in , , ,

(video) Premieră mondială: Mercedes-AMG C 43 4MATIC Sedan & Estate facelift

Aşa după cum a fost promis, Mercedes-Benz C-Class facelift în caroserii Saloon şi Estate au primit versiuni “AMG 43” din partea subdiviziunii Mercedes-AMG. Automobilele vor debuta în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Comparativ cu predecesorii săi, modelele actualizate au primit un surplus de doar 23 de CP sub capotă. Acest lucru înseamnă că sunt propulsate de motoare V6 bi-turbo de 3.0 litri, cu turbo compresoare mărite, care produc câte 390 CP şi 520 Nm de cuplu (disponibil între 2500 – 5000 de rpm).

De acum încolo motoarele AMG se vor deosebi printr-o placă de aluminiu de culoare roşie pe ele.

Împreună cu o cutie de viteze AMG SPEEDSHIFT TCT 9G (cu padele în spatele volanului) şi un sistem de tracţiune AMG Performance 4MATIC all-wheel drive care în mod obişnuit trimite 69 la sută din cuplu pe puntea din spate, asigură o accelerare de la 0 şi până la 100 de km/h pentru sedan în 4.7 secunde şi pentru break în 4.8 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 de km/h.

Automobilele dispun de sistemul DYNAMIC SELECT care include cinci regimuri de rulare (Comfort, Sport, Sport+, Individual şi Slippery) şi modifică parametri cheie cum ar fi: răspunsul motorului, transmisia, suspensia și direcția. Ultimul mod este nou şi este destinat pentru condiţii de drumuri alunecoase sau acoperite de zăpadă.

Suspensia AMG RIDE CONTROL cu amortizoare adaptive vine standard. Acest sistem complet automatizat, controlat electronic, ajustează amortizarea la fiecare roată la cerințele curente. Acest lucru îmbunătățește siguranța la volan și confortul. Amortizarea este reglată individual pentru fiecare roată și depinde de stilul de condus, de suprafața drumului și de setarea de suspensie selectată (Confort, Sport sau Sport +).

Mercedes-AMG C 43 mai poate avea o servodirecţie electromecanică sensibilă la viteze şi sistem Track Pace. Prin acesta din urmă este înregistrată telemetria (date despre viteză, acceleraţie, etc) şi acestea sunt salvate de 10 ori pe secundă. De asemenea îi spune şoferului cât de rapid a parcurs un tur al unui circuit. Ulterior informaţiile pot fi distribuite pe reţele de socializare.

Standard maşinile vin cu jante de 18 inci, însă opţional se pot comanda unele de 19 inci. Ambele au forme optimizate pentru o bună eficienţă aerodinamică şi pot fi vopsite în culori negre sau gri, mate sau lucioase.

Printre alte dotări se numără un panou de bord complet digital care vine împreună cu sistem multimedia COMAND Online, un nou volan tipic modelelor AMG, sistem ENERGIZING comfort control, tapiţerie cu piele, inserţii din aluminiu, lemn sau fibră de carbon şi multe altele.

Vânzările modelului vor demara în a doua jumătate a anului 2018.

GALERIE FOTO:

What do you think?