in

(video) Premieră Mondială: Mercedes a prezentat la New-York noul GLC Coupe

Mercedes-Benz continuă tot mai mult nișarea modelelor sale și anunță astăzi noul GLC Coupe, un model care a fost prezentat în premieră mondială la Salonul Auto de la New York. Considerat a fi un concurent pentru BMW X4, noul Mercedes-Benz GLC Coupe urmează să fie lansat pe piață în lunile următoare și va veni în curând și în Republica Moldova.

Designul noului Mercedes-Benz GLC Coupe este foarte influențat de cel al fratelui mai mare Mercedes-Benz GLE Coupe. Liniile acoperișului tipice unui coupe cad mai ușor spre spate, oferindu-i astfel acestui model un look dinamic care sugerează sportivitate.

Mercedes-Benz GLC Coupé, C253, 2016.

Acest lucru este dovedit și de dimensiunile acestui model care față de un GLC obișnuit este mai lung cu opt centimetri (4.73 metri lungime) și mai jos cu patru (1.6 metri înălțime). Partea din spate pare a fi spatele lui GLE Coupe micșorat la o scară mai mică, fiind dominat de farurile orizontale și eleronul de pe capacul portbagajului.

Interiorul noului model este foarte apropiat de cel al fratelui GLC și al modelului C-class. Clienții vor avea ocazia să aleagă între niște scaune standard ce oferă un nivel înalt de confort sau să opteze opțional pentru scaunele sport care au o susținere laterală mai pronunțată.

Chiar de la lansare noul model va fi oferit cu unul dintre cele trei motoare disponibile. Varianta entry level oferită cu versiunea GLC 220d 4MATIC Coupe pune la dispoziția șoferului un turbo diesel de 2.0 litri cu patru cilindri ce livrează 170 cai putere și 400 Nm. Versiunea GLC 250d 4MATIC Coupe crește puterea până la 204 cai și 500 Nm, în timp ce varianta GLC 250 4MATIC Coupe care livrează 211 cai putere și 350 Nm dintr-un motor turbo pe benzină. Toate motoarele vor fi cuplate la cutia automată cu nouă rapoarte 9G-TRONIC și dispun de sistemul de tracțiune integrală 4MATIC.

Nu ar trebui să uităm de versiunea GLC 350 e 4MATIC Coupe care oferă posibilitatea de a circula până la 30 de kilometri în regim electric și de a încărca bateriile de la priza de casă. Topul de gamă îl deține versiunea de performanță GLC 43 AMG 4MATIC Coupe care datorită unui V6 bi-turbo livrează 367 de cai putere și prinde suta în mai puțin de 5 secunde.

Noul Mercedes-Benz GLC Coupe va ajunge în showroomurile europene în a doua jumătate a acestui an. Prețurile pentru Moldova deocamdată nu au fost anunțate.