in , , ,

(video) Premieră mondială: Noua generaţie KIA Ceed – toate detaliile

KIA Motors a dezvăluit noul Ceed hatchback astăzi, înainte de debutul său mondial la Salonul Auto de la Geneva din 2018, care va avea loc alături de un Ceed într-un nou tip de caroserie. Acum, în cea de-a treia generație, noul Ceed – desenat, dezvoltat, proiectat și construit în Europa – consolidează prezența mărcii în segmentul C european cu noi tehnologii inovatoare, un design nou matur și atletic, dar şi cu o forță mai antrenantă!

Aţi observat că denumirea nu mai conţine un apostrof? Asta pentru că Ceed va trebui să se descifreze ca “the car for the Community of Europe with European Design”.

https://www.youtube.com/watch?v=e3_8p05m2fU

Noua siluetă a lui Ceed conferă un stil mai sportiv, mai atletic. Liniile drepte înlocuiesc muchiile rotunjite ale predecesorului său. În partea frontală se remarcă o grilă a radiatorului “Tiger Nose” mai largă, precum şi o nouă bară de protecţie cu prize de aer cu forme mai precise. Noul model dispune de blocuri optice cu patru LED-uri (standard) care servesc drept lumini de zi şi aduc aminte de cele care au forma unor cuburi de gheaţă pe maşini KIA în nivele de echipare GT sau GT-Line.

Din profil privită, liniile drepte lărgesc vizibil capota și dau mașinii o poziție mai dreaptă. Modelul a adoptat şi noua formă a montantului C, unul care a devenit un semn distinctiv al designului KIA în ultimii ani, creând vizual impresia că a sa cabină se lasă pe spate. În partea posterioară, noile stopuri cu LED-uri, aprinse pe timp de zi, face noul Ceed să fie mai vizibil şi recunoscut pe drum. Împreună cu linii drepte pe caroserie și un spoiler pe uşa portbagajului, Ceed prezintă un aspect general mai stabil.

Din momentul lansării, hatchback-ul cu cinci uși Ceed va fi disponibil într-o gamă de 12 finisaje de vopsea pentru caroserie. Largă va fi şi gama de modele de jante, disponibile în dimensiuni: 15 inci din oţel, 16 inci din aliaj de oţel sau aluminiu sau 17 inci în două tonuri şi din aliaj de aluminiu.

În interiorul cabinei, Ceed este mai ergonomic decât oricând și foloseşte materiale de calitate superioară. Arhitectura cabinei provine de la cele mai recente vehicule KIA, dar a fost adaptată pentru Ceed, cu o planşă de bord dispusă mai orizontal. Această soluţie creează un spațiu mai mare și un sentiment de libertate pentru pasagerii din față, oferindu-le în schimb mai mult spațiu în zona picioarelor și o vizibilitate mai bună.

Planşa de bord este împărţită într-o zonă superioară pentru sistemul infotainment “plutitor” cu ecran tactil și o zonă inferioară pentru comenzile sistemului audio şi a celui de climatizare. Însăşi consola centrală este întoarsă uşor spre şofer pentru a face mai comod accesul către funcţiile maşinii.

Interiorul este finisat într-o proporție mai mare de materiale sofisticate cu suprafeţe moi la atingere. Există mai multe ornamente metalice sau din crom satinat, iar viitorilor clienţi li se va pune la dispoziţie o gamă de tapițerie din materiale textile, din piele sintetică sau piele naturală. Un volan și un levier al cutiei de viteze, acoperite cu piele, vor fi disponibile opţional.

Construit pe noua platformă “K2” a KIA, noul Ceed este cu 20 mm mai lat (1.800 mm) și mai scund cu 23 mm (1.447 mm) decât predecesorul său. Ampatamentul său rămâne același, de 2.650 mm, însă consola frontală este scurtată cu 20 mm (până la 880 mm), iar proeminența posterioară este extinsă cu 20 mm (acum este de 780 mm).

Noua platformă a permis şi mărirea volumului portbagajului până la 395 de litri, precum și generarea unui spaţiu mai mare pentru umerii pasagerilor din spate, mai mult spațiu deasupra capului și o poziție de condus mai joasă.

Ceed a fost proiectat exclusiv pentru drumurile europene, având în vedere cerinţele clienţilor europeni. Caracteristicile de rulare și de manevrabilitate ale noului model au fost resetate corespunzător. Noul sistem de suspensii complet independente pe ambele punţi va oferi șoferilor răspunsuri mai agile și imediate în manevre, alături de arcuri şi amortizoare modernizate.

Noul KIA Ceed va fi disponibil cu o gamă largă de motoare dezvoltate pentru a satisface cele mai diverse nevoi. Opțiunile pe benzină includ o versiune actualizată a motorului KIA de 1.0 litri T-GDi (cu turbo compresor şi injecţie directă), care produce 120 de cai, precum și o nouă unitate de putere T-GDi de 1.4 litri. Înlocuind motorul GDI de 1.6 litri, noul motor T-GDi de 1.4 litri Kappa produce 140 de CP, cu 4% mai mulţi decât predecesorul său, în ciuda volumului mai mic. Turbo compresorul motorului asigură o bandă de cuplu mai mare decât motorul anterior, făcându-l mai receptiv într-o serie mai largă de condiții de rulare, reducând totodată emisiile.

De asemenea, va fi disponibil un motor MPi de 1.4 litri cu 100 de CP.

Se va mai putea opta şi pentru un motorul diesel KIA U3 complet nou. Conceput pentru depășirea limitelor mai stricte stabilite de ultimul standard Euro 6d TEMP, noul U3 CRDi de 1.6 litri (Common-Rail Direct injection) utilizează tehnologia activă de reducere a catalizării selective (SCR) pentru micşorarea semnificativă a emisiilor. Prin urmare, noul motor produce mai puțin dioxid de carbon, particule și NOx în comparație cu motoarele diesel anterioare ale KIA. Disponibil în variaţiile de putere (115 și 136 de cai), noul motor diesel de 1.6 litri produce un cuplu maxim de 280 Nm.

Fiecare motor va fi asociat cu o transmisie manuală cu șase trepte, în timp ce noile motoare 1.4 litri T-GDi și 1.6 litri CRDi vor fi disponibile și cu o cutie automată cu şapte rapoarte şi dublu ambreiaj.

Printre alte dotări disponibile pe noul KIA Ceed se numără: sistemul infotainment “plutitor” disponibil fie ca sistem audio cu ecran tactil de 5 sau 7 inci, fie ca sistem de navigație cu ecran tactil de 8 inci (opţional); conexiune Bluetooth, sistem de acces fără cheie şi aprindere automată a luminilor – standard; sistem Drive Mode Select cu regimuri de rulare Normal şi Sport; şapte airbag-uri, etc.

Opţional se oferă în premieră un parbriz încălzit, sistem de încărcare a telefoanelor mobile prin inducţie electromagnetică, sistem audio JBL Premium cu tehnologie Clari-Fi, scaune faţă încălzite şi ventilate, banchetă spate încălzită, blocuri optice full LED; pachet ECO Pack care dispune de o grilă activă a radiatorului (cu jaluzele care se deschid/închid), alături de o protecţie mai bună a dedesubtului, o suspensie coborâtă şi anvelope Michelin cu rezistență redusă la rulare;

În plus față de cele șapte airbag-uri standard ale mașinii, tehnologiile avansate de asistență a șoferului sporesc în continuare protecția pasagerilor, folosind sisteme de siguranță active pentru a reduce riscul de coliziuni. Tehnologiile standard de siguranță vor include: sistem de comutare automată a luminilor de drum cu cele de întâlnire, sistem de monitorizare a stării şoferului, sistem de menţinere în bandă, sistem de avertizare în cazul unor coliziuni frontale şi de evitare a acestora prin aplicarea automată a frânelor.

Noul Ceed este primul automobil KIA din Europa disponibil cu tehnologia Lane Following Assist, mai exact un sistem de pilotare automată de nivel 2! Acesta urmărește vehiculele din fața sa în trafic și identifică spațiile adecvate din alte benzi pentru a se deplasa în siguranță şi pentru a câștiga mai mult teren în ambuteiaje. Mai ştie să detecteaze marcajele rutiere pentru a menține automobilul pe benzile unei autostrăzi și să controleze automat accelerația, frânarea și direcția în funcție de convoiul vehiculelor din față. Sistemul utilizează senzori externi pentru a menține o distanță sigură față de vehiculul din față, funcționând între 0 și 81 km/h.

Tehnologiile adiţionale disponibile includ: sistem Smart Cruise Control cu ​​funcţie Stop & Go, sistem de avertizare în cazul unor coliziuni cu maşini aflate în unghiuri moarte, asistent la parcare, sistem de recunoaştere a pietonilor cu avertismente sub formă de vibraţii în volan care vine împreună cu sistemul de frânare automată.

Fiecare Ceed este echipat în mod standard cu sistemul de management al stabilității vehiculelor (VSM) al KIA, asigurând stabilitate în momente de frânare şi virare, prin controlul sistemului electronic de stabilitate al autovehiculului (ESC) dacă detectează o pierdere de tracțiune.

Noua generaţie KIA Ceed va fi produsă din mai 2018 la uzina mărcii din Žilina, Slovacia, alături de modelele Sportage şi Venga. Pentru model se va oferi o garanţie unică de 7 ani sau 160.000 de km parcurşi.

Din 2012 şi până în prezent, a doua generaţie s-a vândut în peste 640.000 de exemplare, iar dacă ar fi de adăugat maşinile din prima generaţie, lansate din 2006, numărul total se ridică la peste 1.28 milioane. În 2017, 16% din toate vânzările de maşini noi din segmentul C în Europa i-au aparţinut modelului Cee’d.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?