in , , ,

(video) Premieră mondială: Mercedes-Benz C-Class Sedan & Estate facelift

Program încărcat în acest an pentru Mercedes-Benz la cea de-a 88-a ediţie a Salonului Auto de la Geneva. Pe lângă debutul public al noii generaţii A-Class, noii generaţii G-Class şi a versiunii sport AMG G 63, avem confirmarea că va fi prezentat noul Mercedes-AMG GT Coupe cu patru uși şi mai nou aflăm că tot acolo va fi organizată premiera mondială a modelului C-Class facelift în caroserii Saloon și Estate, cu motoare noi pe benzină, diesel și ca modele plug-in hybrid!

Acum, în al cincilea an de producție, clasa C este cea mai de succes serie de modele de la Mercedes-Benz și se mândrește cu o mulțime de îmbunătățiri. Designul exterior și interior beneficiază de un “makeover” elegant. Arhitectura electronică este complet nouă.

Opțiunile includ un afișaj complet digital al panoului de bord și sisteme multimedia care oferă informații personalizate și oferte muzicale. De asemenea, sistemele de asistență beneficiază de acea nouă arhitectură electronică și se află acum la același nivel cu cele ale clasei S.

Aspectul împrospătat al modelului C-Class combină afectivitatea cu inteligența, potrivit Mercedes-Benz. Noul aspect al vehiculului este definit în special de partea frontală a acestuia și de proiectarea farurilor și a stopurilor frână. Pe C-Class facelift, nivelul de echipare AMG Line aduce o grilă a radiatorului cu “diamante” ca dotare standard. Bara de protecție frontală a fost reproiectată şi se oferă cu o bandă argintie (standard), cu o bandă cromată (în combinație cu exterior AVANTGARDE), fie cu o bandă cromată din trei părți (EXCLUSIVE exterior).

Gama de culori pentru caroserie a fost completată cu nuanţele Mojave Silver Metallic şi Emerald Green Metallic. Standard vor fi livrate jante de 17 inci (ca şi cele din imaginea de mai jos).

Designul blocurilor optice şi a stopurilor este definit prin contururi clare. Standard acestea vor fi pe bază de LED-uri, însă opţional se vor putea comanda de top LED MULTIBEAM cu rază mare de acțiune ULTRA RANGE, disponibile în premieră pe acest model.

Fiecare far include 84 de LED-uri controlate individual. Acestea permit o reglare extrem de rapidă și precisă, controlată electronic a farurilor, pentru a se potrivi cu situația actuală a traficului.

Interiorul sportiv afișează un aspect premium. Consola centrală se caracterizează printr-un aspect elegant şi este disponibilă pentru a fi decorată cu lemn de nuc roșu deschis sau cu lemn de stejar antracit deschis. Culorile noi pentru tapiţerie includ: magma grey/black şi saddle brown pentru AMG Line interior.

Clasa C adoptă conceptul de control și afișare din clasa S actuală și vine cu opțiunea unui panou de bord complet digital, cu trei stiluri de afișare selectabile individual (Clasic, Sport și Progresiv). Modelul de bază dispune de un clasic instrument cu două tuburi. Între tuburi există un ecran color de 5.5 inci (rezoluție: 383 x 600 pixeli). Stilul de afișare este “Clasic”.

Afișajul complet digital al panoului de bord este disponibil opţional. Ecranul are o diagonală de 12.3 inci şi oferă o rezoluție ridicată de 1920 x 720 pixeli.

Ecranul multimedia de deasupra consolei centrale este disponibil în două dimensiuni. Sedan-urie C 300 și C 300 4MATIC sunt echipate standard cu un ecran de 7 inci, iar opţional poate fi unul tactil de 10.25 inci cu sistem COMAND Online de ultimă generaţie.

Clasa C actualizată mai dispune standard de două porturi USB, un cititor de carduri SD, o conexiune Bluetooth, sistem de încărcare a telefoanelor mobile prin inducţie electromagnetică, sistem audio FrontBass cu cinci difuzoare şi unul opţional Burmester Premium Sound System.

Clasa C are comenzi sensibile la atingere pe volan. Funcționarea sistemului DISTRONIC și a regulatorului de viteză prin nişte comenzi directe pe volan este o altă caracteristică nouă. Sistemul infotainment poate fi operat suplimentar prin intermediul touchpad-ului cu controler (nou: cu feedback haptic) în consola centrală sau prin intermediul controlului vocal LINGUATRONIC.

Funcția KEYLESS START este standard și butonul de pornire/oprire vine într-un nou design semănător unei turbine. Cheia vehiculului are, de asemenea, un design nou.

Noua clasă C oferă cele mai recente sisteme de asistență la volan, oferind suportului cooperativ al șoferului și asigurând un standard mai ridicat de siguranță activă decât predecesorul său. Clasa C este capabilă să conducă semi-autonom în anumite situații.

Mercedes-Benz C-Class facelift mai ştie să utilizeaze, de asemenea, datele hărţilor și navigația pentru funcții de asistență. De exemplu, funcția DISTRONIC activă pentru asistență la distanță, ca parte a pachetului de Asistență pentru şofat, poate sprijini șoferul în numeroase situații pe baza informațiilor de pe hartă și ajustează în mod predictiv viteza, de exemplu când se apropie curbe, intersecţii sau sensuri giratorii. Alte tehnologii noi includ asistența activă pentru schimbarea  benzii de circulație și asistența activă de oprire de urgență ca noi funcții ale asistenței direcționale active.

Sistemul ENERGIZING comfort control (opțional) face posibilă conexiunea diferitor sisteme care ţin de confort. Acesta utilizează sistematic funcțiile sistemului de control al climatizării (inclusiv parfumarea) și scaunele (încălzirea, ventilația, masajul) precum și dispozitivele de iluminare ambientală. Toate acestea împreună cu sistemul audio permit crearea unei atmosfere relaxante, adaptată dispoziției și necesităților pasagerilor. Acest lucru are efecte pozitive şi asupra bunăstării, performanței șoferului.

Deocamdată Mercedes-Benz nu a intrat în detalii despre specificaţiile tehnice ale automobilului, însă a menţionat că va fi disponibil şi într-o versiune AMG 43. De asemenea, se ştie că va exista un propulsor nou sub capotă, unul turbo de 2.0 litri şi cu patru cilindri în linie, care va produce 258 CP şi 370 Nm. Cutia de viteze la care va fi cuplat este una automată 9G-TRONIC cu nouă trepte.

Clasa C în generația sa actuală a fost modelul Mercedes-Benz cel mai bine vândut în cel de-al patrulea an de vânzare. Marca a vândut un total de peste 415.000 de modele Saloon și Estate în întreaga lume în 2017.

GALERIE FOTO: (sedanul este un C 300 AMG Line, iar break-ul în nivel de echipare Exclusive Line)

Iti place articolul?