conferă noului T-Cross un aspect inconfundabil din față.

Secțiunea inferioară a feţei este caracterizată de proiectoare anti ceaţă care sunt integrate în bara de protecţie, alături de lumini de zi LED. Dacă se optează pentru faruri LED, luminile de zi sunt deja integrate în faruri.

Pe părțile laterale ale lui T-Cross, două linii orizontale subliniază aspectul dinamic al SUV-ului compact. Ele formează un umăr muscular în spate și culminează cu un nou element de design, la fel de memorabil. O bandă reflectorizantă se întinde pe hayon, nu luminează şi este ascunsă sub un panou de culoare neagră. Stopurile sunt oferite standard pe bază de LED-uri.

Jantele pot fi de 16, 17 sau 18 inci şi pot fi finisate în diverse culori. Pentru caroserie sunt disponibile 12 culori.

T-Cross este construit pe baza platformei MQB A0 şi este cu aproximativ 12 cm mai scurt decât T-Roc. Un avantaj major al şasiului este posibilitatea ca puntea din faţă să fie poziţionată cât mai aproape de partea frontală a automobilului. Până la cinci persoane pot călători în mod confortabil în T-Cross. Între timp, noul SUV compact oferă între 385 și 455 de litri de spațiu de depozitare, în funcție de configurația banchetei din spate, cifră care poate creşte până la 1.281 de litri în total.

 • Interior

Aici T-Cross asigură o vizibilitate bună. Oricine va lua loc în acest nou Volkswagen se va bucura de o vizibilitate superioară datorită poziției ridicate a scaunului – tipică unui SUV. Interiorul este extrem de spațios, oferind ocupanților sentimentul că se află într-un vehicul mai mare. Această impresie este susținută de materialele de înaltă calitate. Datorită flexibilității sale impresionante, interiorul vehiculului poate fi adaptat în timp util pentru diverse situaţii.

Această flexibilitate începe cu bancheta din spate ce poate fi mişcată înainte sau înapoi cu 14 cm, ceea ce înseamnă o creștere semnificativă a spațiului pentru picioare pentru pasagerii din al doilea rând sau pentru volumul de bagaje, după cum este necesar. Spătarul banchetei poate fi împărţit în proporţie de 60:40, fie pliat complet sau parțial. Pentru mai mult spaţiu, opţional, scaunul din dreapta şoferului de asemenea poate fi rabatat.

T-Cross va fi disponibil cu un cockpit digital, care include un ecran de 8 inci al sistemului multimedia de ultimă generaţie şi un panou de bord Active Info Display, după dorinţă. Ambele afișaje sunt aranjate pe o singură axă vizuală și de operare, îmbinându-se astfel într-un peisaj digital clar vizibil, care poate fi văzut de toți pasagerii. Butoanele de operare sunt în general foarte intuitive.

 • Motoare

Noul VW T-Cross va fi disponibil la comandă cu unul din cele patru motoare eficiente, pentru a asigura o călătorie rapidă:

 • Motorul de bază pe benzină cu trei cilindri şi un volum de un litru oferă 95 CP la 5.500 rpm şi un cuplu maxim de 175 Nm între 2.000 – 3.500 rpm. Cu el maşina accelerează de la 0 la 100 km/h în 11.5 secunde și poate atinge o viteză maximă de 180 km/h. Poate fi cuplat doar la o transmisie manuală cu cinci trepte.
 • A doua variantă a aceluiaşi motor generează o putere de 115 CP. Agregatul cu injecție directă şi cu turbo compresor dezvoltă cea mai mare performanță la 5.500 rpm. Cuplul maxim de 200 Nm este disponibil între 2.000 și 3.500 rpm. O maşină cu un asemenea motor merge de la 0 la 100 km/h în 9.9 secunde și poate atinge o viteză maximă de 193 km/h, cifre care sunt valabile atât cu o cutie de viteze manuală cu şase trepte, cât şi cu un DSG cu şapte trepte.
 • Un al treilea benzinar turbo va fi disponibil la scurt timp după lansarea pe piaţă. Acesta va fi un TSI de 1.5 litri şi cu patru cilindri, care produce 150 de CP între 5.000 şi 6.000 de rpm, dar şi un cuplu maxim de 250 Nm între 1.500 şi 3.500 de rpm. Motorul include un sistem care deconectează doi din cei patru cilindri când nu este nevoie de putere mare, o pompă de ulei complet variabilă şi controlată electronic, un prim rulment principal pe arborele cotit acoperit cu un polimer special, un sistem de răcire indirectă cu aer şi un sistem inovator de gestionare termică. Presiunea de injecție este de 350 bar.
  Cu acest motor se accelerează de la 0-100 km/h în 7.8 secunde și se poate atinge o viteză maximă de 220 km/h. Cutia de viteze poate fi doar un DSG cu şapte trepte.
 • Va exista şi un motor turbo diesel cu patru cilindri şi un volum de 1.6 litri. Produce 95 CP între 3.250 și 4.000 rpm, dar şi un cuplu maxim de 250 Nm. Injecția de tip Common Rail va asigura o ardere foarte liniștită. Maşina cu acest motor va putea accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în 12.0 secunde cu o cutie de viteze manuală cu cinci trepte (cu DSG în 12.4 secunde) și va atinge o viteză maximă de 181 km/h (cu DSG 180 km/h).

Toate propulsoarele corespund standardului Euro 6D-TEMP. Acestea mai sunt dotate cu filtre de particule, sistem Start/Stop şi sistem de recuperare a energiei la frânare, prin care se încarcă acumulatorul, în locul utilizării carburantului pentru acest proces. Motoarele pe benzină cu un volum de un litru au un carter din aluminiu turnat sub presiune.

Indiferent de motorul şi cutia de viteze aleasă, tracţiunea va fi mereu şi doar pe puntea din faţă!

 • Sistemele de asistenţă

Noul T-Cross este echipat cu o gamă completă de caracteristici de siguranță, rezervate anterior pentru vehiculele din segmente superioare, făcându-l unul dintre cele mai sigure SUV-uri din clasa sa. În plus față de caracteristicile excelente de protecție împotriva accidentelor, datorită structurii sale robuste, și protecția exemplară a ocupanţilor prin centurile de siguranţă şi pernele de aer, mai există o gamă deosebit de largă de sisteme de asistenţă care sunt proiectate pentru a reduce riscul unei coliziuni de la bun început și pentru a crește nivelul de confort în timpul şofatului.

Standard, sunt incluse următoarele: sistem Front Assist cu funcţie de monitorizare a pietonilor şi frânare automată de urgenţă, sistem Lane Assist cu funcţie de avertizare vizuală şi sonoră a părăsirii benzii de rulare, sistem de asistenţă la pornirea în rampă pentru ca maşina să nu plece înapoi Hill Start Assist, un sistemul proactiv de protecție a ocupanților, care închide automat ferestrele şi trapa, strânge centurile de siguranță și aplică o presiune suplimentară la frânare într-o situație potențială de accident, un sistem de asistenţă pentru manevrele făcute în timpul parcării, alături de un sistem Blind Spot Detection care monitorizează unghiurile moarte şi îl avertizează pe şofer despre momente periculoase pentru depăşiri.

Un sistem de alertă pentru şofer în cazul în care acesta nu este atent la drum, un sistem automat de cruise control adaptiv şi un sistem Park Assist sunt, de asemenea, disponibile ca opțiuni.

 • Dotări speciale

T-Cross va oferi utilizatorilor, cu certitudine, cel mai înalt nivel de rețea și conexiune cu lumea exterioară. Chiar și operarea și personalizarea funcțiilor de la bord sunt intuitive. Până la patru porturi USB și un sistem de încărcare fără fir a telefoanelor mobile va asigura o conectivitate optimă și o putere suficientă pentru telefoanele inteligente.

Sistemul opțional de blocare și deblocare fără cheie, Keyless Access, face accesul în T-Cross mai convenabil, în timp ce sistemul Light Assist va fi capabil să comute automat luminile de drum cu cele de întâlnire la întâmpinarea altor participanţi la trafic.

Un alt punct de atracție este sistemul audio opțional de la faimosul brand Beats din SUA. Acesta are o putere de 300 de waţi şi include un amplificator cu 8 canale, dar şi un subwoofer separat în compartimentul pentru bagaje.

 • Linii de echipare

Noul T-Cross este echipat deja standard cu un echipament extins, dar poate fi personalizat și modernizat în continuare cu opţiuni și câteva pachete atractive. Varianta de bază vine cu un computer de bord, radio cu afișaj color de 6.5 inci, banchetă cu poziţie variabilă, scaun pentru șofer reglabil în înălțime, geamuri acţionate electric, oglinzi retrovizoare acţionate electric, stopuri LED, un limitator de viteză, un sistem de monitorizare a unghiurilor moarte, un sistem de menţinere în bandă şi unul de menţinere automată a distanţei faţă de vehiculul din faţă cu posibilitatea aplicării frânelor.

Life este următoarea variantă de echipament. Acesta aduce în plus la cele enumerate anterior: un volan multifuncțional, sistem Park Distance Control în faţă şi în spate, sistem de aer conditionat, scaun al pasagerului faţă ajustabil în înălţime, un sertar sub scaunul pasagerului din față și jante de aliaj de 16 inci. Diverse lucruri pot fi de asemenea stocate în cutia dintre scaunele din față. Sistemul de climatizare este unul manual, iar o altă dotare este podeaua variabilă din portbagaj.

A treia variantă de echipament este numită Style şi include pe lângă toate cele menţionate anterior: faruri LED, faruri anti ceaţă, un volan multifuncţional tapiţat cu piele, scaune faţă sport/confort, sistem de iluminare ambientală, sistem de climatizare automată Climatronic şi jante din aliaj de 17 inci Chesterfield.

Proprietarii care își personalizează autoturismele pentru a-și face o expresie distinctivă a personalității lor pot opta pentru pachetele de design ca parte a echipamentelor Life şi Style. Ele sunt disponibile în trei variante de culori, care afectează atât interiorul, cât exteriorul. Incluse în pachet sunt și scaunele cu tapiţerie textilă Diag Neutral, Diag Orange sau Diag Turquoise, geamurile laterale şi luneta fumurie, jante din aliaj de 17 sau 18 inci, finisaje lucioase şi alte elemente decorative 3D.

Mai este disponibil şi un pachet R-line, care poate fi instalat împreună cu cele două linii de echipare. Acestea adaugă un “R” reliefat pe spătarul scaunelor, care sunt acoperite cu material textil Carbon Flag, jante din aliaj de 17 inci în Metallic Grey, faruri anti ceaţă cu lumini pentru viraje incluse, bare de protecţie specifice şi pedale din oţel inoxidabil.

 • Producţie şi preţ

Maşina va fi disponibilă pentru a fi cumpărată din primăvara anului 2019. T-Cross va fi produs alături de Polo la uzina spaniolă Navarra, în care în 2019 se vor investi încă aproximativ un miliard de euro. Preţul de start în Germania porneşte de la 17.975 pentru maşina cu motor de un litru cu 95 de CP.

De asemenea, în America de Sud şi China, la uzine VW, vor fi produse versiuni specifice pieţelor respective.

 • Ofensiva SUV

Odată cu noul T-Cross, Volkswagen avansează cu ofensiva sa globală de SUV-uri. Aceasta a fost începută în 2016 cu actualul Tiguan. Modelul Tiguan Allspace poate transporta până la șapte pasageri, iar un model mai compact, T-Roc, l-a urmat în 2017. La fel, Atlas – conceput pentru SUA și fratele său în specificaţie chineză Teramont, au apărut în 2017, ambele cu șapte locuri pentru pasageri.

În 2018, Volkswagen America a prezentat cele două concepte Atlas, Cross Sport și Tanoak, maşini care au fost apreciate de public şi se vor transforma în modele de serie. În China, noul Touareg şi-a sărbătorit premiera mondială, însoțit de două SUV-uri pentru China: Powerful Family SUV Tharu şi Advanced Midsize SUV Tayron.

În 2020, I.D. CROZZ va fi primul SUV complet electric al Volkswagen care va fi lansat pe piață. Apoi, cu modele variind de la T-Cross la I.D. CROZZ, marca Volkswagen va oferi una dintre cele mai mari game de SUV-uri din lume și va acoperi practic toate segmentele.


Revistă digitală despre noul VW T-Cross:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Evenimentul de prezentare a modelului, în reluare:

https://www.youtube.com/watch?v=UdVUA4RDWgc

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?