in , ,

(video) Premieră mondială: Noua generaţie Audi A6 Avant

La mai puţin de două luni de la debutul noii generaţii Audi A6, germanii din Ingolstadt prezintă publicului larg şi clienţilor noul break construit pe baza acestui model. Ulterior pe baza noului A6 Avant va fi făcut şi performantul RS 6 Avant!

Noul A6 Avant continuă aspirația Audi prin a oferi nişte “station wagons” atractive, aşa cum le numeşte. Cu linii ascuțite, suprafețele mari și fereastra distinctă cu profil redus din preajma montantului C, designul exterior reflectă noul limbaj estetic al mărcii. Având sub cinci metri lungime, noul A6 Avant emană eleganţă, sportivitate și rafinament, cu o capotă lungă în faţă și o linie a acoperişului uşor înclinată spre spate.

Pe lângă cele douăsprezece culori ale vopselei pentru caroserie, clienții pot alege din liniile de echipare opționale și de design opționale, precum și pachetul exterior S line. Jantele pot măsura până la 21 de inci.

Noul Audi A6 Avant măsoară 4.94 metri în lungime, 1.89 metri în lățime și 1.47 metri în înălţime. Interiorul său este chiar mai mare decât în ​​modelul predecesor. Acesta bate competiția în ce priveşte spaţiul în zona coatelor pasagerilor faţă şi spate, precum şi cel pentru genunchii pasagerilor spate.

În ciuda liniilor sportive, noul A6 Avant păstrează capacitatea practică a compartimentului pentru bagaje. Portbagajul oferă o lățime de încărcare de 1.050 milimetri și o capacitate de 565 litri în configurația de bază, crescând la 1.680 litri cu spetezele rabatate ale banchetei din spate.

Hayonul și capacul compartimentului pentru bagaje sunt acţionate electric în mod standard. Un control opțional al senzorului care nu permite închiderea dacă se detectează un obstacol este disponibil pentru hayon. Scaunele din spate pot fi pliate în proporţii de 40:20:40. Cârligul de remorcare este şi el disponibil opţional cu acţionare electrică.

În compartimentul pentru bagaje clienții pot poziționa în mod individual patru puncte de fixare variabile pentru obiectele securizate. A6 Avant include, de asemenea, o curea de tensionare, o plasă și două cârlige. Kitul opțional de fixare a încărcăturii cu o bară telescopică și curea permite secționarea individuală a compartimentului pentru bagaje.

Noul A6 Avant este o casă pentru călătorii lungi, datorită nivelului scăzut al zgomotului care pătrunde la interior. Aerodinamica și aero acustica sunt de primă clasă; coeficientul de rezistență aerodinamică al motorului entry-level, care va intra în vânzare după lansarea pe piață, este de 0.27. Corpul maşinii din componente din oțel și aluminiu oferă o rigiditate extraordinară.

Apropo, habitaclul cu arhitectura sa stilată, poate fi personalizat cu alte patru linii de echipare pe lângă cel standard: sport, design, design selection sau S line sport package. Culorile disponibile sunt progresive și elegante, materialele – de la piele Valcona și până la benzi decorative din lemn cu pori deschiși – sunt sofisticate, cum s-ar aștepta de la un Audi. Pachetul exterior S line este disponibil în combinaţie cu toate liniile de echipare enumerate.

Locurile din Audi A6 Avant au fost complet reamenajate. Opțiunile de ultimă generație includ scaune față multi conturare şi personalizate, cu numeroase funcții de reglare, dotate opțional cu funcție de ventilație și masaj, precum și scaunele sport S cu tetiere integrate.

Alte opțiuni includ pachetul de îmbunătăţire a calităţii aerului cu două parfumuri diferite, precum și ionizator al aerului, trapă panoramică din sticlă și ștergătoarele adaptive cu jeturi de spălare integrate şi încălzite în lamele acestora, disponibile pentru parbriz şi lunetă.

În cazul în care se optează pentru sistemul de navigaţie MMI navigation plus cu servicii furnizate de HERE, ecranul tactil al sistemului multimedia poate măsura 10.1 inci. În imediata apropiere de acesta este poziţionat un altul de 8.6 inci prin care se controlează unele sisteme şi funcţii importante ale automobilului. De asemenea, împreună cu MMI navigation plus vine şi un panou de bord digital cu ecran color de 12.3 inci, ale cărui funcţii se controlează cu ajutorul unor butoane de pe volan. Un head-up display care proiectează informaţii pe parbriz, un asistent vocal şi un sistem de iluminare ambientală la fel poate fi comandat.

Portofoliul Audi connect oferă numeroase servicii online, inclusiv mai multe servicii Car-to-X. Cheia opțională de conectare Audi blochează și deblochează noul A6 Avant prin intermediul unui smartphone cu Android. Aplicația myAudi conectează mașina cu smartphone-ul proprietarului. Carcasa telefonică Audi suportă telefonia prin intermediul protocolului Voice-over-LTE. Sistemul audio avansat de la Bang & Olufsen oferă un sunet 3D fascinant prin intermediul a 19 difuzoare.

Toate motoarele (V6 TFSI de 3.0 litri cu 340 CP şi 500 Nm/V6 TDI de 3.0 litri cu 285 CP şi 620 Nm) sunt dotate standard cu un sistem mild hybrid, care sporește în continuare confortul, eficiența și pot reduce consumul de combustibil în timpul condusului.

Un demaror cu alternator combinat (BAS) funcționează împreună cu o baterie litiu-ion (montată în spate), care va permite sistemelor electronice auxiliare, la viteze cuprinse între 55 și 160 km/h, să funcţioneze cu motorul deconectat.

Există, de asemenea, o funcție de pornire-oprire care funcţionează până la o viteză de 22 km/h, iar motorul este repornit din staționare în mod predictiv imediat ce vehiculul din fața mașinii începe să se miște. În timpul decelerării, BAS recuperează până la 12 kW de energie, iar consumul de combustibil se poate reduce astfel cu până la 0.7 l/100 km.

Primul agregat este cuplat la o transmisie automată S tronic cu șapte trepte, iar al doilea la o cutie de viteze tiptronic cu opt trepte. Tracţiunea integrală quattro vine standard. Un diferenţial sportiv opţional care distribuie în mod activ puterea între roţile spate, în viraje şi la viteze mari, asigură o manevrabilitate ideală.

Clienții vor mai putea alege între patru tipuri de suspensie: hidraulice convenționale cu arcuri din oțel, suspensii sportive, amortizoare controlate electronic sau suspensii pneumatice adaptive auto nivelante. De asemenea, la comandă se va putea opta pentru nişte roţi directoare spate, care până la 60 de km/h se pot întoarce în sens opus celor din faţă cu până la 5 grade.

Lista de echipamente include și o serie de sisteme de asistență a șoferului (poziţionate sub umbrela Audi AI), inclusiv pilot de parcare și pilot de garaj care manevrează în mod autonom mașina într-un loc de parcare sau în garaj. Acestea fac parte din pachetul de asistență Park, unul dintre cele trei pachete disponibile, celelalte două fiind City and Tour.

Pachetul de asistență Tour vine cu un cruise control adaptiv şi avansat (funcţionează până la 250 de km/h), care îl suplimentează cu tehnologia de menținere a benzii de rulare. Un controler central de asistență pentru șofer – zFAS – se ocupă de aceste sisteme, iar în funcție de echipament, setul de senzori include până la cinci radare, cinci camere, 12 senzori ultrasonici, precum și un scaner laser.

Farurile LED sunt standard pe noul Audi A6 Avant. Sunt disponibile în total trei versiuni, cu faruri LED HD Matrix cu fază lungă de înaltă rezoluție ca dotare de top.

Preţul de start al noului Audi A6 Avant nu a fost anunţat deocamdată, însă pentru sedan se cer minim 58.050 euro în Germania.

GALERIE FOTO: 

Iti place articolul?